PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307765
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

... po prostu zmęczył ten film ?

użytkownik usunięty
Tommy_Red

owszem, film jest trochę na siłę. oczywiście chciałem żeby powstała 4 część ale teraz dochodzę do wniosku, że na trzech mogli poprzestać.

ocenił(a) film na 7

Czy jest istotnia aż tak słabo ? Ostatnio zmęczyłem się na Transformers: Zemasta upadłych, i TRON: Dziedzictwo. Wiem jakie to flustrujące. Czy czwarci piraci są naprawdę ąż tak męczący w odbiorze ? Pytam bo mam zamiar wybrać się na to w Sobotę do kina. Muszę przyznać że trójka też była już lekko usypiająca.

ocenił(a) film na 5
Rahabiel

też miałem takie odczucie. film wg mnie średni, bez rewelacji. Przygoda nie porywa.

ocenił(a) film na 5
Rahabiel

Mnie film nie zmęczył. Oglądało się całkiem nieźle i na zegarek nie patrzyłem. Niestety film jest mocno przeciętny, a nie da się go oglądać bez odniesień do części poprzednich, które mają już kultowy status.

Rahabiel

Tak, na Tronie ja też trochę się nudziłam ;)
Ale na Piratach nie. :)

ocenił(a) film na 10
_Black_Pearl_

na tronie trochę się nudzilęm ale na Piratach NIGDY !!!!!! mimo że to już nie to co Trójeczka NA KRAŃCU ŚWIATA :)))

ocenił(a) film na 10
londontown

piraci wymiataja:D caly czas mi sie geba usmiechala i tez tylko "ohy i ahy" w niektorych scenach:) film jest swietny juz sam poczatek wymiata ha ha ha :)) jak dla mnie ? mogli by nawet i 5 cz. zrobic i wcale bym sie nie obrazila bo Jack to tak wyrazista postac ze na jej temat mozna by wymyslac i wymyslac przygody a kazda bedzie miec swoj charakter i bedzie nieprzewidywalna tak jak Jack <3 ja osobiscie goraco film polecam:)

ocenił(a) film na 5
Rahabiel

Moze nie jest jakos okrutnie slaby, ale tak jak juz mowili poprzednicy - dla mnie, nie ma w nim nic porywajacego, tego co bylo w poprzednich czesciach . Oczywiscie, jesli masz do wyboru wieczor w kinie, czy przy piwku - bierz w ciemno piwko ze znajomymi .

ocenił(a) film na 5
Tommy_Red

Zgadzam się ;)
Również wyszłam z kina zmęczona. Miałam neutralne podejście do produkcji 4tej części PzK i pozostało takie po obejrzeniu filmu. Tragiczny nie jest, ale porywający też nie.
WIELKI plus za wątek G. Rusha! Depp to Depp (+Sparrow to Sparrow), ale Barbossa jest po prostu mistrzowski, moim skromnym zdaniem.
Pozdrawiam :)

PS. 3D kompletnie niepotrzebne, osobiście żałuję tych paru złotych (ale może wygram wycieczkę na Karaiby w konkursie, wtedy przebaczę x)) Ach! Zapomniałabym! Drugi plusik jeszcze ode mnie za samo pojawienie się po raz kolejny postaci kapitana Teague - Keith Richards w pirackiej wersji mnie po prostu urzeka :)

Rahabiel

film jest dobry.

ocenił(a) film na 2
Tommy_Red

nie tylko ciebie!

ocenił(a) film na 7
emu_

Mnie męczyła jedynie postac Angeliki.
Głupia gęś... wrrrr.

ocenił(a) film na 8
Gemmma

A ja uważam, że była o wile lepsza od Elizabeth Swan, która mnie osobiście irytowała. Z tym jej piskliwym głosikiem, kiedy próbowała udawać pirata ;)
Natomiast sam film bardzo mi się podobał, choć wolałabym obejrzeć go normalnie, a nie w 3D, gdzie strasznie męczyły mi się oczy, a efektów tam na 3D to nie było za bardzo.

ocenił(a) film na 8
Tommy_Red

Mnie ZDECYDOWANIE TEN FILM NIE ZMĘCZYŁ i z niecierpliwością czekam na kolejną część(5)!

