PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307867
5,1 51 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Film świetny.

ocenił(a) film na 10

Śmieszy mnie nazywanie osób którym ten film się podobał bez mózgami. Gdybym się sugerował ocenami użytkowników filmweb.pl od dawna bym stracił już co najmniej kilkanaście doskonałych filmów, a sugerując się tylko sobą wszystkie obejrzałem i na żaden nie narzekałem. Lubisz serię? Uwielbiasz postać Jack'a Sparrowa? Nie czytaj więcej opinii, udaj się do kina.

Hejterzy, zapraszam do krytyki.

AntosS1992

Musisz brać pod uwagę że niestety ludzie wybitnie w PL lubią narzekać na wszystko, dużo jest też osób takich co chce się pokłócić/podenerwować z nudów, najlepiej tylko czytać recenzje czy może opis filmu i samemu oglądać by się przekonać jaki jest naprawdę.

użytkownik usunięty
blufan

zgadzam się z tobą,ale ja wole czytać sam opis,a recenzje zwykle chcą pisać ludzie,którzy myślą,że są inteligentni,a tak naprawdę piszą za pieniądze więc sam sobie drogi użytkowniku bądż krytykiem i pisz własne recenzje.

Zgadza się ale i tak recenzja jaka by nie była to raczej nie pisana z zawiści, zawsze trochę rzeczowego o filmie się dowiesz. Takie opinie użytkowników z kolei na 1/10 to jest szczyt żartów. O filmie i tak nic się nie dowiesz po czymś takim a tez prawdę mówiąc żaden z obecnie produkowanych filmów w holywoodzie na tyle nie zasługuje będąc obiektywnym. Jest już określony poziom efektów, aranżacji, operowania kamerą, gry aktorskiej a tego nikt nie bierze pod uwagę, ocenia się więc nieobiektywnie, komuś nie spodoba się fabuła i już 1/10 albo ocenia się też przez pryzmat emocji bo na przykład kogoś denerwuje film który innym ludziom się podobał a jemu nie. Ja przykładowo oglądałem ostatnio "twierdze", pomimo że byłem fanem książki to filmowa adaptacja mnie przeraziła, to dopiero jest film na 2/10 czy może na 1/10 z czystym sumieniem można go tak ocenić. Olbrzymie luki w historii tak ze bez znajomości ksiazki sie nie połapiesz, aranżacja wnętrz jak w teatrze, operowanie kamery lipne jak by kręcili to amatorzy i można by tak w kółko. A film taki jak piraci z karaibów, transformersy, szybcy i wsciekli, w porównaniu do jakości nakręcenia twierdzy to wręcz mistrzostwo... i chociaż ktoś może mówić że filmy to dla dzieci i z głupią fabułą itp (więc według nich na 1/10) to całość jest jednak na wciąż wysokim poziomie sporo powyżej oceny na 1/10 nawet jak komuś te filmy się nie podobały.

użytkownik usunięty
blufan

Zajrzyj na forum Avatara tam jest kupa śmiechu i co mnie denerwuje chamstwo przekracza już wszelkie ograniczenia.Spokojnie nie można się wypowiedzieć,żeby nie oberwać,albo od fanów lub antyfanów.