PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307727
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

dużo nowości z dupy wziętych, co rusz coś nowego nie wiadomo skąd (a to żywy barbosa, a to tata Jack'a, a to jego dziewczyna była niewiadomo skąd).
Fabułą gówniana nieprzemyślana, nie trzyma się kupy. No i najgorsze, błędy, błędy, błędy. Ja naliczyłem się 7, ale mam wrażenie że było więcej.

Daje 6 (niezły) tylko ZA klimat i ZA SYRENY!!! PIĘKNE!!!!!!! Mógłbym tylko je oglądać w tym filmie (a tą główną od łez to już całkiem), postać Jack'a muzyke(chociaż ta już się znudziła troche).

ocenił(a) film na 10
Storn_

Akurat Barbossa "ożył" już już na końcu Skrzyni Umarlaka :-)

ocenił(a) film na 6
Storn_

Mnie troszke ruszylo ze Jack wlasciwie to nie pirat tylko poszukiwacz przygod. Juz wczesniej byly ku temu wzmianki, ale ta czesc dobila to. Tego kleche tez nie wiadomo po co ciagneli ze soba. No i koncowka... jak Hiszpanska inkwizycja wjechala do jaskini - haha, zrobili rozpierduszke i sobie poszli :) niby poganskie miejsce zniszczyli, ale samych "pogan" juz kompletnie olali :)
A co do caloksztaltnej fabuly to jak w kazdej czesci, kazdy bohater ma swoj cel, ktory w jakiejs czesci sie pokrywa z celami innych bohaterow. Wiec do fabuly to nie ma co sie czepiac, ale troszke brakowalo mocniejszego zarysowania przygody oraz bardziej podkreslonych scenek humorystycznych. No i ta hiszpanska inkwizycja kompletnie zbedna byla :)

Takze oceniam na 6/10 (i mam nadzieje ze sie jeszcze jakies czesci pojawia :) )

ocenił(a) film na 8
KaprysLosu

a piraci to niby nie byli poszukiwaczami przygód? :P a co do klechy to córka Czarnobrodego chciała aby on przeżył gdyż chciała aby klecha wpłyną na ojca ;)

ale co do inkwizycji to się zgodzę końcówka z nią była dziwna :P zresztą w "Na Krańcu Świata" końcówkę też spieprzyli ;]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Storn_

Z tatuśkiem to rzeczywiście nie wiadomo, po co, bo Jack samotny wilk jest i radzi sobie.