PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307753
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

W filmie, podobnie jak w części 3 brak jest przede wszystkim klimatu oraz świeżości. W końcu ile razy można oglądać takie same pojedynki i sceny, przy takiej samej muzyce, cały czas takie same miny i ruchy Deppa i infantylne akcenty komediowe, rodem z niedzielnych kreskówek dla dzieci?
Film bardzo przeciętny - do obejrzenia wyłącznie dla tych, którzy się bardzo nudzą...
5/10

ocenił(a) film na 8
PWMarshal

"W końcu ile razy można oglądać takie same pojedynki i sceny, przy takiej samej muzyce, cały czas takie same miny i ruchy Deppa"
Z uwagi na to, że jest to saga, która nie wychodzi co kilka miesięcy, lecz jak na sagę przystało co kilka lat, to jak najbardziej można oglądać nawet do usranej śmierci. Niech tylko dają nowe równie dobre części i będzie ok. No ale co mogę powiedzieć komuś kto prawdopodobnie chciał wchłonąć całą sagę w bardzo krótkim czasie?

szumu9

Saga to moze bedzie kiedys, na razie jak dla mnie jest trylogia i skok na kase, moze kolejne dwie jesli powstana podzwigna nadwyrezonych juz piratow. Film mi sie podobal, ale byl bez werwy jaka byla w poprzednich czesiach. Wystarczy tez porownac ile sie dzialo tutaj a ile np w czesci 2, gdzie non stop wzystki sie zmienialo jak w kalejdoskopie :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Dynekk

Racja, ale według mnie od 3 jest lepszy. Z uwagi na to, to ta część chyba poddźwignęła sagę. Przynajmniej w moich oczach.

ocenił(a) film na 6
szumu9

Nie, nie wchłaniałem całej "sagi" w krótkim czasie :-) - kolejne części oglądałem mniej więcej po kilkunastu tygodniach od ich pojawienia się. Natomiast, tak jak to opisał użytkownik Dynekk jest to "skok na kasę", aby jeszcze trochę dolarów zarobić, na tym samym pomyśle. Pierwsza część i w sumie druga jeszcze też to były filmy świeże, ciekawe, z dynamiczną akcją, która wciąga - część 3 i 4 to po prostu odcinanie kuponów...

ocenił(a) film na 6
PWMarshal

Popieram. Pierwsze 3 części były dobre. Szczególnie że 2ga i 3cia to w sumie jeden film, ale ta część całkowicie mnie zawiodła. Teraz na pewno nakręcą jeszcze 5ta żeby jeszcze kasy nabić. Aż się dziwię że Depp przystał by grać w 4tej.

PWMarshal

Dokladnie masz racje! Niestety, ale ta czesc totalnie mnie zawiodla tak na 6+-7/10, bo to co pokazano w trylogii to nie ten smieszny film! W dodatku bazujacy na jakiejs ksiazce i filmie z lat 70...