Tak słabe że w pewnym momencie ściągnąłem okulary i naprawdę jak Boga kocham nie widziałem różnicy ;)
Co do samego filmu jest on według mnie średni ale i tak warto iść do kina zwłaszcza dla tych syren z którymi bym pogrzeszył jak by sie dało ;)
Gdyby Penelope była pokazana pół naga ze zmoczonym ciałem to mógłbym to wziąć pod uwagę ;)
Samo patrzenie na nią nawet ubraną jest przyjemnością nie z tej ziemi :D. a syreny były takie ... niewinne
Ale pomyśl jakie to syreny są zwinę :p na pewno bardziej niż takie delfiny ;)
Ogólnie zastanawiam się co się stało z tym księżulkiem ? Czy umarł w głębinach czy może go chciała jakoś uzdrowić ? Bo tak nagle go wciągnęła do tej dziury że się zastanawiałem o co chodzi.
cały film jest w 3d. tylko czasami jest kręcony na mniejszej przysłonie (<3,5f) i wtedy po prostu nie ma 2 planu ostrego więc nie ma co być w 3d :)
Jetsem fanką piratów i film mi się bardzo podobał ale jeśłi chodzi o 3D to uważam, że to tylko po to by wyciągać kasę od ludzi. Dziwi mnie, że nie puszczają tego filmu w normalnej wersji i zmuszają nas do płacenia za droższe bilety. Tam nie było żadnych efektów na 3D. I trzeba przyznać, że ten cały trójwymiarowy wynalazek nadaje się tylko do filmów nafaszerowanych super efektami i wtedy to robi wrażenie. Kręcenie zwykłych filmów i przerabianie ich na 3D mija się z celem!!! To jest atrakcja na którą można pójść raz czy dwa razy a nie na każdym wypadzie do kina. Mnie osobiście oczy bolą od 3D i strasznie mnie denerwują te okulary.
No wydaje mi się akurat że ten film jednak jest nafaszerowany efektami ale zgodzę się że powinna być do wyboru normalna i 3d wersja.
Film jest rownież wyświetlany w normalnej wersji analogowej :) przynajmniej w Heliosie w Katowicach :)
Avatar był cały w 3d i nie płaciłem 60 zł :-]
W mojej opini było to najgorsze 3d jakie w życiu widziałem.
zgadzam sie z toba chociaz pierszy raz bylem na filmie w 3D. Zwiastun kung fu panda 2 przed filmem mial wiecej efektów niż cały film o piratach ....
a czy tutaj przepraszam chodzi tylko o to czy kula przeleci ci obok ucha czy tylko na ekranie?
Ja byłem w IMAX i widziałem zwiastuny filmów dokumentalnych które są robione pod 3d i jak pokazali dwa zwiastuny to mnie aż wciskało w fotel.
MISHMERKES nie tylko o to chodzi ale chodzi o to że jak ściągnąłem okulary nie widać było dosłownie najmniejszej różnicy.
Jeśli nie przykładasz dużej wagi do 3d to pewnie nie zwracałeś na to uwagi ;) ja ogólnie jetem zasady że jak płacę za towar to wymagam :p
Nie ciągnęło mnie nigdy na Piratów nie byłem w kinie na żadnej części więc nie pójdę też i na tą.
a co do 3D
to najlepsze wg mnie było w Awatarze, Tronie i Opowieści wigilijnej
Nie wiem od czego zależy 3D ale nie zawsze efekt jest podobny i nie chodzi mi tylko o efekt "noży wylatujących z ekranu ale ogólnie jest z tym różnie
ocena pod względem 3d filmów na których byłem
U23D 1/10 w ogóle nie widziałem efektu
Podróż do wnętrza Ziemi 5/10 - efekt średni momentami elementy wyskakiwały z ekranu ale z głębią było różnie
Koralina i tajemnicze drzwi - 5/10 - podobnie jak wyżej
Terra 3D 6/10 - głębia już lepsza
Opowieść wigilijna 8/10- były i efekty i głębia w całymobrazie
Avatar - 10/10 wzór do naśladowania jak powinno wyglądać 3D w kinie
Shrek 4 - 7/10 dość dobrze zrobione ale gorzej niż u Zenekisa
Tron Dziedzictwo9/10 - bardzo bardzo blisko wzoru
Sanctum - 8/10 - bardzo dobrze ale nie idealnie
Nie oceniam tu filmów jako takich tylko technologie 3D w tych realizacjach
Innych nie widziałem
I tak najlepsze filmy 3d to te przyrodnicze trwające po 40 minut i które są robione dla IMAX tak by np noże i inne rzeczy przelatywały obok twarzy.
Ogólnie jak 3d to polecam IMAX po inne to jednak podróbki ;)
da sie ten film obejrzec w kinie bez debilnej technologii 3d? czy puszczaja tylko w 3d?
--
dobra, minuta w google wystarczyla. np. w feminie jest opcja w 2d. chyba sie jutro skusze, bo po odswiezeniu trzech poprzednich czesci mam hype na ten film ;d
Zobaczyłbyś różnicę, gdybyś zerknął do portfelu;) Ja osobiście byłam w Kinepolis i było niezłe 3D, ale nie ma jak Imax, chociaż tam też nie ma rewelacji zwalającej z nóg. Ale najważniejsze, że film bardzo udany:)
No ja byłem w IMAX i pamiętam że było to najgorsze 3d w moim życiu gdzie nie jedna osoba podziela moją opinie.
A film jest średni
No a gdzie masz lepsze 3D? Może pochodzisz z miasta, które ma w tej kwestii więcej do zaoferowania. Z tego co wiem, w Poznaniu właśnie w Imaxie jest najlepsze 3D.