PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307510
5,0 44 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

jak może powstac 4 część piratow z karaibów jak na akońcu 3 po literach jest pokazane 10 lat pużniej więc jak ma wyjść 4

kamilx98

może to będą przygody Jacka Sparrow'a zanim został kapitanem Czarnej Perły. :) chciałabym, żeby o tym opowiadała 4 i myślę, że to całkiem realne, bo podobno Bloom i Knightley nie będą w niej grać.

nathalie_paradis

bloom ma grać a tamta Knightley bo bloom ma niby ma umrzeć ale muszą pokazać jak umrze więc to będzie daleka pszyszłość a nie przeszłość

kamilx98

bez sensu jest to, co napisałeś -.-

za króki

nathalie_paradis

mi sie wydaje że poprostu będzie pokazane to co działo się w ciągu tych 10 lat

kamilx98

Wiecie co wydaje mi sie ,że poprostu producent chciał już zamknąć ten wątek Willa i Elizabeth ,by w następnych częściach wprowadzić nowe postacie ,którym Jack będzie towarzyszył.

Jakebloom

no fajnie by też było xDD .
nowe postacie . ; )) .
ale Jack i tak musi byC xDDDD

Dasiiek

Co wy z tym Jackiem macie uczynione;/ ? Jak dla mnie to może go w 4 nie być. Są ciekawsze postacie z tego filmu...

LadyPiratQQa

na pewno będzei dalszy ciąg cos ie zaczeło

kamilx98

Ciekawe, kto by przebił serce Turnera...

ocenił(a) film na 8
LadyPiratQQa

@piratQQa CS
no ciekawe jakie są ciekawsze postacie? To dzięki Sparrow'owi ten film zbija takie kokosy. Wątpię, że ktoś poszedł do kina na np. "Skrzynię Umarlaka" ze względu na wątek miłosny Willa i Lizzy. Wszyscy kochali Jacka już po "Czarnej Perle".

użytkownik usunięty
kamilx98

Normalnie. Wątek Willa i Elizabeth jest zakończony i oni sie już nie pojawią, a my wracamy tymczasem do Jacka i (mam nadzieję) Barbossy.

kamilx98

Ja czytałem artykuł że będzie kontynuowany motyw z 3 części tzn kiedy Jack ma ten wycięty kawałek mapy i chyba będzie poszukiwał tego źródła młodości (jak będzie jakaś pomyłka to sorki ale już dokładnie nie pamiętam dokładnie jak to było w filmie bo go dawno widziałem^^)
Elizabeth już nie zobaczymy ponieważ odtwórczyni jej roli powiedziała że nie chce mieć już do czynienia z tą produkcją więc twórcy muszą jej wątek zakończyć, zaś poznamy prawdopodobnie brata cpt Jacka Sparrowa.

Tyle pamiętam z tego artykułu, którego czytałem z 1 miesiąc temu ^^

Bartek_40

ja czytałem, że elizabeth zostanie w filmie(może zagra ją inna aktorka) i że raczej na pewno plan filmowy opuści Orlando Bloom. Producenci 4 części chcą oszczędzić i dlatego usuwają willa. Trochę to przykre bo mimo tego, że to raczej przeciętny aktor(porównując go do deppa) to się przyzwyczaiłem do jego roli... Mam nadzieję że nowa część będzie równie emocjonująca i równie wspaniała jak poprzednie:))))

ocenił(a) film na 9
kamilx98

Jak Bloom jest 'przeciętnym aktorem' a i tak w piratach mi się podobał...to co będzie jak w 4 zagra Efron:\ ehh pożyjemy zobaczymy

ocenił(a) film na 7
aska1_9

Producenci wcale nie chcą oszczędzić to Bloom nie chce podpisać z nimi kontraktu.
Nie będzie żadnego brata Sparrowa tylko jego syn (Zac Efron) inaczej mówiąc
pedał z High School Musical

