Czy te trzy postacie które zastąpiły Willa i Elizabeth pojawią się w części 5 i 6? No bo podobno "Nieznane wody" mają być początkiem nowej trylogii.
Najpewniej tak, chociaż co do Philipa i Sereny można mieć wątpliwości czy ich wątek jeszcze będzie kontynuowany (osobiście mam nadzieję, że nie).
IMO jednak chemia między nowymi postaciami nie dorasta do pięt tej między triem Jack - Elizabeth - William. Nie ma już tych sprzeczności, a 2/3 nowych postaci jest płaska i miałka.
W samym trailerze prawie nie ma tych 2 postaci. Niepotrzebnie pytasz skoro nie ogladałaś a nie chcesz spoilerów. Philip i Syrena mają marginalne znaczenie więc nie zastąpią Willa i Elisabeth..
Myślę - i mam nadzieję - że Angelica się pojawi, bo w czwórce jest sporo nieskończonych wątków, a ona odgrywa w niektórych z nich znaczącą rolę.
UWAGA SPOILERY!
I właśnie dlatego BĘDZIE kontynuowany wątek Sereny i Philipa - ich wątek został nagle urwany. Moi znajomi, którzy byli ze mną w kinie zastanawiali się głównie nad tym <spoiler>, co się stało z Philipem i Sereną, po tym jak ona go pocałowała i wciągnęła pod wodę.</spoiler>
To muszę stwierdzić, że ten motyw chyba się twórcom nie udał, bo mi osobiście zwisa czy go zjadła, utopiła, a może mieszkają sobie na dnie oceanu w złotym syrenim zamku.
Obie postaci nieudane, bez pomysłu i głębi. "Jesteś inny - nie zabijasz" to ich cała pseudo-głębia. Disney w najbardziej cukierkowym tego słowa znaczeniu.
Dlatego były niemrawe, bo ludzie nie byli zachwyceni wątkiem miłosnym 2 poprzednich części i chcieli go zlikwidować. Dlatego teraz jest to wątek poboczny a postaci nijakie.
Moze będzie kontynuowany moze nie. W każdym bądź razie nie naciągajcie bo ten wątek był poboczny i mało istotny, a wątek Blooma i Keiry był głównym obok Sparrowa.
Angelica tak, ale to nie jest podobieństwo do Blooma i Knightley, bo ona dotyczy bezpośrednio Sparrowa.
O nie...To wszystko przez obsługę kina, zmylili mnie tym, że od razu włączyli światło :/ Generalnie wszyscy wyszli z multikina, pewnie każdy zapomniał, że było coś takiego w poprzednich częściach. A co było w tej scenie?