PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307753
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Szkoda

ocenił(a) film na 7

Najgorsza część niestety. Momentami wydaje się że sceny są grane na siłę a niektóre fragmenty filmu są zdecydowanie odtwórcze w porównaniu do poprzednich części. Stały chwyt rodem z Hoolywood, wszystkiego więcej i mocniej.

Aron007

niestety, ale po obejrzeniu mam podobne odczucia ;/
licząc na masę efektów, zaskakujące zwroty akcji, umiejętnie wplątane teksty
otrzymałem (tak na oko) 25% tego co oferowały poprzednie części. Penelope Cruz od samego początku jakoś nie przypadła mi do gustu, przedstawiona historia - naciągana - w klimacie "zróbmy coś na szybko, ważne by reklama zachęciła do oglądnięcia jak najwięcej ludziska". Wielka szkoda, ale niestety dla mnie ta część to zmarnowany potencjał i dorobek poprzednich produkcji.
3/10 - bo liczyłem na dużo więcej

ocenił(a) film na 6
Aron007

zgadzam się . najgorsza część . trochę się wynudziłam - niestety . nawet Deep na mnie nie działał tak jak zawsze - szkoda....

ocenił(a) film na 3
Aron007

Przyłączam się do negatywnych opinii. Poszedłem do kina na ten film licząc tylko i wyłącznie na efekty 3D. Niestety zawiodłem się podwójnie, bo takich momentów gdzie coś "wychodziło z ekranu" było bardzo mało, a o fabule i grze Penelope Cruz to już nie będę się nawet rozpisywał. Moja ocena 3/10.