Pozostawienie tylko 4 postaci z poprzednich części nie wyszło serii na dobre. Jest to zdecydowanie najnudniejsza i najbardziej monotonna część. Fabuła nudna, liniowa i bez polotu. O ile poprzednie części bardzo mi się podobały to ta okazała się totalna klapą. Dawno nie nudziłem się tak w kinie. Zdecydowanie nie polecam tego filmu... Nakręcona na siłę, by wydoić jak najwięcej pieniędzy...
Niestety właśnie tak jest, bardzo słabo. Kapitan Sparrow, bo tak chce by go nazywano, w filmie nie ma własnego staku za to jest...... majtkiem, ja pierdziele ale trzeba być walniętym żeby taki wątek zapodać!
Coś w tym jest... o ile poprzednie części oglądało się z zaciekawieniem, to ta nie zrobiła oszałamiającego wrażenia.
a najbardziej to mi kiry brakowało, juz sie tak przyzwyczaiłem, że jest w piratach.
No niestety mnie też spotkał zawód. 4 część wiele straciła wobec poprzedników i chociaż ma swoje momenty, które cieszą to jako całość jest słabiutko.
A mi się bardzo podobało. O ile nie wyobrażam sobie Piratów bez Deepa, o tyle Kiry i Orlando jakoś bardzo mi nie brakowało. Z kina wyszłam zadowolona, na pewno nie był to stracony czas ani pieniądze.
Zgadzam się z Tobą - moim zdaniem ta część była rewelacyjna. Nawet nie wiem kiedy te ponad 2 godzinki filmu zleciało, bo ogląda się naprawdę super! Poza tym dialogi, muzyka i gra aktorska - mistrzostwo!
Mi się średnio podobał. Taka nic nie wnosząca część. Powinni zakończyć to na trylogii i byłoby dobrze.
Po zakończeniu wydaje mi się że będzie jeszcze jedna część, aczkolwiek również uważam że powinni to już zakończyć
Mi również się wydaje że powinni już skończyć na trylogii. Czwarta część była już zrobiona trochę na siłę co było widać w filmie. Penélope tylko mnie irytowała. I co to za piraci jak większość filmu była na lądzie? Tylko Jack uratował ten film no i może Gibbs i Barbossa.
Powiem tak: Nie było rewelacyjnie ale było do przeżycia. Poprzednie części o wiele lepsze!
Takie jest moje zdanie!
Mi też wydaje się, że poprzednie części były dużo lepsze i ciekawsze od 4 części. Jedyny motyw który naprawde mi się podobał to z tymi syrenami, klimat był wtedy fajny, i było dosyć niebezpiecznie, bo tak to caly film jak po sznurku, wiadomo bylo, że każdy z każdych tarapatów wyjdzie i to mi się troszkę nie podobało, klimatem też jakoś tak nijako. Jako, że to kolejna część piratów, polecam każdemu kto oglądnął poprzednie czesci. Pozdrawiam Bartek