PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307770
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

PIRACI W 3D

ocenił(a) film na 5

Witam,
Zamierzam się wybrać do kina IMAX na Piratów (3D),stąd moje pytanie czy warto dopłacać do filmu żeby obejrzeć go w 3D.I ogólnie czy IMAX wypada lepiej niż 3D w innych kinach??

ocenił(a) film na 7
Anubis668

Hej!
Naturalnie, że IMAX i jego 3D wypadają najlepiej. Uważam jednak, że najnowsza cześć "Piratów" w 3D nie zachwyca. Jest dosłownie kilka scen, gdzie coś naprawdę 'wyskakuje" z ekranu.
Film gorąco polecam. Ciekawa historia, niezły humor. No po prostu "Piraci". Ale gdybym mógł cofnąć czas, poszedłbym do zwykłego kina, bo 50zł za dwa studenckie bilety to zdecydowanie za dużo.

Pozdrawiam serdecznie!

ocenił(a) film na 3
Anubis668

Na 3D nie warto. W ogóle nie warto. Dla mnie rozczarowanie. Film wtórny, przewidywalny, za długi.

ocenił(a) film na 7
Anubis668

Ja bym nawet powiedział, że jak masz taką możliwość to w ogóle olej 3D. Tak jak już napisano wyżej, technologia 3D tak naprawdę prawie nie została wykorzystana i robienie tego filmu w 3D było absolutnie bez sensu.

ocenił(a) film na 7
Anubis668

Na 3D nie warto - jak pisali przedmówcy, o raptem kilka scen świadczy o tym że to 3D. CO do samych PIRATÓW, zależy na co kto idzie. Dla mnie Deep jako Jack Sparrow to człowiek orkiestra i poszłam do kina żeby obejrzeć Deepa w tej roli. Ale sam film ... no cóż daleko mu do poprzednich części: brak poważnych scen batalistycznych czy choćby jednej bitwy morskiej w filmie o piratach ... stanowi komentarz sam za siebie. Na filmie byłam w sobotę popołudniem , wieczorem w tv (nie pamiętam kanału) dawali Piratów na Krańcu świata - miałam świeżutkie porównanie ...i niestety najnowsi piraci to fajny film, Deep jak zwykle wielki w roli ale bez sztucznych ogni.

ocenił(a) film na 7
Anubis668

w filmie 3d były jedynie polskie napisy;) i kilka scen, zero głębi obrazu ogólnie naciąganie na droższe bilety. Ale wątpię czy w którymś kinie grają piratów 2 d wiec chyba i tak jesteś na to skazany.

ocenił(a) film na 3
styker

W Heliosie byliśmy na 2D.

ocenił(a) film na 7
Anubis668

Nie warto, byłam na tym wczoraj..słabe efekty.. żałuje, film owszem fajny,ale nie na tyle żeby iść do kina.