PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307753
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Słabo

ocenił(a) film na 5

Cóż, najgorsza część piratów... za dużo akcji, za mało klimatu :( Nie mam czasu na obszerną recenzję, ale jeśli ktoś w komentarzu o taką poprosi to możliwe, iż coś skrobnę. Pozdrawiam.

kirholm

Jak dla mnie dużo lepiej niż w "trójce", która była nudnawa, choć, oczywiście, z Klątwą Czarnej Perły nie ma porównania. Zgadzam się, że trochę przeładowany akcją i, tak, to już nie ten klimat, ale za to jest zabawnie - Johnny Depp jak zwykle błyszczy. Całkiem zgrabnie połączono kilka przeplatających się wątków (Barbossa rządzi!), jest kilka zaskoczeń i ciekawych zwrotów akcji. Z pewnością nie jest to film na wielokrotne oglądanie (jak Czarna Perła), ale do kina na pewno wybrać się warto, świetna zabawa - polecam IMAXa.

SPOILER
a to, że Penelope na końcu mówi Jackowi, że jest w ciąży to chyba całkiem zgrabnie zaimprowizowany żarcik komentujący jej rzeczywisty stan w trakcie kręcenia filmu, nie sądzicie? KONIEC SPOILERA

ocenił(a) film na 5
sabalo

też byłem w imaxie :) widać wybraliśmy się na ten sam seans

kirholm

poznań? ;)

ocenił(a) film na 4
sabalo

Ja też byłem w Posen. ;)
6/10 Więcej w osobnym komentarzu niebawem. :)

Ps. Doczekaliście do sceny po napisach czy haniebnie opuściliście salę? W każdej części po napisach jest jeszcze krótka scenka, nie inaczej było tym razem. Zabawna. :)

Chal_Chenet

kurcze, zapomniałam! co w niej było? ;)

ocenił(a) film na 8
Chal_Chenet

Nosz cholera! Wylazłem, po raz kolejny. Powiedz co w niej było xD

ocenił(a) film na 4
ojapiernicze123

Niech Wam będzie. ;p

W scence widzimy Angelicę na wyspie, na której wysadził ją Sparrow, w pewnym momencie zbliża się do niej przyniesiona prądem laleczka Sparrowa, a na twarzy Angelici pojawia się wtedy złośliwy uśmieszek. :D