PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307765
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Niby to wszystko to nowa historia i nowe sytuacje, ale jednak każda scena filmu przypominała mi jakaś scenę z poprzednich części. Uśmiech gościł oczywiście czasami na mojej twarzy, lecz znacznie rzadziej niż podczas oglądania każdej innej odsłony Piratów. Sporo jest także okropnie wymuszonych scen, jakby twórcy chcieli na siłę rozśmieszyć widownię (notabene składającą się głównie z 12-latków, stąd czułem się trochę nieswojo). Na dodatek mało wciągająca historia. Nowy reżyser chyba nie udźwignął brzemienia jakim było nakręcenie godnej kontynuacji wielkiego hitu. Większe emocje, niż sam film, wzbudził u mnie chyba zwiastun ostatniej części Pottera, wyświetlany przed seansem. Na nieznanych wodach to już nic innego jak odcinanie kuponów i rozcieńczanie esencji trylogii (nawet muzyka była właściwie ta sama). Chociaż nie powiem, żebym się tego nie spodziewał. Co za dużo to prawie zawsze, niezbyt zdrowo.

ocenił(a) film na 6
Robert_Sawyer

Za mało rumu....Tacy za grzeczni ci piraci byli....Czegoś zabrakło, choć Angelika świetna była:)

ocenił(a) film na 9
Robert_Sawyer

Mnie natomiast, po zawodzie sprawionym 2. i 3. częścią, ta pozytywnie zaskoczyła. Ale może to dla tego, że (jak juz wcześniej pisałem) nie spodziewałem się zbyt wiele. Teraz przykuć uwagę widza do 120 minutowego widowiska, czy przyciagnąć czytelnika do książki >200stron to nie lada wyczyn. Widz/czytelnik się zmienia, musi byc szybko i kolorowo. Coraz ciężej będzie znaleźć dobry, inteligentny film przygodowy, czy sensacyjny.

ocenił(a) film na 1
Robert_Sawyer

Popłuczyny? Mało. Moim zdaniem to odpad radioaktywny.

Znawca_filmowy

A moim zdaniem Znawca_filmowy to odpad radioaktywny

ocenił(a) film na 1
ObiWanKenobi444

A moim zdaniem jesteś alter ego Jacka Stachursky'iego.

Znawca_filmowy

od Jacka to ty się odpier....................l

ocenił(a) film na 1
Tibn

Jakiś problem?

P.S.

Wykonałem telefon do kumpli na Sycylii, już po ciebie jadą.

Robert_Sawyer

I dałeś mu Aż 5

ocenił(a) film na 4
Tibn

Choć słabszy od poprzednich części, ale nadal śmieszy, tylko, że mniej, nadal wciąga, tylko że mniej. To kino rozrywkowe, od którego nie wymagałem za wiele. Spodziewałem się tego poziomu i nie byłem ani pozytywnie ani negatywnie zaskoczony. Film średni, ale, na upartego, do przełknięcia. Dlatego 5.