PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307753
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Z przykrością stwierdzam, że film ten mi się podobał. Nie znoszę Deppa, aktor z niego jak ze mnie cieśla [czyli nijak z talentu], Cruz mi jest obojętna, cała seria nie ruszała mnie ni trochę. A tu niczym Filip z konopi wyskoczył znośny film, czysta rozrywka, bez zbędnej ideologii wielkiej głębi kina. Brakowało mi tylko dużej pepsi i popcornu...

ocenił(a) film na 10

wszystko zdzierżę, ale obrażanie deppa to już przesada, oglądnij gościu ten film jeszcze raz i popatrz na jego grę, nie widzę żadnego aktora który umiałby tak zagrać, sorry, o filmie mozesz sobie mowic co chcesz jednemu sie podoba to drugiemu tamto ale obrazania wybitnego goscia nie zdzierze, z tekstami nijak z talentu. nijak z talentu to ty masz w ocenianiu filmow, najlepiej usun konto na filmwebie. zrobisz przysluge swiatu

użytkownik usunięty
Kusy_

słodkie, ale taka argumentacja do mnie nie przepowiada - postaraj się bardziej ;-)

użytkownik usunięty

Kusy ma racje, pokaz nam innego aktora ktory bylby w stanie zagrac KAPITANA Jacka Sparrowa lepiej niz Johny Depp. To, ze seria Ci sie nie podoba to nie jest zaden argument ktorym warto sie chwalic bo jak to sie mowi "poglady sa jak posladki, kazdy jakies ma, ale po co sie nimi chwalic?" :)

użytkownik usunięty

A może po prostu niewygodne argumenty są te z którymi się nie zgadzamy. Czy przez to mam milczeć? Nie! Tu nie chodzi o substytut dla Deppa a o jego powtarzalną grę w każdym jego filmie, jego nieznośą manierę. Aby dyskutować dobrze ustalmy jedno: zero ataków personalnych bo to naprawdę głupie. A sam Depp niech zaskoczy i zagra inaczej. Aktor nie może być jednowymiarowy...

użytkownik usunięty

Ale jak się ma gra Deppa w innych filmach do PZK? Bo to o czym piszesz to raczej pod jego profilem, a nie tu powinieneś wygłaszać. A jeżeli liczysz, że nagle Jack Sparrow zamieni się (bo piszesz o powtarzalności więc liczysz na zmianę) w gentelmena wygłaszającego wyraźnie i z wyższością każde słowo to chyba niestety coś Ci się pomyliło.

użytkownik usunięty

Jedna rada: nie pisz innym co mają robić i co powinni robić, oki? To nie szkoła! Każdy ma prawo do swojej opinii, wolny kraj, forum społecznościowe a Ty tymczasem oceniasz użytkownika nie dając żadnych argumentów merytorycznych, do rzeczy człowieku a nie reprymendy rozdawać na lewo i na prawo! Polecam też więcej luzu ;-)

ocenił(a) film na 6

Man, kto tu nie daje żadnych argumentów merytorycznych ?
Poczytaj sam siebie i znajdź w swoim inteligenckim bełkocie chociaż jeden (argument)
Johnny Depp jest aktorem WYBITNYM, popatrz np. na jego role w Las Vegas Parano, Co Gryzie Gilberta Grape'a, Jeździec Bez Głowy, Edward Nożycoręki - każda z tych postaci jest zagrana inaczej, każda tak jakby naprawdę był osobą którą gra
Jeśli wg. Ciebie wyznacznikiem aktorstwa jest siłowe dopasowywanie się do granej roli jak bardzo często robią to aktorzy to chyba nie mamy o czym w ogóle rozmawiać
Może N. Cage jest aktorem wybitnym ? Z zestawem 5ciu min na krzyż i zawsze podobną rolą w każdym filmie ?

użytkownik usunięty
GreenMellonMan

Tak Johnny Depp jest aktorem WYBITNIE powtarzalnym, zgadzam się! Maniera gubi często i aktora i artystę jako takiego. Depp był genialny w pierwszych Piratach, był dobry w latach 90-tych [fakt!]. Ale na tym koniec, potem powiela jedną minę w każdy filmie. Szczytem jego nie-formy jest "Turysta", marny film z koszmarną rolą właśnie jego a nie Pani Jolie. Nie będę oceniał wypowiedzi przedmówcy, bo żeby ją ocenić musi coś w niej być. Tyle...aktor musi się rozwijać a nie stać w miejscu!

użytkownik usunięty

Ponawiam apel. To nie jest temat do dyskusji o Deppie jako ogolnie o aktorze tylko o PZK wiec inne filmy nas nie obchodza. A tobie kolego radze sie ogarnac,a nie pisac do kazdego w skrocie, ze jego wypowiedz nie ma sensu bo sam przez to stajesz sie zalosnym, nie wartym rozmowy uzytkownikiem. Pozdrawiam

użytkownik usunięty

Nie, to jest temat o filmie w którym gra Depp, ale zawsze możemy udawać za Twoją radą, że go tu nie ma - bo de facto jego gry tu nie ma a jedynie powtarzalna maniera. Ja jestem cierpliwy, emocje zachowuję do lepszych dyskusji. Co do apeli - załóż partię, wyjdź do ludzi i apeluj - zamiast pisać o mnie, pisz o filmie - to nie jest temat o mnie! ;-)

użytkownik usunięty

I nadal nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć. Wyjaśnij nam więc co ma wspólnego twoja opinia o tym, że Depp gra w innych filmach tak samo przez co jest twoim zdaniem słabym aktorem skoro właśnie to na co narzekasz jest fenomenem tej serii.

Mówi sie "nie przermawia"...