PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307770
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

"Marcin Tomaszewski - Producent serii Piraci z Karaibów, Jerry Bruckheimer, postanowił powiedzieć, co będzie się działo z filmem "Piraci z Karaibów 5"
Film "Piraci z Karaibów 5" już powstaje
W Las Vegas okazało się, że film "Piraci z Karaibów 4" nie jest ostatnią produkcją, w której zobaczymy kapitana Jacka Sparrowa. Jest on pewniakiem do pojawienia się w "Piratach z Karaibów 5".
Okazało się, że scenariusz do piątej część przygotowuje Terry Rossio, czyli twórca skryptów do poprzednich odsłon serii. Bruckheimer zdradził również, że kolejne filmy, jeżeli w ogóle zostaną zrealizowane do końca będę osobnymi historiami, które nie będą ze sobą powiązane."

Pogubiłam się już , w większości artykułów czytam ,że piątka i szóstka będą niepowiązanymi częściami , wiadomo tylko ,że pojawi się Sparrow , a internauci twierdzą ,że z pewnością to będzie trylogia i pokaże się Angelika . Komu wierzyć i jakie wy macie wiadomości na ten temat ?

ocenił(a) film na 4
klaud007s

Po tym co pokazali w najnowszej części, tworzenie kolejnych części od podstaw zabije serię definitywnie. Na dzień dzisiejszy moją opinię o czwórce uratuje tylko wyjście piątki, w której liczne wątki liźnięte w tej części, w następnej zostaną rozwiązane lub zapętlone i bardziej skomplikowane. Jeśli tak się nie stanie, film równie dobrze będzie mógł się nazywać "Bolek i Lolek na krańcu świata" - tyle samo będzie w nim piractwa co w tej części.

użytkownik usunięty
szygum

brawo

szygum

I ja się z tobą zgadzam . Ja jednak nie pytam o osobiste zdanie prywatne każdego z kolei , tylko czy macie może jakieś potwierdzone wiadomości na ten temat ?

ocenił(a) film na 4
klaud007s

Wiem tyle co Ty - wykluczające się informacje na forum filmwebu. Myślę, że w tej chwili za wcześnie żeby zgadywać. Kiedy ogłoszą bohaterów/obsadę wtedy będziemy mogli spekulować.

szygum

Zakładam, że widzowie oglądali film AŻ DO KOŃCA - do scenki PO NAPISACH KOŃCOWYCH? (przypominam, ze w części II i III takowe były...)
Kolejna część być musi, ponieważ:
1. Trzeba wyjąć z butelki Czarną Perłę (a może i resztę "floty Czarnobrodego")
2. Angelica ma przed sobą duuuużo czasu na dopadnięcie Sparrowa
3. Kapitan Sparrow musi odzyskać SWÓJ KAPELUSZ - ostatnio zostawił go bodaj w Londynie, nieprawdaż? (po wpadnięciu do wody na koniec rozróby w tawernie...)

Darth_Stalin

Jak już pisałem. Można wnioskować że 5 część powstanie tak na 85%. A akcji może być od groma. Taka flota statków !!!! Ludzie :D może jakiś atak na państwo przeprowadzą. Tam było co najmniej ze 20 statków. A no i jeszcze Angelica ;D