Ucieszylam sie ze wychodzi 4 czesc piratow. Ale troche mnie wkurzylo ze nie ma ani Orlanda, ani tej babki Elizabeth (nie pamietam jak sie nazywala ta aktorka)
Troche to bezsensu - bo zaczynaja cos innego a myslalam, ze bedzie jakas kontynuacja, happy end ( Will i Elizabeth) a teraz nic nie wiadomo ..
I pytanie czy ktos cos wie na ten temat ?
teraz to i ja jestem zawiedziona, że nie ma Keiry Knightley (grała Elizabeth) tu... Bo bardzo ją lubiłam w tym filmie. Wg.mnie może nie chcieli robić z tego jakiegoś love story, bo przecież wszystko u nich skończyło się dobrze więc nie ma co na siłę przeciągać... Choć nie wiem. Takie jest moje zdanie.
no nie dokonca sie dobrze skonczylo . on na tym statku. raz na 10 lat moze wyladowac na ladzie ..
Szkoda. myslalam ze zakoncza to jakos happy endem.
Nutelka9 to RACZEJ-(z tego co czytalam) nie bylo zalezne od scenarzystow i rezysera brak Elisabeth (Keiry Knightley) w filmie... niestety postanowila zrobic sobie przerwe w historii o Piratach tak samo Orlando (mozliwe, ze jednak byl jakis wplyw/nacisk na ich decyzje o nie zagraniu w 4 czesci ze strony producentow/scenarzystow moze mieli jakis pomysl ale raczej im nie wyszedl...) szkoda bo bez nich Piraci to nie piraci tylko proby pociagniecia historii ...
Jeśli będzie kolejna część to raczej bez Jack ponieważ mister Depp zapowiedział że to koniec jego przygody z piratami
Więc pewnie nie będzie. Bo cóż to za opowieść o Piratach bez słynnego Sparrowa ... ;)
Daj link do tej wypowiedzi Depp'a. O tym, że nie będzie Keiry i Orlanda wiadomo było już daaawno temu
A ty skąd masz takie informacje? Depp już przed powstaniem czwartej części oznajmił iż będzie grał w piątej, wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Dokładnie. On chciał jedynie przystopować, żeby nie wychodziły za szybko jedna za drugą, tylko żeby je bardziej wzbogacić i w ogóle (na filmwebie był na ten temat mały artykuł ). Oprócz Bloom i Knightley brakowało, Pintel i Ragetti i brak było jakiejkolwiek bitwy morskiej
Sporo się czekało na kolejny film z tej serii i dostaliśmy zero bitew morskich, mało humoru (wcześniejsze części były nim przesiąknięte), słabo też było z walkami na kordelasy. I gdzie u licha perła? Moje przypuszczenia się sprawdziły, to już nie jest to samo.
MAŁO BYŁO PIRATÓW W TYCH PIRATACH.
Podobno to ma byc nowa trylogia, ale jeśli fani bedą narzekać na brak Williama, Elizabeth czy nawet Cottona z papugą i reszte ekipy, to mogą sie pojawić tak jak to było z Barbarossą w drugiej części. Jestem pewny ze w ten weekend światowe fora filmowe w tym IMDB aż trzeszczy od narzekań fanów. W sumie po zakonczeniu to nie wiem co by tam dalej można wymysleć... Został chyba już tylko Kapitan Nemo i Nautilus do wykorzystania:D
@autorka wątku
W trzeciej części, po napisach końcowych, jest scena z Elizabeth i Willem. Ona stoi z synem na wzgorzu o świcie i wtedy pojawia się Holender z Willem. Więc dziesięć lat temu zrobili sobie dziecko, które dopiero po dziesięciu latach poznaje tatę. I wszyscy są szczęśliwi, więc to chyba koniec ich losów w "Piratach" :)
Będzie kolejna część. Już na filmwebie jest nawet napisane, że będzie i jej premiera jest wyznaczona na 2013 rok.
taaaaaaa?! ja cie nie widzialam tego... mialam nadzieje, ze taki watek bedzie w 4 czesci i watek Elisabeth jako Krolowa Piratów (dalej) i np ze wyrusza z Jackiem (i swoim synem) po nowe przygody albo poszukac sposobu jak uwolnic Willa od tego zobowiazania przeprowadzania dusz... bo to takie "smutne" widziec sie raz na 10 lat... mogliby w 5 czesci kontynuowac ich historie (i namowic Keire i Orlanda do powrotu- grania w Piratach)
Po napisach pokazane było, że ona stoi na tej wyspie.
I nagle przypływa ta jego laleczka.
I ona ją jakby lekko uścisnęła i uśmiechnęła się - to trwało kilka sekund, a już stałem po boku sali. Gdybym coś pomieszał to mnie niech ktoś poprawi ;)
Nie rozumiem Cię, przecież w scenie po napisach w 3 części było pokazane że był happy end z Elizabeth i Willem i odwiedza ją z dzieckiem co ileś tam lat, już nie pamiętam, między służbą na statku.
Rob Marshall (reżyser) został zapytany, czy to ostatnia część o przygodach Jacka Sparrowa:
"To jest tak jak z serią filmów o Jamesie Bondzie. Myślę, że prawdopodobnie jest jeszcze wiele do powiedzenia" - powiedział Marshall.
BĘDZIE .... Jhonny wiele razy już mówił ze może grać Jacka Sparrowa bez końca to raz!!, a dwa to podobno scenariusz do 5 części leży już na biurku producentów !!!! YEAHHHHHH
MA być jeszcze 5 i 6 które pocxzątkowo miały być kontynuacją 4 tak jak to było z 2 i 3 ale uznano że lepiej zrobić każdą część jako jedną osobną całość :)) dla mnie ważne ze będą kolejne przygody KAPITANA JACKA:)))))))))))))))))))))))))
Cieszę się że Depp zdecydował się grać tak długo jak to to możliwe i tak długo póki to będzie miało sens. Na film wybieram się dopiero we wtorek ale z tego co tu widzę to już teraz mogę ubolewać o brak załogi i Perły. Mam nadzieję że powrócą w 5 części w bardzo ciekawej opowieści. Jeśli chodzi o Willa i Elizabeth ( moim zdaniem ) z jednej strony dobrze że się nie pojawili bo byłoby to zbyt naciągane zresztą oni sami podjęli taką decyzję uznając że nie ma już dla nich ciekawego wątku w tym filmie chociaż z drugiej strony nie pogardziłabym jakąś ekscytującą bitwą na morzu, w której pojawia się i Czarna Perła i Latający Holender :)
P.S. Z tego co widziałam w zwiastunach Barbossa wygląda zbyt schludnie jak na siebie :O
pogubiłam się! nie wiem w końcu czy będą kolejne części czy nie??? mógł by mi ktoś odpowiedzieć. Ale jeśli będą kolejne części to czy Penelope Cruz będzie brała udział w tych częściach czy nie!???? odpowie mi ktoś na te pytania??
Ma być cała nowa trylogia a 5 część już ma częściowy scenariusz ale chyba obsada nie jest jeszcze zanana :)
JAK MAJĄ robic 5 część bez Jack'a to niech sobie dadzą spokój. To byłby arcy film bez serca ...
przecież Jonny Depp będzie brał udział w piratach sam tak powiedział, żemógł by nawet w 10 takich częściach, ale żeby aż tak sie niespieszyć bo on ie ma czasu ani wtym roku ani w przyszłym powiedziała że 20013 r. będzie mógł wiec nie mów głupot a to co mówię to prawda bo czytałam tyle artykółów i wywiadów z nim, więc wiesz