PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307867
5,1 51 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Moim zdaniem za dużo cudownego ocalenia i w ogóle całego bohaterstwa. Ale Jack zapowiada się znakomicie i fajnie, że kapitan Tegue (czy jak to się pisze) wraca :)

Wojnarukf

A mi się zwiastun bardzo podobał i myśle, że film też będzie super. Jest dużo nowych wątków: Barbossa na służbie u Hiszpanów, Czarnobrody, Angelica, Fontanna Młodości, do tego syreny i zombie. Zwiastun jest dobrze zrobiony, pokazuje te nowości, ale jeszcze nic zupełnie nie wiadomo. Osobiście mnie zżera ciekawość co do filmu :) A Jack jak zwykle świetny i najlepszy! :D

CaptainGreenlight

Zgadzam się:) i zwiastun również oceniam na wyjątkowy. A film napewno będzie lepszy:)

dawid13

Napewno, zwiastun to tylko wstęp, cel zaciekawienia. Byle do maja! Już się nie mogę doczekać. Wolicie obejrzeć w 3D czy w zwykłym kinie? Mi zalezy, żeby to poprostu zobaczyć, ale chyba wybiorę 3D. Większe emocje, efekty, może być nieźle :) :)

ocenił(a) film na 4
CaptainGreenlight

Chyba pójdę w 3D, ale wolałbym w 2D. Wiadomo jak będzie w 3D to ujęcia będą brane do oglądania w 3D.

Wojnarukf

To tak, jak w "Avatarze". No cóż, mi poprostu zależy, żeby ten film obejrzeć- albo w zwykłym, albo 3D, ale musze obejrzeć. A co sądzicie o tym, ze nie ma Elizabeth i Willa, ale za to pojawiają się Czarnobrody i oczywiście Angelica? Mi strasznie szkoda Elizabeth i Willa, ale ich historia, można powiedzieć, skończyła się. Oczywiscie, że można by o nich jeszcze zrobić dużo wątków i przygód wraz z Jack'iem Sparrow'em, ale jeżeli już ich nie ma, to mamy wyjaśnienie. A Angelica i Czarnobrody to coś innego, nowego, co może okazać się też ciekawe. Podobno mają być jeszcze 2 części (razem z "Na nieznanych Wodach" będą trzy). Mi to pasuje, ale byle by nie przedobrzyli.

CaptainGreenlight

Tylko będzie mi brakować Czarnej Perły :( chociaż każdy piracki statek w "Piratach z Karaibów" wygląda bardzo efektownie i niepowtarzalnie, Zemsta Królowej Anny też, ale Czarna Perła była najlepsza i najpiękniejsza według mnie!

użytkownik usunięty
CaptainGreenlight

W zwiastunie brakuje mi tylko tradycyjnego "Yo Ho, Yo Ho, A Pirate's Life for Me".

Mi też! Bardzo podobało mi się kiedy nucono i śpiewano to w "Na krańcu Świata". Może jednak w filmie się pojawi?
Chodzi Ci o "Hoist the Colors"?

CaptainGreenlight

Mi też! Bardzo podobało mi się kiedy nucono i śpiewano to w "Na krańcu Świata". Może jednak w filmie się pojawi?
Chodzi Ci o "Hoist the Colors"?

użytkownik usunięty
CaptainGreenlight

W zwiastunie do trzeciej części, na samym początku można było usłyszeć fragment pieśni pirackiej "Yo Ho, Yo Ho, A Pirate's Life for Me". Tworzyło to fajny klimat.

Każda część rozpoczyna się sekwencją śpiewania. W pierwszej części była to mała Elizabeth i wyżej wymienione "Yo Ho, Yo Ho, A Pirate's Life for Me", w drugiej Gibbs i "Dead Man's Chest", a w trzeciej skazani piraci i "Hoist the Colours". Fajnie jakby zachowali tę tradycję. W czwartej części mogłaby to być jakaś pieśń o Fontannie Młodości.

ee tam, nie nażekać tak na brak willa i elizabeth po w zwiastunie z trzy razy pojawia się jakaś nowa parka:
- syrena i pirat
a aktorzy to chyba oni:
-Astrid Berges-Frisbey
-Sam Claflin

depp09

I jest jeszcze Jack i Angelica :)

użytkownik usunięty
depp09

Ja będe nażekać, na brak Willa i Elizabeth. Zwłaszcza Willa, gdyż uwielbiam Orlando. Dobrze, że jest chociaż pan Gibbs - bardzo wyrazista postać, trochę niedoceniania

I jeszcze brakuje Pintela i Ragettiego.

ocenił(a) film na 4
CaptainGreenlight

Mam nadzieję, że nowe postacie i przygody zatuszują braki :) Miejmy taką nadzieję! :)

Wojnarukf

Mamy :D

CaptainGreenlight

Mi jeszcze będzie brakowało Jack'a.

użytkownik usunięty
CaptainGreenlight

Małpki Barbossy? Aye, to prawda jej też będzie brakować :O

Tak. Czy napewno jej nie będzie?

CaptainGreenlight

w zwiastunie chyba była jakaś małpka

użytkownik usunięty
depp09

Ja nie widziałem żeby była :/ Wracając do tego kogo nie ma... Marty'ego i Cottona (oraz jego papugi) tez nie będzie pewnie co?

