10/10. Na początku byłam pewna obaw, czy 4 część nie będzie przereklamowana - ale po wyjściu z kina byłam zauroczona! Jack Sparrow świetny jak zwykle - bardzo się cieszę, że było go tak dużo. W końcu "Piraci" bez kapitana Sparrowa nigdy nie odnieśliby sukcesu! Dobrze, że nie było już Elizabeth i Willa - ich wątek w poprzednich częściach mógł tylko zanudzać widza. To była przesłodzona i tandetna "miłość".Świetna postać Angeliki wnosi o wiele więcej niż wyżej wymienione postacie razem wzięte :) Jet charyzmatyczna, uparta i tworzy wspaniały tandem z Jackiem. " Gdybyś miała siostrę i psa - wybrałbym psa" - świetny tekst Sparrowa na wyspie :D Do tego dochodzi wspaniały jak zwykle Hector Barbarossa. Syreny także robią imponujące wrażenie. Zgadzam się jednak, że niepotrzebnie film jest w 3 d - to jedynie zaciemniało obraz.
Jestem świeżo po seansie i powiem tak. Film oceniłem na 9/10. Jeden pkt mniej gdyż troszeczkę nie wykorzystali możliwości samej fabuły no i oczywiście niepotrzebne 3D. Z tego powodu nastawiłem się na dużą ilość efektów a tu nic. Ale nie zmiena to faktu że świetna kontynuacja. Oczywiście gra aktorska jak i same postacie na ogromny plus. Penelope cudo. Mam nadzieje że pojawi się w następnych częściach a po zakończeniu można wnioskować że tak. Sparrow i Barbaross także rewelacja. A i jeszcze do ujemnego pkt. Bardzo mnie denerwowało to że Hectora przemianowali w tym filmie an sługę jakiegoś tępego króla no i bark ukochanej Perły ale Zemsta Królowej Anny jest niesamowita.
Film świetny. Pewnie tak jak wiele osób, byłam sceptycznie nastawiona do tej części, a tu taka niespodzianka! Naprawdę dobra kontynuacja. Zgadzam się z poprzednikiem, że 3D zbędne. Okulary tylko mnie denerwowały. Efektów było mało, a bilet droższy :/ Syreni motyw ciekawy, ale z dzieckiem bym na to nie poszła. Dzieci oglądają Małą Syrenkę, a tu taka pół ryba - pół wampir. Fajny wątek ciacha Philipa i syreny Sereny .
Jack jak zwykle mistrzostwo. Cóż, jak dla mnie to film mógłby się skupiać tylko na nim i na pewno bym nie narzekała ;)
4 część wydaje mi się zdecydowanie lepsza niż 3, ponieważ w poprzedniej było za dużo akcji i szczerze powiedziawszy nie mogłam się połapać co i jak. Dodam jeszcze, że pomimo mojego początkowego zawodu spowodowanego odejściem Keiry i Orlanda, film wcale na tym nie stracił. Wręcz przeciwnie, cała historia była taka świeża i w czasie trwania filmu nawet nie miałam czasu, żeby pożałować ich nieobecności.
Ogólnie 9/10 - polecam :)
Tak ten tekst był genialny. Rozwaliło mnie też jak "zombie" rzucał laleczkę "Jacka" do rzeki a ten się darł w niebo głosy xp
10/10!!! Kocham ten film! To chyba najlepsza z kontynuacji "Piratów" (pierwsza część jest nie do pobicia). Byłam na 3D i jestem zachwycona. Jakość obrazu świetna (byłam w IMAX-ie, może w normalnych kinach 3D było gorsze). Całe szczęście, że nie było Willa i Elki bo oni zaczynali mnie po prostu nudzić (no w końcu ile razy można oglądać Keirę wrzeszczącą FIRE!!!!). Film genialny!