PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307785
5,1 51 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Do wszystkich Znawców filmowych, jak również normalnych użytkowników filmwebu.
PROSZE, wstrzymajcie się z oceną przynajmniej jeden dzień, bo patrząc jak szybko spada ocena tego filmu, to będzie on ocenowo gorszy od 'Na krańcu świata', a chyba sporo osób się z tym zgodzi.
Powiem twardo, ale nie chce tez nikogo urazić:
Jeżeli ktoś zatrzymał wzrok na płaskiej klatce piersiowej Keiry (mówie to mimo, że ją lubię), to nie spodobają mu się wydatniejsze kształty Penelopy.

SPOILERY
Czego innego niż tego co nam pokazano w filmie spodziewaliście się odnośnie fontanny młodości? Że potem wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie in saecula saeculorum, to nie wiem ...
Nie było oszałamiających efektów. nagle wielu to przeszkadza, a jakie było zawodzenie, kiedy 2 i 3 opierała się na efektach, wspartych średnią fabułą (szczególnie 3). A mnie nawet ta Perła w butelce jakoś nie przekonała i przypomina mi dalej obracanie statku do góry nogami ...
Fabuła. Zwróćcie ludzie uwagę na fabułę. Owszem, goni ona do przodu, bo stwierdzić mogę iż ten film śmiało można by rozbić na dwa odrębne, jest miejscami trochę chaotyczna i skrócona, ale jednocześnie poziomowo przewyższa i 2 i 3, a miejscami nawet pierwszą część. Wejście Czarnobrodego jest iście epickie. Wątek Syren, choć może trochę naciągany, fabularnie jest niezły. Podobnie Barbossy - przecież to stary, dobry, przebiegły Hector jakiego znamy z pierwszej części.

Dzięki i zanim zagłosujecie, pomyślcie dwa razy.

ocenił(a) film na 8
elensil20

Mimo ,że w kinie nie zdołałem obejrzeć całego ,bo taśma się psuła co chwilę ,wysnułem wnioski i wiem ,że film zasłużył na 8/10

ocenił(a) film na 5
elensil20

Troszeczkę bezładna logicznie ta wypowiedź.
Może trzeba było 2 dni pomyśleć przed napisaniem tego dramatycznego apelu? :D
Oczywiście mówię twardo, ale nie chcę nikogo urazić :D

kris kelvin

Dopasowałem poziom i logikę odpowiedzi to wszechobecnego chaosu jaki panuje na forum Piratów.

ocenił(a) film na 5
elensil20

To też jest mało logiczne :D

ocenił(a) film na 9
kris kelvin

Logiczne czy nie film jest BARDZO DOBRY. PS. Pewne kształty "Penelopy" w 3d są doć ... miłe dla oka :)

ocenił(a) film na 5
Tulio20

Ależ możecie ten film oceniać na 13 gwiazdek w 10-gwiazdkowej skali.
Mnie to nie boli tak jak was boli to, że ktoś go ocenił na 4 czy 5 :D