Śmieszy mnie nazywanie osób którym ten film się podobał bez mózgami. Gdybym się sugerował ocenami użytkowników filmweb.pl od dawna bym stracił już co najmniej kilkanaście doskonałych filmów, a sugerując się tylko sobą wszystkie obejrzałem i na żaden nie narzekałem. Lubisz serię? Uwielbiasz postać Jack'a Sparrowa? Nie czytaj więcej opinii, udaj się do kina.
Hejterzy, zapraszam do krytyki.
Musisz brać pod uwagę że niestety ludzie wybitnie w PL lubią narzekać na wszystko, dużo jest też osób takich co chce się pokłócić/podenerwować z nudów, najlepiej tylko czytać recenzje czy może opis filmu i samemu oglądać by się przekonać jaki jest naprawdę.
zgadzam się z tobą,ale ja wole czytać sam opis,a recenzje zwykle chcą pisać ludzie,którzy myślą,że są inteligentni,a tak naprawdę piszą za pieniądze więc sam sobie drogi użytkowniku bądż krytykiem i pisz własne recenzje.
Zgadza się ale i tak recenzja jaka by nie była to raczej nie pisana z zawiści, zawsze trochę rzeczowego o filmie się dowiesz. Takie opinie użytkowników z kolei na 1/10 to jest szczyt żartów. O filmie i tak nic się nie dowiesz po czymś takim a tez prawdę mówiąc żaden z obecnie produkowanych filmów w holywoodzie na tyle nie zasługuje będąc obiektywnym. Jest już określony poziom efektów, aranżacji, operowania kamerą, gry aktorskiej a tego nikt nie bierze pod uwagę, ocenia się więc nieobiektywnie, komuś nie spodoba się fabuła i już 1/10 albo ocenia się też przez pryzmat emocji bo na przykład kogoś denerwuje film który innym ludziom się podobał a jemu nie. Ja przykładowo oglądałem ostatnio "twierdze", pomimo że byłem fanem książki to filmowa adaptacja mnie przeraziła, to dopiero jest film na 2/10 czy może na 1/10 z czystym sumieniem można go tak ocenić. Olbrzymie luki w historii tak ze bez znajomości ksiazki sie nie połapiesz, aranżacja wnętrz jak w teatrze, operowanie kamery lipne jak by kręcili to amatorzy i można by tak w kółko. A film taki jak piraci z karaibów, transformersy, szybcy i wsciekli, w porównaniu do jakości nakręcenia twierdzy to wręcz mistrzostwo... i chociaż ktoś może mówić że filmy to dla dzieci i z głupią fabułą itp (więc według nich na 1/10) to całość jest jednak na wciąż wysokim poziomie sporo powyżej oceny na 1/10 nawet jak komuś te filmy się nie podobały.