PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307732
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Wiem że został jeszcze ponad rok do premiery 4 części,ale ciekawi mnie ile zarobi 4 część bo tylko skrzynia umarlaka przekroczyła 1 mld,więc sądzę że ma duże szanse 4 część na zarobienie ponad 1 mld,premiera po 4 latach co da jeszcze większy apetyt,więcej nowych fanów na pewno pójdzie.
Pomyślcie w 2003 roku było dużo dzieci co miało po 6-7 lat więc takich film ich nie interesował ;) a teraz mają po 13-14 lat więc można powiedzieć że nowe pokolenie już pójdzie do kina na 4 część.

Zarobki poprzednich części dla przypomnienia

Piraci Z Karaibów:Klątwa Czarnej Perły
W USA 305,413,918 $
Na Świecie 348,850,097 $
Razem:654,264,015 $

Z tego co widać to zarobił podobną sumę w usa i na świecie,czyli nie zdobył jeszcze tej dużej sławy na całej świecie.

Piraci Z Karaibów:Skrzynia Umarlaka
W USA 423,315,812 $
Na Świecie 642,863,913 $
Razem:1,066,179,725 $

No i jest wymarzony mld dla 2 części i dobre 4 miejsce w najbardziej dochodowych filmach.Widać wzrost w dochodach ze świata w porównaniu z 1.

Piraci Z Karaibów:Na Krańcu Świata
W USA 309,420,425 $
Na Świecie 651,576,067 $
Razem:960,996,492 $

Film zarobił więcej od 2 na świecie,ale poszło mu gorzej w USA.
Może zbyt szybka premiera w porównaniu do 2.Pamiętacie jak po 1 czekali 3 lata co dało sukces(przekroczenie 1 mld)Ale i tak film bardzo dobrze zarobił.

Na 4 będziemy czekać 4 lata co da duży apetyt na film,plus nowe pokolenie które sprawdzi no i starzy wyjadacze co oglądali 1 część na pewno też pójdą.Mam nadzieje że nie zrobią 4 w 3D żeby więcej zarobić,bo to jest śmieszne.To że avatar odniósł sukces to nie znaczy że inne filmy też,a od premiery avatara dowiedzieliśmy się o 15 filmachw 3D.Według mnie to przesada,ja wole normalnie obejrzeć film niż tylko patrzyć na efekty.Mam nadzieje że z Piratami tak nie będzie,bo jak były 3 filmy normalne to niech 2 trylogia też będzie w 2D.

Powracając do 4 to może zarobić od 1 mld-1,5mld(może nawet więcej)

kamilx98

No piszcie ile według was 4 zarobi.

kamilx98

Też bardzo mnie ciekawi ile zarobią ;D Chociaż dla mnie liczą się najbardziej ich efekty pracy ;) Ale jak na moje to masz rację, że to możebyć rekord, gdyż na prawdę długo czekamy za nową częścią a zostawili otwarty wątek i pojawią się nowe osoby i to będzie zachęcać ludzi do pójcia na ten film ;) Jak na moje to z 2mld zarobią ;) No chyba, że film okaże się kompletną klapą, ale to jest raczej niereealne zwłaszcza, że gra Depp i Rush ;)

ewelaaa1992

Teraz jak patrzyć by na to 2 mld są pewne...zresztą zobaczycie.pozdro

kamilx98

No ja też tak myślę, żę z 2mld zarobią na pewno, bo to będzie wielki kinowy hit, na który pójdzie bardzo duzo osób ;P