PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307770
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Ucieszylam sie ze wychodzi 4 czesc piratow. Ale troche mnie wkurzylo ze nie ma ani Orlanda, ani tej babki Elizabeth (nie pamietam jak sie nazywala ta aktorka)
Troche to bezsensu - bo zaczynaja cos innego a myslalam, ze bedzie jakas kontynuacja, happy end ( Will i Elizabeth) a teraz nic nie wiadomo ..

I pytanie czy ktos cos wie na ten temat ?

ocenił(a) film na 10
olka19_19

teraz to i ja jestem zawiedziona, że nie ma Keiry Knightley (grała Elizabeth) tu... Bo bardzo ją lubiłam w tym filmie. Wg.mnie może nie chcieli robić z tego jakiegoś love story, bo przecież wszystko u nich skończyło się dobrze więc nie ma co na siłę przeciągać... Choć nie wiem. Takie jest moje zdanie.

ocenił(a) film na 7
Nutelka9

no nie dokonca sie dobrze skonczylo . on na tym statku. raz na 10 lat moze wyladowac na ladzie ..
Szkoda. myslalam ze zakoncza to jakos happy endem.

olka19_19

Zakończenie było iście Pirackie;)

ocenił(a) film na 6
Nutelka9

Nutelka9 to RACZEJ-(z tego co czytalam) nie bylo zalezne od scenarzystow i rezysera brak Elisabeth (Keiry Knightley) w filmie... niestety postanowila zrobic sobie przerwe w historii o Piratach tak samo Orlando (mozliwe, ze jednak byl jakis wplyw/nacisk na ich decyzje o nie zagraniu w 4 czesci ze strony producentow/scenarzystow moze mieli jakis pomysl ale raczej im nie wyszedl...) szkoda bo bez nich Piraci to nie piraci tylko proby pociagniecia historii ...

ocenił(a) film na 6
olka19_19

Jeśli będzie kolejna część to raczej bez Jack ponieważ mister Depp zapowiedział że to koniec jego przygody z piratami

ocenił(a) film na 10
tomaszsto1

Więc pewnie nie będzie. Bo cóż to za opowieść o Piratach bez słynnego Sparrowa ... ;)

ocenił(a) film na 10
Nutelka9

Daj link do tej wypowiedzi Depp'a. O tym, że nie będzie Keiry i Orlanda wiadomo było już daaawno temu

tomaszsto1

A ty skąd masz takie informacje? Depp już przed powstaniem czwartej części oznajmił iż będzie grał w piątej, wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd.

ocenił(a) film na 8
luckyskill

Dokładnie. On chciał jedynie przystopować, żeby nie wychodziły za szybko jedna za drugą, tylko żeby je bardziej wzbogacić i w ogóle (na filmwebie był na ten temat mały artykuł ). Oprócz Bloom i Knightley brakowało, Pintel i Ragetti i brak było jakiejkolwiek bitwy morskiej

hubert2220

Sporo się czekało na kolejny film z tej serii i dostaliśmy zero bitew morskich, mało humoru (wcześniejsze części były nim przesiąknięte), słabo też było z walkami na kordelasy. I gdzie u licha perła? Moje przypuszczenia się sprawdziły, to już nie jest to samo.

MAŁO BYŁO PIRATÓW W TYCH PIRATACH.

olka19_19

Podobno to ma byc nowa trylogia, ale jeśli fani bedą narzekać na brak Williama, Elizabeth czy nawet Cottona z papugą i reszte ekipy, to mogą sie pojawić tak jak to było z Barbarossą w drugiej części. Jestem pewny ze w ten weekend światowe fora filmowe w tym IMDB aż trzeszczy od narzekań fanów. W sumie po zakonczeniu to nie wiem co by tam dalej można wymysleć... Został chyba już tylko Kapitan Nemo i Nautilus do wykorzystania:D

ocenił(a) film na 4
Turkisz80

a potwór z Loch Ness?

szygum

Chodziło mi o legendarne okręty i kapitanów...

ocenił(a) film na 4
Turkisz80

Jest jeszcze z czego wybierać http://pl.wikipedia.org/wiki/Pirat#Znani_piraci

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
olka19_19

@autorka wątku

W trzeciej części, po napisach końcowych, jest scena z Elizabeth i Willem. Ona stoi z synem na wzgorzu o świcie i wtedy pojawia się Holender z Willem. Więc dziesięć lat temu zrobili sobie dziecko, które dopiero po dziesięciu latach poznaje tatę. I wszyscy są szczęśliwi, więc to chyba koniec ich losów w "Piratach" :)

ocenił(a) film na 9
paulaa_91

Kolejna część powinna się ukazać...
Zostaliście po napisach? :)

spyro0

Ja właśnie nie zostałam. Może mógłby mnie ktoś doinformować co było? :)

ocenił(a) film na 7
hieeh

dołączam się do pytania

ocenił(a) film na 10
Hadrian33

Będzie kolejna część. Już na filmwebie jest nawet napisane, że będzie i jej premiera jest wyznaczona na 2013 rok.

