Wszyscy narzekają że nudny malo scen na morzu itp. ale ludzie 3cz byla tylko i wylacznie na morzu! musi byc rownowaga.. Mi tam się podobało. Po wyjsciu z kina moja reakcja : " ... no spoko.... hmm" ale z kazda godziną i dniem co raz bardziej mi sie podobał ;) a co do pytania o cz5. Tak planuja zrobic cz 5 i chyba bedzie taka sama jak 3 pierwsze czyli jakby trylogia polaczona z cz.4 :D
mi się również film podobał, widziałam wszystkie części Piratów z Karaibów i musze przyznać ze ta przypadła mi najbardziej do gustu :)
Dla mnie kazda czesc Piratow to 10/10. Świetna komedia o piratach. Fajny motyw z piekna syrena... :P
Zgadzam się :) Nie ogarniam tego ciągłego narzekania, że "im nowsze tym gorsze" "to już nie to samo" "taniocha, komercha grrrr". Tak jakby ludzie bali się przyznać, że film jest dobry, albo szczycili się tym, że są na tyle "sophisticated", że nie gardzą "hollywoodzkimi produktami dla masówki". A Piraci z Karaibów 4 są po prostu świetni i tyle. Podobają mi się nawet bardziej niż wcześniejsze części :D