PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307770
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Film jak film, ale mam dosyć siedzenia w kinie w dziwacznych okularach dla mizernego efektu, bo taki jest. Ciężko znaleźć kino gdzie grają to 2D, o ile grają. Dla mnie liczy się fabuła, która w tej części nie jest najmocniejsza, a nie efekt wypukłości na ścianie - w przypadku Penelope wypukłości były całkiem całkiem ;-), no ale...

ocenił(a) film na 6
wojtusd

Tak jest!!!!! 3D to szajs. wcale nie jest takie super efektowne. A te okulary to jeszcze większy szajs. Tylko wiejskie japiszony się tym podniecają. Najlepjej obejrzec film normalnie, w 2D. Jak film jest dobry, to nie jest potrzebne żadne 3D. Udało mi się obejrzec piratów bez 3D i po tym co widziałem cieszę się, że nie były to 2 godziny w tych mongolskich okularach.

ocenił(a) film na 9
wojtusd

racja film jest super ale 3D marne tylko oczy od tego bolą!

ja_kaja

Mnie oczy nie bolały... Poza tym fajnie, że jest coś nowego, coś co pozwala na jeszcze efektowniejsze oglądanie scen. Bez wątpienia takie możliwości daje 3D a jeśli ktoś nie dostrzega tych różnic i przewagi przestrzeni trójwymiarowej nad 2D, to cóż, niech sobie dalej żyje w swoim konserwatywnym świecie.

ocenił(a) film na 9
wojtusd

Moim zdaniem Wojtuś ma racje. W tym filmie od biedy można znaleźć kilka scen wykorzystujących 3D, film by nic nie stracił gdybym go obejrzał w 2D. Ale "Thor", ten to był na prawdę naciagany, dopiero napisy końcowe wykorzystały możliwości 3D.
Od "Piratów" lepiej w 3D prezentował się "Toy Story".