ocenił(a) film na 6
paulaa_91

taaaaaaa?! ja cie nie widzialam tego... mialam nadzieje, ze taki watek bedzie w 4 czesci i watek Elisabeth jako Krolowa Piratów (dalej) i np ze wyrusza z Jackiem (i swoim synem) po nowe przygody albo poszukac sposobu jak uwolnic Willa od tego zobowiazania przeprowadzania dusz... bo to takie "smutne" widziec sie raz na 10 lat... mogliby w 5 czesci kontynuowac ich historie (i namowic Keire i Orlanda do powrotu- grania w Piratach)

ocenił(a) film na 9
meredith21

Po napisach pokazane było, że ona stoi na tej wyspie.
I nagle przypływa ta jego laleczka.
I ona ją jakby lekko uścisnęła i uśmiechnęła się - to trwało kilka sekund, a już stałem po boku sali. Gdybym coś pomieszał to mnie niech ktoś poprawi ;)

olka19_19

Nie rozumiem Cię, przecież w scenie po napisach w 3 części było pokazane że był happy end z Elizabeth i Willem i odwiedza ją z dzieckiem co ileś tam lat, już nie pamiętam, między służbą na statku.
Rob Marshall (reżyser) został zapytany, czy to ostatnia część o przygodach Jacka Sparrowa:
"To jest tak jak z serią filmów o Jamesie Bondzie. Myślę, że prawdopodobnie jest jeszcze wiele do powiedzenia" - powiedział Marshall.

ocenił(a) film na 10
olka19_19

BĘDZIE .... Jhonny wiele razy już mówił ze może grać Jacka Sparrowa bez końca to raz!!, a dwa to podobno scenariusz do 5 części leży już na biurku producentów !!!! YEAHHHHHH

ocenił(a) film na 10
londontown

MA być jeszcze 5 i 6 które pocxzątkowo miały być kontynuacją 4 tak jak to było z 2 i 3 ale uznano że lepiej zrobić każdą część jako jedną osobną całość :)) dla mnie ważne ze będą kolejne przygody KAPITANA JACKA:)))))))))))))))))))))))))

londontown

Cieszę się że Depp zdecydował się grać tak długo jak to to możliwe i tak długo póki to będzie miało sens. Na film wybieram się dopiero we wtorek ale z tego co tu widzę to już teraz mogę ubolewać o brak załogi i Perły. Mam nadzieję że powrócą w 5 części w bardzo ciekawej opowieści. Jeśli chodzi o Willa i Elizabeth ( moim zdaniem ) z jednej strony dobrze że się nie pojawili bo byłoby to zbyt naciągane zresztą oni sami podjęli taką decyzję uznając że nie ma już dla nich ciekawego wątku w tym filmie chociaż z drugiej strony nie pogardziłabym jakąś ekscytującą bitwą na morzu, w której pojawia się i Czarna Perła i Latający Holender :)
P.S. Z tego co widziałam w zwiastunach Barbossa wygląda zbyt schludnie jak na siebie :O

użytkownik usunięty
londontown

pogubiłam się! nie wiem w końcu czy będą kolejne części czy nie??? mógł by mi ktoś odpowiedzieć. Ale jeśli będą kolejne części to czy Penelope Cruz będzie brała udział w tych częściach czy nie!???? odpowie mi ktoś na te pytania??

Ma być cała nowa trylogia a 5 część już ma częściowy scenariusz ale chyba obsada nie jest jeszcze zanana :)

użytkownik usunięty

Tak na oba pytania.

Tego to jeszcze sam Bóg nie wie.....

ocenił(a) film na 7
Izabell673

JAK MAJĄ robic 5 część bez Jack'a to niech sobie dadzą spokój. To byłby arcy film bez serca ...

użytkownik usunięty
kunapwd

przecież Jonny Depp będzie brał udział w piratach sam tak powiedział, żemógł by nawet w 10 takich częściach, ale żeby aż tak sie niespieszyć bo on ie ma czasu ani wtym roku ani w przyszłym powiedziała że 20013 r. będzie mógł wiec nie mów głupot a to co mówię to prawda bo czytałam tyle artykółów i wywiadów z nim, więc wiesz