PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307574
5,0 44 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Kupiłem dziś ten film na dvd i jestem załamany jakością tego wydania. Filmy z gazet
pakowane są w lepsze pudełko(przynajmniej sie domykają i nie łamią w palcach) a sam
krążek wygląda jak czysta biała płyta dvd z ledwie widocznym napisem.Mówie tu tylko o
wydaniu filmu nie o jakości nagrania.Jest to wina Polskiego dystrybutora którym został
cdproject ( wczesniej galapagos) tak mi się wydaje. Nie ma nawet typowej lśniącej naklejki
z logo FOTA. Bardziej wybiedzonego wydania filmu jeszcze nie widziałem

ocenił(a) film na 6
pampek15

Muszę się zgodzić. Opakowanie no po ptostu maskra, sam krążek wygląda jak amatorskie wypalanie w kompie, poprzednie części dużo lepiej wydane.

ocenił(a) film na 7
Indy_6

Tak TRAGICZNE wydanie. Ale możesz sobie zamienić pudełko z jakimś innym filmem :) Ja tak zrobiłem.

ocenił(a) film na 6
szymon0018

Dla mnie wydanie ma znaczenie, pudełko zmienię ale nadruk na płycie już nie ;p

ocenił(a) film na 8
pampek15

Nie zgadzam się co do opakowania. Jest bardzo ładne. Standardowe pudełko i do tego ładna połyskująca papierowa okładka. Za 40 zł za nowość to naprawdę ładne opakowanie. Zgadzam się jednak co do płyty. Jest okropna.

ocenił(a) film na 7
ruda_iron

Standardowe pudełko? W takich pudełkach są bajki za 5 zł w media markt.

szymon0018

Dokładnie - może i nadruk każdej płyty jest taki, jak w przypadku poprzednich części, jednak samo pudełko jest dość kiepskie. Poprzednie filmy miały półprzezroczyste - to jest czarne i dość kruche. Mam jeszcze kilka drobnych zastrzeżeń co do obrazu, ale to już szczegóły których na pierwszy rzut oka w ogóle nie widać.

użytkownik usunięty
Dimond

Mniejsza o pudełko, można zawsze wymienić, gorzej z płytą no i...

"Mam jeszcze kilka drobnych zastrzeżeń co do obrazu"

Jakich jeśli można spytać?

W niektórych scenach pojawiają się jaskrawe piksele, które widać przez ułamek sekundy. Praktycznie nie do zauważenia, ale raz czy dwa mrugnęły mi podczas seansu. No ale mówię, to są szczegóły których na pierwszy rzut oka nie widać. Być może takie nagranie.

pampek15

Mam wydanie blu ray i wszystko jest ok. znaczy normalnie.

użytkownik usunięty
pampek15

Może ktoś zapodać fotkę tej płyty?

Poprzednim dystrybutorem filmów Disneya był Imperial, a nie Galapagos.

"Bardziej wybiedzonego wydania filmu jeszcze nie widziałem "

Cóż, jaki film takie wydanie. W zestawieniu z trylogią Verbinskiego czwarta część to bida z nędzą, wygląda prawie jak tani sequel straight to DVD to i wydano to adekwatnie do zawartości.

ocenił(a) film na 7

4 część jest lepsza od trzeciej.

użytkownik usunięty
szymon0018

Whatever you say.

ocenił(a) film na 7

Dlaczego tak się uwziąłeś na tę część? Może argumenty?

użytkownik usunięty
szymon0018

Bo jest słaba. Albo inaczej - da się obejrzeć, ale drastycznie zaniża poziom całej serii.

Argumenty pisałem już w różnych miejscach wystarczająco wiele razy (min w sąsiednim temacie, który sam założyłeś). Poszukaj sobie. To nie temat na to.

użytkownik usunięty

Poczytaj sobie tutaj: http://forum.film.org.pl/Thread-Piraci-z-Karaib%C3%B3w?page=8 (do końca tematu) co ludzie piszą to może zrozumiesz o co chodzi.

Zaraz po obejrzeniu byłem jeszcze nieco lepiej nastawiony, potem mi przeszło.

szymon0018

Ja nie narzekam na 4 cześć, ale uważam, że 3 była lepsza ;)

ocenił(a) film na 7
Melanie_31

3 była najgorsza.

szymon0018

według mnie 2 była jeszcze gorsza

ocenił(a) film na 7
temteges

2 i 1 był najlepsze.

szymon0018

Jeśli chodzi o 4 część to jako film jest całkiem dobry nie nudzi mino słabego początku akcja nabiera tępa z każdą minutą. Oczywiście musimy być obiektywni 4 cześć bo to widać na ekranie nawet dla laika rozmachem ustępuje nawet 1 części nie wspominając 2 i 3. Jednak moim zdaniem 4 część daje trochę świeżości serii i mimo okrojonego budżetu jako film prezentuje się lepiej od najbardziej przereklamowanej z całej serii 2 części. A co najważniejsze 4 część nie przynudza widza tak jak 3 cześć.
Jeśli chodzi o wydanie dvd to na moje obraz i dźwięk jak na standardy formatu dvd jest poprawny tak jak w poprzednich częściach. Jedyne co skopał nowy dystrybutor to napisy których czcionka jest za duża na wyświetlane na obrazie filmu.
Co do jakości wydania pudełka czy płyty to nie oszukujmy się "CD Project" to nie "Imperial" a poza tym dystrybutorzy robią wszystko aby zniechęcić kupujących format dvd na kożyść format blu-ray.

ocenił(a) film na 7
madmax707

Właśni, ja nie mam blu ray i nigdy na tym nie oglądałem.

szymon0018

1 najlepsza 2 najgorsza 4 ok 3 pomiedzy 2 a 4 ;D