PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307732
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Serena

ocenił(a) film na 6

Moglby mi ktos wytlumaczyc co sie stalo z Samem? Serena powiedziala ze go ocali ale nie
skumalem jak...wciagnela go pod wode i tyle...moze bylo wytlumaczone na poczatku filmu
ale ten niestety mi umknal bo sie spoznilem :/

EmokahDzikuS

Podobno pocałunek syreny ratuje marynarza przed utonięciem. Syrena go pocałowoła i prawdopodobnie uratowała go i stał się jednym z nich. Tych syren...Ale do końca nie wiadomo. Wątek jest otwarty więc można zrobić wszystko.

ocenił(a) film na 6
dawid13

dzieki wielkie ;)

ocenił(a) film na 7
dawid13

"stał się jednym z nich. Tych syren."
Syrenem? ;D Teraz pewnie nogi zamienią mu się w rybi tułów z płetwą ;D

A tak serio;ciekawe czy i jeśli tak, to jak rozwiną ten wątek w następnych częściach Piratów twórcy.

ocenił(a) film na 7
dawid13

Osobiście nie chcę, żeby kontynuowali ich wątek, ponieważ moim zdaniem tylko zawadzał w 4.

szymon0018

Moim zdaniem zamiast rozwijać wątek Klechy powinni wrócić do wątka Elizabeth. Jej wątek się wcale nie skończył! I Turner mógłby wystąpić chociaż gościnnie. Ostatnio wyraził chęć do ponownego wcielenia się w postać.

ocenił(a) film na 5
dawid13

bo ostatnio cos slabo u niego z kasowymi produkcjami, hehehe.

ocenił(a) film na 8
dawid13

on nie był księdzem debilu tylko świeckim misjonarzem

Rockman92

A pokaż mi gdzie było w tym temacie użyte słowo "ksiądz" ?

ocenił(a) film na 8
dawid13

"Moim zdaniem zamiast rozwijać wątek Klechy powinni wrócić do w..."

Klecha=ksiądz

Rockman92

W filmie też jest użyte słowo "Klecha" i to wiele razy. Ekipa też sie pomyliła?

dawid13

A może ktoś mi wytłumaczyć jak to się stało, że Sam przeżył? Przecież go ten zombie zarżnął.

Nick_filmweb

Syrena go uratowała na końcu. Było to mocno zaznaczone.

dawid13

ale wcześniej został potraktowany nożem przez zombiaka i Syrena dziwiła się, że żyje.

Nick_filmweb

Zombiak mu naciął nożem tylko pierś a w drugą wbił tą igłę z piórkiem, że tak to nazwę xd żeby stracił prztomność na jakiś czas. Sami przewidzieli, że potem przyleci do Syreny, uwaloni ją a oni ją złapią ze łzą.

dawid13

No mądre z ich strony, ale wyglądało to tak, jakby mu chalasnął nożem po gardle. A swoją drogą, dla mnie to najlepsza część Piratów.

ocenił(a) film na 8
Nick_filmweb

Mi to właśnie wyglądała jakby mu chlasnął po klacie i się dziwiłem, że zginął. No ale przeżył.

ocenił(a) film na 8
dawid13

NIEEEEEEEEEE Eliza i Will w kolejnej części to sznur na szubienicy twórców. W każdej części rzygać mi się chciało jak patrzyłem na tych dwoje. Na szczęście w 4 ich nie było i to ratuje film.

EmokahDzikuS

No go zezarla a co miala zrobic.Ogłupiałą go cały czas.heh