PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307743
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Dlaczego ta część tak bardzo mi przypominała "Ostatnią krucjatę"? Jest kielich, nawet dwa, jest kilka grup zdążających do jednego celu, naparzających się po drodze, jest wieczne życie, czy młodość, czy jakoś tam. Ale ta akcja kompletnie się nie klei. Poza kilkoma momentami Rusha, właściwie nie było na co patrzeć. Nie wiadomo, kim jest Angelika, kim jest Czarnobrody, o co im chodzi. Strasznie dużo dziur. A ta miłość pięknego młodziana do syrenki... ech. Rzeczywiście, najgorsza z wszystkich części. Ale w sumie obejrzałem "z pewną dozą osobistej satysfakcji".

ocenił(a) film na 7
Sharpeace

Też skojarzyła mi się ta część z I,J,

użytkownik usunięty
Deliverme

Bardziej mnie razili ci hiszpanie, którzy zostali wstawieni dopiero na końcu by wszystko rozwalić. Brakuje też trochę akcji, mogli pokazać jak Czarnobrody przejmuje Czarną Perłę.

Ta część była bardziej w stylu Jonesa niż Piratów - wyścig po sekretne artefakty, kielichy, sekretne przejścia itp.

ocenił(a) film na 7

Szkoda, że wątek Hiszpan był jedynie taki symboliczny.

ocenił(a) film na 7
Deliverme

Hiszpanie przecież byli też w ich obozie. Choć mogłoby ich być znacznie więcej.

Ogólnie powinna być też bitwa morska Hiszpanie - Anglicy.

ocenił(a) film na 9
szymon0018

Może w kolejnej części do tego dojdzie :)

ocenił(a) film na 6
xardas1396

Oby nie było kolejnej części. Też mi brakowało zatopienia Perły. Chciałbym zobaczyć jak Rush zagrałby Barbossę, gdy ucina sobie nogę. Podejrzewam, że scena byłaby świetna.