PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307773
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Zawiedziona :(

ocenił(a) film na 6

Na film wybrałam się w dzień premiery będąc przekonana, że się nie zawiodę...niestety nie wywarł na mnie zbyt dobrego wrażenia. :( Jest moim zdaniem o wiele słabszy od poprzednich części. To co osobiście mnie przeraziło to fakt iż części od 1 do 3 oglądałam da ekranie mojego przedpotopowego telewizora i mimo wszystko czułam napięcie i dobrze się bawiłam. Tym razem oglądając film w wielkiej sali filmowej z okularami 3D na nosie po prostu mi się nudziło. Oczywiście nie ma tragedii ale nie mogę powiedzieć że był dobry. Jedyna scena, która przykuła moją uwagę to chyba atak syren (fajna robota :) ). Osobiście parę Depp i Cruz wolę oglądać w filmie Blow niż w Piratach. Jak dla mnie film 6/10.

PS Czy was też tak wnerwiał ten misjonarz?! Nie mogłam gościa znieść!

ocenił(a) film na 9
Michaela

Myślę, że to zależy od gustu. Może dla ciebie czwarta część to było już za dużo. Nie wiem. Ja dziś wróciłam z seansu i mi się bardzo podobało. Dużo akcji, Depp jak zwykle bezbłędnie zagrał, a muzyka oczywiście zachwycająca. Przyznaję, syreny to była świetna sytuacja i wybrali śliczne dziewczyny. Naprawdę im się udało. Co do 3D to nie wiem, bo byłam na zwykłej wersji, gdyż od 3D bolą mnie oczy. Co do misjonarza to nie denerwował mnie w ogóle, nie licząc jego uduchowionych tekstów.
Tak czy inaczej mi się podobało i już po raz dziesiąty słucham soundtracku. Piękne utwory z hiszpańską gitarą, polecam!