Mathias_13cool

Nie będzie żadnego pedała z HSM. To była, jest i będzie tylko plotka z pudelka.
http://www.filmweb.pl/Zac+Efron+dementuje+plotki+na+temat+%22Pirat%C3%B3w+z+Kara ib%C3%B3w%22,News,id=46869

Mathias_13cool

http://film.wp.pl/id,71602,title,Kto-zginie-w-filmie-Piraci-z-Karaibow-4,wiadomo sc.html?ticaid=1743e
Tu macie dowód że jednak ktoś chce oszczędzać...

ocenił(a) film na 7
nieaktywny1

http://film.interia.pl/szukaj/news/keira-knightley-ma-dosyc-piratow,1175386 a tu masz artykuł świadczący o tym ,że ta gazeta kłamie ,bo Keira Knightley wykluczyła zagranie w 4tej części Piratów z Karaibów

Mathias_13cool

W artykule do którego podałem link, piszą o tym, że producenci chcą zaoszczędzić na filmie, wykluczają więc Blooma. Keira Knightley sama zrezygnowała z filmu, producenci nic do niej nie mieli, chcieli żeby grała, jeden artykuł nie wyklucza tutaj drugiego.

ocenił(a) film na 7
nieaktywny1

"Gazeta „The Daily Star Sunday” donosi, że cięcia budżetowe nie dotkną postaci, które grają Keira Knightley i Johnny Depp"
Jak mogą ją dotknąć cięcia budżetowa skoro ona nawet nie jest w obsadzie.
A poza tym to "Według brytyjskiej prasy"
A według mnie George Bush był dobrym prezydentem.
Najbardziej kłamią Angielskie i Brytyjskie prasy.

Mathias_13cool

A według mnie to Bush mnie nie obchodzi w tym momencie, wracając do filmu to istotnie Keira Knightley zrezygnowała z roli, ale gdyby chciała dalej grać w filmie to producenci nie mieliby nic do tego i nie oszczędzaliby na niej. Poza tym porównaj sobie daty: artykułu i wypowiedzi Keiry...? Producenci nie mogli wiedzieć że odejdzie i dlatego podali informację że nie będą na niej oszczędzać.

ocenił(a) film na 7
nieaktywny1

Ten artykuł ,który Ty podałeś jest 2006 roku to to jest na pewno plotka

Mathias_13cool

Widzę że nie dojdziemy do kompromisu... trudno

ocenił(a) film na 7
nieaktywny1

Dobra co to za różnica czy jest czy nie ma i z jakich przyczyn.
Ważne ,że jej i jego nie ma i po co dyskutujemy na ten temat.

Mathias_13cool

Fakt... ważne że zostanie Depp i (nie jestem do końca pewien) Geoffrey Rush.

Mathias_13cool

Fakt... ważne że zostaje depp i (nie jestem do końca pewien) Geoffrey Rush..?

kamilx98

Proszę nie gadajcie o tym pedale na samą myśl że on miał zagrać syna jacka myślałam ze furii dostane.Ktoś z takiego niskiego poziomu ma grać przy Johnnym Deepie i psuć mu opinie świetnego aktora na która pracował latami.No sorry :( Z artykuły która ja czytałam to na pewno nie będzie Elizabeth (odmówiła mówiąc że musi poświęcić więcej czasu dla swojego chłopaka,z Bloomem to nie wiem jak będzie).Co co tego co ma się dziać ,to również słyszałam ze Jack będzie poszukiwał źródła młodości i ponoć( ale to pewnie tez jakieś ploty typu pudelek) Jack ma się ożenić,albo mieć syna czy coś takiego.(oby nie ,ja wolę go zapamiętać bezdzietnego i nieżonatego)

lettyy

A ja powiem tak :

po internecie krążą rózne plotki na temat 4 częsci piratów(podaje wszystkie jakie znalazłem wczoraj po 2 w nocy :P)

