PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307773
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

... film bardzo się podobał. Zgadzam się - romans syreny był nieco nudny, ale na szczęście nie było go za dużo.
Film nadal jest śmieszny, ciekawy. Może i niektóre rzeczy są do przewidzenia, jak np. kto jest fałszywym [kpt.] Jackiem, ale ogólnie zasługuje na bardzo dobrą ocenę.
Trochę dziwią mnie noty niższe niż 6. Rozumiem, że może się nie podobać, ale (moim zdaniem) 3/10 to lekka przesada.
Fajne wątki nowych postaci, nowa przygoda, a jednocześnie zostają kapitani Jack i Barbossa. No i Gibbs. Ten drugi jest też przez część filmu pokazany inaczej niż dotąd, co na pewno wychodzi na plus - są nowości, nie ma nudy.
A jeszcze odnośnie 3D - nie jest może rewelacyjne, ale nie jest najgorsze. Jest kilka efektów, a byłam na takich filmach, gdzie 3D jest jedynie przy tytule na ulotce.
To tylko moje zdanie, ale jeśli ktoś ma ochotę iść, to myślę że warto.
Jak najbardziej zachęcam do obejrzenia.

ocenił(a) film na 8
_Black_Pearl_

"A jeszcze odnośnie 3D - nie jest może rewelacyjne, ale nie jest najgorsze. Jest kilka efektów, a byłam na takich filmach, gdzie 3D jest jedynie przy tytule na ulotce" zgadzam się.

ocenił(a) film na 6
Kino_maniaczka_

zgadzam się. 3d jest ok. Nie ma jakichś super efektów, ale też "nie przeszkadza" w oglądaniu.

walkeros

zgadzam się z: "jest ok. Nie ma jakichś super efektów, ale też "nie przeszkadza" w oglądaniu". opcja z mieczem Czarnobrodego 3d była fajna, ja się odsunęłam;) film bez porównania do jedynki, choć też ciekawy i zabawny. daję 7/10

_Black_Pearl_

zgadzam się - romans syreny - nuda, ale! film był zajebisty, znacznie bardziej mroczny niż poprzednei części i chociaż nie było w nim tylko spektakularnych efektów specjalnych, to wcale tego nei zauważyłam, bo naprawdę grą aktorską nadrabiał. Mimo zmiany reżysera, połowy obsady, a także braku wielu efektow specjalnych - super.

Eryniae

i chcę powiedziec jedynie , że w obecnych czasach, gdzie polowa filmu to efekty specjalne, ten GENIALNIE sobie daje radę bez tak dużej ilości i naprawdę bardzo cieszę się, że ta częśc została okrojona z efektów specjalnych, które z resztą jak już były, to były ciekawe

Eryniae

No i były śmieszne sceny miedzy Jackiem a Angelika, tylko mam jedno pytanie, gdy Jack brał wodę ze źródła młodości to wiedział jak je podać aby uratować Angelikę, czy naprawdę się pomylił ?

ocenił(a) film na 8
luckyskill

Ciężko powiedzieć, Jack to Jack. Po nim wszystkiego się można spodziewać. Ale myślę, że specjalnie.

ocenił(a) film na 8
luckyskill

Na 100% wiedział jak je podać, bo po pierwsze- wiedział, że Czarnobrody będzie chciał przeżyć za wszelką cenę, po drugie, że później bardzo ironicznie mówił o tym, że te kielichy jednak mogłybyć na odwrót, a całkowicie potwierdzają to, że wiedział, rozmowy z Angelica i ona mówiła, że ich oszukał i przez to zginął jej ojciec i przez to nie dostąpi zbawienia, a Jack powiedział, że może dostąpi, bo w końcu ją uratował.