Ustawcie cztery części Piratów z Karaibów od najlepszej waszym zdaniem do najsłabszej?
Kieruje mną czysta ciekawość jak w rankingu wypadnie najnowsza część.
Jedynka i czwórka najlepsze : ) później dwójka i trójka, ale wszystkie części mocno mi sieę podobały 8)
1 - Skrzynia Umarlaka
2 - Na Nieznanych Wodach
3 - Na Krańcu Świata
4 - Klątwa Czarnej Perły
1-Klątwa Czarnej Perły
2-Na krańcu świata
3-Skrzynia umarlaka
4-Na nieznanych wodach (głównie dlatego,że zabrakło mi w niej znajomych twarzy)
1) Klątwa czarnej Perły
2) Na nieznanych wodach
3) Na krańcu świata
4) Skrzynia Umarlaka
1- Klątwa Czarnej Perły
2- Na krańcu świata
3- Skrzynia umarlaka
4- Na nieznanych wodach
1 - Klątwa Czarnej Perły
2 - Na nieznanych wodach
3 - Skrzynia umarlaka
4 - Na krańcu świata
W skrócie: I najlepsza, nie ma co gadać. Druga była sporo słabsza, ale jeszcze-jeszcze. Po obejrzeniu III się troszkę załamałam, ale IV wraca trochę na poziom. Mnóstwo zabawnych scen, dobre efekty specjalne, ciekawa w miarę fabuła i nieprzewidywalne zakończenie - podobało mi się ogólnie rzecz biorąc ;)
1 - Klątwa Czarnej Perły (bezapelacyjnie rewelacyjna część)
2 - Skrzynia umarlaka (słabsza ale wciąż na poziomie)
3 - Na krańcu świata i Na nieznanych wodach (trochę robione na siłę dla kasy, najnowszej części nie można ocenić najlepiej przez to że jest najnowsza, miałam wrażenie że niektóre kwestie miały być śmieszne na siłę- ale dla fanów kapitana Jacka Sparrowa i tak czysta przyjemność)
PS. do 4 części: trochę dziwnie bez Willa i Elizabeth, za dużo Penelope...
Pierwsza "Klątwa...", za scenariusz, krajobrazy i Jacka Sparrowa.
Drugie będzie "Na krańcu świata", za muzykę, rozmach, efekty i wielką bitwę.
Trzecia to "Skrzynia umarlaka" za rozwój postaci i nowych bohaterów.
Czwarta - "Na nieznanych wodach" za bycie dobrym filmem przygodowym, ale już nie takiej klasy jak Trylogia.
Pozdrawiam.
Moim zdaniem:
1. Klątwa Czarnej Perły - Zdecydowanie! Ocena 10/10
2. Na nieznanych wodach - spodziewałem się że będzie to najsłabsza część, ale po obejrzeniu spotkało mnie miłe zaskoczenie! Ocena 9/10
3. Na krańcu świata. Ocena 8.5-9/10
4. Skrzynia umarlaka - fajna kontynuacja, ale ciut przesadzona pod względem efektów (dziwaczne stwory itp.) jak też fabularnym. Ocena 8/10
1. "Na nieznanych wodach" (Bezapelacyjnie!!!)
2. "Klątwa Czarnej Perły"
3. "Skrzynia umarlaka"
4. "Na krańcu świata"
Pierwsza dwójka to filmy bardzo udane, ostatnie dwie to wielkie niewypały... za dużo metafizyki i miłosnych blubrów Willa i Elisabeth, rzyg!
1 - "Klątwa Czarnej Perły"
2 - "Skrzynia umarlaka"
3 - "Na nieznanych wodach"
4 - "Na krańcu świata"
Miewałem różne opinie, ale gdy teraz obejrzałem wszystkie 4 części jedna po drugiej, stawiam wszystkie na równi, bo każda jest w innym stylu, każda daje coś innego i jest to duża zaleta tego cyklu - filmy nie są robione na jedno kopyto ;)
Najbardziej w moje gusta trafia część druga, dzięki ogromnej dawce humoru i nieoczekiwanej acz bardzo fajnej relacji Jack - Elizabeth.
Na drugim miejscu wszystkie pozostałe części ;)
Dokladnie kazda z czesci ma cos w sobie i zadna z nich nie jest zla.... Jednak jezeli miala bym wybrac najlepsza byla by nia zdecydowanie czesc pierwsza... :) Jezeli chodzi o najmniej przypadajaca mi do gustu to postawila bym na czesc druga.... Trzecia i czwarta maja bardzo podobny poziom... :)