Warto zobaczyć Piratow w kinie bo na małym ekranie to już nie bedzie to samo. To chyba jedyny z filmow w ostatnim czasie, który mnie nie rozczarował, bo obawiałem się że bedzie przereklamowany, ale nie byl:) Humor wciąż ten sam, a Penelope Cruz w sumie fajnie wypadła. Ja tam się w ogole nie nudziłem, wrecz przeciwnie:)
U mnie to samo. Jeden z lepszych jakie oglądałem i uważam go za dobry wstęp do całej trylogii. A Cruz dodawała tylko urok filmowi. Pasuje jak ulał.
warto ? czy naprawdę warto ? moim zdaniem jest to jedna z najgorszych części tej serii.
lubiekakao, ale to jest początek nowej ery piratów. Nie skreślajmy nowej trylogii już na starcie ;)
Jak dla mnie , na pewno warto, bo film jest dobry, ciekawy, humorystyczny i pozbawiony dłużny. Jeśli chodzi o ogólną klasyfikację to postawiła bym go w środku: za "Klątwą" i "Na krańcu świata", przed "skrzynią", na której się wynudziłam.
ok. jak ktos uwielbia jacka to warto.
Co do wypowiedzi Kandary. Ja polubilam piratów ze wzgledu wlasnie na czesc drugą. Muzyka była zdecydowanie lepsza. Młynskie koło w pojedynkach i klimat tej opuszczonej wyspy. Poza tym biegnący Jack w plenerze. Jedyny minus to przesadnie powazna gra Keiry i Blooma. Ale był za to Kraken.
Jedyna czesc na której płakalam ze smiechu.
W mojej klasyfikcji czesc czwarta jest miejscu trzecim. Niestety sama czesc trzecia miała niesamowity potencjal ale materiału w niej było na co najmniej dwa filmy wiec cały klimat piratów odplynąl w nuzacym montazu. Na tej czesci ledwo wysiedzialm gdyby nie ten wir i postac Jacka.
Nudny, nudny i nudny, nie wiem co niektórzy w tym widzą, humor to jest żałosny, powinni pisać kiedy się śmieć. Ale dla dzieci w sam raz ;)
Ten film był klawy ;D
Naprawde warto wybrać się na niego do kina. Bo nie jest to efekciarski avatar z fabułą pocahontas, a film bardziej w stronę widzów którzy idą na film nie na fajerwerki :). Polecam wszystkim! Dodam jeszcze, że np. mojej dziewczynie poprzednie części nie bardzo przypadły do gustu, a ta dla niej była świetna.
Jak najbardziej się zgadzam. Mi film bardzo, ale to bardzo się podobał. Nie był już tak strasznie pokomplikowany, prosta fabuła, dużo Jacka, świetny humor, a Penelope pasuje do Piratów idealnie.
Każdy ma swoją opinię, jednak uważam, że niektórzy ludzie twierdzący, iż film jest "nudy, nudy i nudy" nie mają racji, bo nie wiem w którym momencie można się na nim nudzić...
Według mnie ta 4 część to jak przysłowiowy odgrzewany kotlet. Rozczarowałam się trochę, w trailerze jak zwykle najlepsze momenty umieścili. Najgorsza część Piratów, tym bardziej w 3D nie polecam.
mówicie że jest to początek nowej ery ? przecież ta cześć została zrobiona na siłę.. nikt z aktorów poprzednich części nie chciał w niej wystąpić dlatego że zmienił się reżyser i jedynym powodem dla którego ta seria trzyma się jeszcze jakoś jest świetny jack sparrow.. oj przepraszam.. kapitan jack sparrow. moim zdaniem fabuła to bzdura, rola jacka też jest kompletnie nieudana. w większości filmu jack byl tylko jakimś przydupasem który zamiast żeglować na czarnej perle musiał towarzyszyć czarnobrodemu który był kompletnie zbędny w tej części.. no ale przecież musi być jakiś czarny charakter czy nie ? tak samo jak angelica która w świetle elizabeth jest malutka. a ta fontanna młodości ? kompletny niewypał.. hiszpanie ? bzdura. czekałem tylko czasu po części " na krancu swiata " zeby tylko zobaczyć jak hiszpanie rujnują fontannę ? mam pewnien niedosyt dlatego wolałbym żeby chociaż ten film pokazał jacka jako nieśmiertelnego. byłbym wtedy chociaż w połowie zadowolony. a co do roli gipsa. wyszedł nieźle ale brakowało mi przy nim pintela i ragettiego..
"nie wiem co niektórzy w tym widzą"
A ja wręcz przeciwnie - nie wiem czego niektórzy w tym nie widzą. ;)
"mówicie że jest to początek nowej ery ? przecież ta cześć została zrobiona na siłę"
Tak, to jest początek nowej trylogii. Nie gorszej, tylko innej. Trzeba przestać porównywać ten film do poprzednich, bo ta część jest inaczej zrobiona. Tylko nie można się nastawiać na film, gdzie będą same bitwy na morzu.
Oczywiście wy możecie mieć inne zdanie.
@Black Pearl, nie wiem czemu ciągle mówisz, że ta część jest "nie gorsza, tylko inna". Owszem, mamy prawo mówić, że jest gorsza, a porównania się nieuniknione. I nie, "Piraci" to nie tylko bitwy na morzu - to jest kapitalny humor oraz świetnie napisane postaci. Niestety, użytkownik lubiekakao ma rację - ta część została zrobiona na siłę. Keira, Orlando oraz Gore zrobili dobrze - nie chcieli brać udziału w produkcji tasiemca. Moim zdaniem postać Angeliki jest po prostu nudna, fabuła nudna i po części przewidywalna. Troszeczkę się rozkręca pod koniec filmu. No i Jack, który w tej części jest nudniejszy i gorszy niż w poprzednich częściach.
każdy z was ma odczucie że film był gorszy, bo okroili budżet o 100 milionów i ze zmniejszonym budżetem też znowu cudów nie mogli robic, jak w poprzednich częściach, aczkolwiek w końcu widzialam film gdzie jest FILM a nie same efekty specjalne- obecnie to dosc rzadkie.
Jestem wielkim fanem piratów i Kapitana Jacka Sparrowa i muszę powiedzieć że film jest naprawdę dobry. Johnny Deep jako Jack Sparrow jest jak zawsze świetny, Penelope Cruz jako Angelica naprawdę wnosi dużo świeżości do filmu, czarnobrody i barrabosa też dali niezły popis. ogólnie cała gra aktorska jest świetna. Mnie tylko brakowało bitwy morskiej, ogólnie mało rzeczy się działo na morzu, ale ja to rozumie że budżet okroili i jakieś prawda sceny musieli wyciąć. Jak już napisałem jakby były sceny bitwy morskiej (np atak zemsty królowej Anny na jeden statek Hiszpanów) to film mógłby nawet pobić pierwszą części. moim zdaniem film dorównuje pierwszym dwóm częścią trylogii. Film jest rozpoczęciem nowej trylogii i myślę że następne filmy będą tak dobre a nawet lepsze od tej części. Pozdrawiam
Właśnie o tym zapomniałem napisać. Gdyby nie ten brak walk na morzu to było bo rewelacyjnie. Ale podejrzewam że wolą to wykorzystać w następnej części bo jak nie patrzeć Zemsta Królowej Anny weszła w posiadanie Barbossy wiec wszystkie możliwości statku przyjdzie nam w końcu zobaczyć a do tego cała flota innych statków no i nasza ukochana Czarna Perła :D