1. jack sparrow szuka źródła młodości i walczy z jakimś innym piratem ,podobno strażnikiem czegoś (nie podawali szczegółów),oczywiscie wspominali cos o zemscie barbossy
2. jack sparrow szuka (tak tak fontanna młodości ale spotyka na swojej drodze pirata z przyszlosci ??!! podobno ten pirat ma posiadać (chyba prymitywne) maszyny latające i nie tylko na wzór samolotów itd.
(wiem wiem kiedys o tym wspominali ale ten niemiecki serwis podawal to jako nowszy news)
3. odnajduje jacka brat który chce wyrównac porachunki z bratem z przeszlosci , podobno jego brat nie bedzie piratem

Ps. nie pytajcie o źródla bo ich nie poam bo nie pamieam gdzie i jak :P
zreszta nie waznem nikt nie kaze wam w to wierzyc :P

jak dla mnie powinni kontynuowac watek z fontanna mlodosci i dodac jakiegos groznego przeciwnika dla sparrowa zeby znow mogl sie wykazac ratujac swiat bez zadnego podziekowania od innych (jak zawsze)

kamilx98

Ja tam tylko czekam żeby obejrzeć dobry film,przy okazji się pośmiać i miło spędzić czas.A cod o tej plotki z samolotem to mogliby sobie w razie czegoś to podarować.Wprowadzając do filmu jakieś wynalazki które wyprzedzają epokę według mnie nie jest za dobrym pomysłem.

kamilx98

w sumie szkoda ze nie będą grac keira i bloom. nie byłoby piratów bez depp'a, ale przyzwyczaiłam sie do willa i elizabeth. w sumie ich wątek był tez ok.
a co do plotek o synie jacka to zac efron napewno nie zagra. ma to byc natomiast gwiazda zmierzchu robert pattinson

sylwiaa07

nie wiem może ten moty z synem jacka się sprawdzi ale właśnie jakiś inny aktor zagra. wolałabym raczej żeby nie.

lettyy

Wyczytałem, że nie wykluczone jest że Bloom i Knightley pojawią się na chwilę w 4 części... może Jack zechce zostać nieśmiertelnym zabijając Willa... byłoby całkiem możliwe, w 3 części przecież cały czas dążył do przekucia serca Davy'ego Jones'a...

sylwiaa07

Przecież nie jest do końca powiedziane, że nie będzie Willa i Elizabeth... Jest powiedziane że nie zagra Bloom i Knightley. Przecież w ich role mogą się wcielić inni aktorzy. Nie wykluczałoby to jednak tego że naprawdę szkoda, że nie będą już grać...

nieaktywny1

głupio robią że biorą kogoś innego do tej samej roli wtedy już nie czuje się tego klimatu jakby tak zrobili teraz w przypadku willa i elizabeth to by sknocili już ten film

ocenił(a) film na 7
lettyy

Nic nie było mówione ,że Elizabeth i Will'a ktoś zastąpi.
Wy sami tworzycie te plotki a potem jest na stronach ,że zjeb Efron zagra syna Jacka.
Bloom Knightley mogą się pojawić na początku aby jakoś sensownie zakończyć ich wątek.
Oglądałem wczoraj jeszcze raz "Piraci z Karaibów 3" i przedtem tego nie zauważyłem ale filmie pojawia się brat Jacka.

Mathias_13cool

Przecież nie napisałem że ktoś zastąpi tylko że może tak być. Nigdy czegoś takiego w filmach nie widziałaś?

ocenił(a) film na 7
nieaktywny1

Ta wypowiedz nie była skierowana do Ciebie ,Ty napisałeś ,że może być tak i z tym się zgodzę (chociaż wątpię) ,to było skierowane do zoslawa_k ,który napisał "głupio robią że biorą kogoś innego do tej samej roli".
On to napisał jakby to była oficjalna wypowiedz reżysera.

Mathias_13cool

to było stwierdzenie ogólne ,a co do plotek to tamten komentarz był napisany po tym jak napisali ze to PLOTKA .

Mathias_13cool

aha, rozumiem, przepraszam...... źle przeczytałem

nieaktywny1

nie ma za co :) ale wypada dobrze przeczytać

lettyy

Napisałem do Mathias_13cool.....................

nieaktywny1

:D ale podziękować można :D pozytywni ludzie tak maja :D