Nie. Ogólnie rzecz biorąc nie ma ani Czarnej Perły, ani jej poprzedniej załogi, która płynęła z Barbossą. Uchował się tylko Barbossa- z drewnianą nogą. A chyba wiecie, co to może znaczyć? :(

ocenił(a) film na 10
CaptainGreenlight

Nigdy nie lubiłam Barbossy :(.

ocenił(a) film na 6
CaptainGreenlight

Tak się zastanawiam... skoro na samym końcu trzeciej części PzK w kadrze widać było Elizabeth z dzieckiem koło 7-10-letnim, to w takim wypadku... Jack Sparrow również powinien być o tyle starszy...
Film obejrzę, nie mam co do niego wysokich oczekiwań, raczej podchodzę z dystansem, jestem z tego typu ludzi, co to woleliby, aby Piraci z Karaibów zostali trylogią.

ocenił(a) film na 4
Ajkiorka

Przecież historia może opowiadać o tym co się stało w trakcie tych 10 lat.

użytkownik usunięty
Ajkiorka

Nie powinien. Poszukiwania Fontanny Młodości rozpoczynają się zaraz po wydarzeniach z "Na Krańcu Świata". Scena z Elizabeth i jej synem ma miejsce 10 lat później.

Właśnie. Między "Na Krańcu Świata" a "Na nieznanych wodach" może być różnica kilku miesięcy.

ocenił(a) film na 7
CaptainGreenlight

Racja, zresztą może jeśli powstaną kolejne części, to będzie tam syn Willa i Elizabeth?? Fajnie by było. O i będzie mi strasznie brakowało Latającego Holendra :(

ocenił(a) film na 3
Wojnarukf

Fajna fabuła, dużo rozrywki się zapowiada ale śmieszne gagi są wymuszane strasznie.

Szajba

Tego tak właściwie jeszcze nie wiadomo. Zwiastun nic nie znaczy prawie. Wiem, że "prawie" robi wielką różnicę, ale tu akurat tak jest.

CaptainGreenlight

!! PROŚBA DO WSZYSTKICH KTÓRZY LUBIĄ METALLICĘ !!

Sorry, wiem, że to nie powinno tu być, ale napiszę. Istnieje nadzieja, że w 2011 roku Metallica zagra w Polsce, we Wrocławiu na otwarciu stadionu. Fani zorganizowali petycję. (to samo zrobili ludzie w Nowej Zelandii-złożyli petycję i przyjechała do nich Metallica, podpisało się na niej 11 tys. osób) fani w Polsce też robią petycję, podpisało się na niej ponad 14 tys. osób.

JEŻELI CHCESZ, ABY W 2011 ROKU PRZYJECHAŁ ZESPÓŁ METALLICA DO WROCŁAWIA, PODPISZ SIĘ POD PETYCJĄ:

http://www.metallica.trynet.pl

jeżeli chcecie wiecej info na ten temat, poczytajcie.

Wojnarukf

swoją drogą cieszycie się że angelice zagra Penelope Cruz ? Ona mnie tak irytuje swoją osobą i grą aktorską że masakra..

ocenił(a) film na 9
OnaAkaPatss.

Jak ja ją zobaczyłem, to stwierdziłem że idealnie plasuje do tej roli - weź tylko popatrz na nią! Aż dziw, że wcześniej się tutaj nie pojawiła!Szczerze, to uważam że mogli by wziąć do obsady jeszcze Gwyneth Paltrow, lub Cameron Diaz i dodać postać jakiejś 'damulki', bo z tego co widać będą same postacie z temperamentem, a jak pokazała 3-cia część, nie zawsze wychodzi to na + ;s
I ogólnie teraz obsada jakaś taka nie znana, syrenę gra jakaś amatorka, i tak dalej ;s

Ale zwiastun świetny, fabuła wydaje się być ciekawa - podobna do tej z pierwszej części, a wymiana części bohaterów odświeży ten film. Męczyła mnie fabuła 2 i 3 części, ta skrzynia umarlaka... takie jakieś to głupawe, lepsza była wyprawa po skarb! Bardziej piracka ^^ oby tutaj było podobnie.

ocenił(a) film na 10
Artemisek

Jak dawno temu, gdzieś sobie przeczytałam, że ma zagrać Cruz to od razu mi mina zrzędła. Nie zbyt ją lubię, ale po obejrzeniu tego zwiastunu chyba zmienię zdanie :). Chociaż Kapitana Sparrow'a zawsze sobie wyobrażałam jako samotnika, który jest wierny tylko morzu i czasem zawija do portu na "chorze dziewoje"(nie wiem czy dobrze napisałam :P). Ale zobaczymy jak będzie. Na 100% pójdę żeby zobaczyć znowu szalone przygody Jacka :D

ocenił(a) film na 6
Wojnarukf

O zwiastunie umiem powiedzieć tylko jedno :
"Gdzieś tutaj powinno być jeszcze "kapitan"" (chociaż po angielsku to brzmi lepiej)

użytkownik usunięty
Bum_

Yeah!!! Kocham Metallice!!! Już się podpisuje!!!

użytkownik usunięty

Już podpisane :)

I DOBRZE !!!
JEŻELI PISZECIE CZĘSTO JESZCZE NA JAKIMŚ FORUM TO TO TAM WKLEJCIE. ( TEN MÓJ POST O PETYCJI)

użytkownik usunięty
CaptainGreenlight

Aye, tak zrobiłem. Wkleiłem ten link wszystkim moim przyjaciołom na facebooku :) Pewnie większośc się podpiszę!

To super.
Na forach na filmwebie też tak można zrobić.

ocenił(a) film na 6
CaptainGreenlight

Czy Filweb w ogole podał ten zwiastun w newsach ? bo jakos nei widzialem