Już oceny?! I to jeszcze taka średnia ... . Śmierdzi mi tu jakimś przekrętem szczerze powiedziawszy.
Film leciał już w środę (11.5) w cinema city jako pokaz nocny o godz. 23:59. Znaczy, że ludzie widzieli już ten film. A pokaz przedpremierowy jest 19 maja - premiera 20 maja. Mi nic tutaj nie śmierdzi ;)
Premiera na całym świecie jest 20 MAJA. Do tej pory odbyły się TYLKO pojedyncze seanse w kilku krajach.
jeśli już wierzyć w uczciwość userów na filmwebie (;)) to osoby nie mieszkające na terytorium Polski oglądały już premierowy pokaz (od 11 maja - premiera światowa!) i chcą się z nami podzielić ;) Poza tym czekamy do 20 maja bo chcemy Piratów oglądać już z dubbingiem :) co innego gdyby oceny pojawiały się przed 11 maja...
Dubbing akurat wydaje mi się wyjątkowo krzywdzący sam film, dlatego kto chce, ten chce. ;)
Raczej Piratów z napisami... jakby był dubbing to ja bym podziękował bo seria POTC należy do tych, których niech ręka boska broni od dubbingu.
Za to pewnie zrobią szpanerskie napisy 3D jak na Thorze czy Avatarze. Wtedy istnieje złudzenie, że napisy jakby są poza ekranem ale nie przeszkadza to w żaden sposób w czytaniu :)