PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307770
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Mam takie pytanie, czemu w oficjalnym soundtracku jest kilka piosenek remix niewystępujących w filmie ?
PS. Film według mnie trzyma poziom, bardzo mi się podobał, tak bardzo, że byłem na nim 2 razy :p Doskonała gra aktorów, charakteryzacja, fabuła, obsada, efekty, mogę tak wymieniać w nieskończoność.

jakeziom

Sorry, że jeden pod drugim, ale wie może ktoś gdzie mogę znaleźć ten utwór, który śpiewała ta syrena ? :D Byłbym wdzięczny.

użytkownik usunięty
jakeziom

My Jolly Sailor's Bold
http://www.youtube.com/watch?v=H1bLr14IRNQ

Wielkie dzięki :p
A znasz może odpowiedź na pierwsze pytanie ?

ocenił(a) film na 10
jakeziom

może na napisach końcowych leciały te piosenki? w kinach rzadko kto zostaje do wyłączenia napisów końcowych... ;)

jakeziom

Zacznijmy od tego, że ten oficjalny soundtrack jest do niczego. Muzyka w filmie jest o wiele lepsza niż ta z płyty. W filmie wykorzystano chyba tylko 4 utwory z soundtracku. A dlaczego w filmie nie wykorzystano remixów - bo po prostu nie pasują do filmu. Za to skutecznie zwiększą sprzedaż wśród osób lubiących takie marne techno-remixy.

Mick88

Mi jedynie z remixów podoba się Hans Zimmer - Guilty of Being Innocent of Being Jack Sparrow. Zaś reszta "zwykłych utworów" są wg mnie argumentem dlaczego Zimmer zasługuje na miano zawodowca w tym co robi. He's Pirates i inne tego typu smaczki - mistrzostwo !