PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307522
5,0 44 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Byłem w kinie na seansie niby w 3D ale po zdjęciu okularów (robiłem to bardzo często nie zauważałem żadnej równicy. Jedyne sceny "w 3D" to te w których szabla kapitana i
Penelope wychodzą poza ekran, reszta to zwykłe 2D. Gdybym mógł oglądałbym to bez
okularów, ale niestety napisy były rozmazane i one jako jedyne po założeniu okularów były w
3D. Od tej strony film jest porażką ! daje 9/10

ocenił(a) film na 8
Nightforce

Przez rok pracowałem w kinie i z tego co zdążyłem zauważyć, to filmy w 3D robione są tylko częściowo, mianowicie efekt 3D pojawia się tylko w wybranych momentach, reszta, to zwykły film. Tak jest na każdym filmie. Wyjątkiem są trójwymiarowe bajki. Tam efekt 3D jest widoczny cały czas. Moim zdaniem powinni sobie darować to 3D w "Piratach". Poza tym film godny polecenia:)

BaQBaQ

Jestem tego samego zdania co do Piratów, ale niektóre produkcje IMAX'u typu Dzikie z Natury i Hubble są realizowane w całości w 3D.

ocenił(a) film na 7
Nightforce

Mam podobne odczucia, zdejmowałem te okulary prawie cały czas gdy tylko trwały pojedynki lub rozgrywały się akcje podczas których nie były widoczne napisy, bo jak już ktoś powiedział gdy zdjęło się okulary przy napisach i próbowało przeczytać, było to bardzo uciążliwe. Film dziwny, dziwnie mi się ogladalo, o jakies pol godziny za dlugi, nieciekawe wątki miłosne, ani razu nie przeszły mnie ciarki, w przeciwienstwie do pozostałych części. Daje 7/10 za Deepa i muzyke.

Stalwart

Popieram film moim zdaniem został stworzony na siłę i na siłę również wymyślono historię , za mało emocji , w poprzednich częściach było ich więcej.

ocenił(a) film na 8
Nightforce

to 3D to rzeczywiście porażka. Nie było jakiś rewelacyjnych efektów, więc okulary niepotrzebnie utrudniają oglądanie. Gdyby nie to, że długo i niecierpliwe oczekiwałam na ten film, nie poszłabym w ogóle. Jaki jest w ogóle sens w tym 3D? Sam film trochę w innym stylu niż pozostałe części, ale i tak jest świetny.

Nightforce

3D to nie tylko ,, przedmioty wychodzące poza ekran '' , była tam dobra głębia obrazu .

damiansweet

Wiem na czym polega 3D ale musisz przyznać, że ta "głębia obrazu" nie byłą tak rewelacyjna.

Nightforce

teraz większość filmów masz 3d bo to kasa...nic na to nie poradzimy.

damiansweet

dobry żart... głębia była fajna w 15-sekundowej scenie zaraz po napisach tytułowych, a tak to mega klapa, tylko wyciągają kasę za 3D zrobione na totalny odpie.rdol

ocenił(a) film na 6
Nightforce

zgadzam się że mało ciekawych efektów było. poza tym, historia chyba najnudniejsza z wszystkich czterech części, jakby zrobiona na siłę. szkoda bo wcześniej byłam wielką fanką filmu :(

ocenił(a) film na 7
Nightforce

Uff, a już myślałem, że ja mam problem ze wzrokiem. Faktycznie, w 3D to były jedynie napisy i jedynie kilka scen statycznych. Reszta to zwykłe 2D. W okularach czy bez - żadnej różnicy nie było. Bardzo zawiodłem się pod tym względem.

ocenił(a) film na 9
przemmyslaw

mi się to całe 3D średnio podoba gdy jest w takiej formie

SiewcaWiatru_22

Może lepiej było wydać parę złotych miej i iść na 2D