Oloka96

ja rownież ^_^

Tommy_Red

Gdyby ten film miał moc zabijania to już bym nie żyła, a tak po za tym muzyka jakoś nie klawo była wkomponowana w całość.

ocenił(a) film na 10
zlacze_typu_p_n

sorry , ale sie nie zgodze

ocenił(a) film na 5
zlacze_typu_p_n

Mi tam akurat muzyka odpowiadala .

ocenił(a) film na 4
Tommy_Red

Mnie również zmęczył, przez ostanie 40 min zerkałam na zegarek kiedy koniec bo już mialam dosyć siedzenia w fotelu.

ocenił(a) film na 5
milkaway

A ja podtrzymywalem prawe oko, zeby sie nie zamknelo :) .

milkaway

widac, ze w dobie kiedy film w połowie to efekty specjalne, jak się zrobi normalny film FILM gdzie nie ma tak duzo tych efektów, to wymiękacie.

ocenił(a) film na 4
Eryniae

Mniej efektów specjalnych nie gwarantuje jakości filmu. Dla mnie za duzo było ciagłych zwrotów akcji co 5 minut. Ktoś się ciągle z kimś bije by chwili współpracować, a zaraz znowu ze sobą walczą. Widowiskowe to wszystko, owszem, ale nie na bite 2,5 godziny.

ocenił(a) film na 5
Eryniae

Efekty akurat w tym przypadku nie maja nic do rzeczy . Osobiscie, nie lubie kina akcji - nie spodziewalem sie wiec masy efektow specjalnych po "Piratach", aby powiedziec, ze film jest "supcio" . Chcialem porcje tego mistycyzmu, przygody, ktore towarzyszyly poprzednim czesciom .

ocenił(a) film na 5
Tommy_Red

Od pierwszej części nie jestem wielkim fanem PzK. Do kina na kolejną część poszedłem dla zabicia czasu. I jak to na bajce Disney'a , obejrzeć raz się da. Drugie podejście na pewno by mnie zmęczyło.

ocenił(a) film na 6
Tommy_Red

Trudno się nie zgodzić... Po rewelacyjnej 3 części... nowy film był niepotrzebny i jest bez polotu, momentami wręcz nudny... Nawet postać Jacka Sparrowa staje się już powoli męcząca i grana na jednej nucie... Przerażająca jest perspektywa, że mają to zamiar ciągnąć dalej.

ocenił(a) film na 1
Tommy_Red

Mnie!

To było najnudniejsze 10 minut mojego życia.

ocenił(a) film na 9
Tommy_Red

A mi się podobał, bo to było właśnie to czego się spodziewałem. Niestety saga o Davy'm aż tak mi się nie podobała jak reszcie. Denerwujący Turner i Swann zniknęli i dzięki niech będą niebiosom, wraca ojciec Jacka jest kolejny plus, i choć faktycznie film nie ma jakichś mocarnych scen i bitew morskich to jednak scena z Syrenami jak najbardziej świetna i zajebista.

Dobra, w każdym razie ja się świetnie bawiłem, wiele razy z dziewczyną się uśmialiśmy i poszedł bym chętnie jeszcze raz ... gdyby nie to je....ane 3D !!! Męczy oczy i psuje film.

ocenił(a) film na 5
Tommy_Red

Naprawdę wcześniej przed premierą jarałam się tym filmem(nawet i bardzo). Weszłam do kina i czekałam na to, aż zacznie się coś dziać. Do końca filmu zbytnio się nie doczekałam. Było parę miłych urywków filmu które były w porządku, ale tylko w porządku. Po prostu co chwile spoglądałam na mojego kolegę(który był ze mną w kinie) i rozmawialiśmy na temat, kiedy się rozwinie jakoś bardziej akcja, lub zobaczymy naprawdę fajne efekty. I niestety po wyjściu z kina, zaczęłam narzekać. Po prostu tego się nie spodziewałam. Nie warto wydawać pieniędzy na bilet w kinie, lepiej poczekać i nabyć Dvd(gdy się ono pojawi) i zobaczyć je w domu. Jedynie co jest wielkim plusem, to znów zobaczyć Jack'a Sparrow'a ;)

ocenił(a) film na 7
rjanka

a ja bawiłem się całkiem nieźle. ot całkiem niezła przygodówka. ale fakt, że nie robi takiego wrażenia jak poprzednie
http://notatnikkulturalny.blogspot.com/2011/05/piraci-z-karaibow-na-nieznanych-w odach.html?showComment=1306410216092#c6842278765409937013