PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307743
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

czy naprawdę potrzebna jest jeszcze jedna część Piratów? naprawdę Deppowi brakuje pieniędzy na emeryturę?

ocenił(a) film na 6
Mudshark

Wiesz, to kwestia gustu - ja na przykład kocham Piratów i nie mogę się już doczekać kolejnej części, zwłaszcza, że będzie z Penelope. Jest wiele filmów, które moim zdaniem sa beznadziejne i nie powinny być kontynuowane, ale, jak już mówiłam, to jest kwestia gustu. Tobie się mogą podobać.

ocenił(a) film na 3
Nefeid

nie, to nie jest kwestia gustu, tylko marketingu.

ocenił(a) film na 6
Mudshark

Straszne... i co z tym zrobisz... hmm ? Oglądasz albo nie... wątpię aby jakiekolwiek wyżalanie się na forum publicznym cokolwiek zmieniło.

ocenił(a) film na 3
Wzol

a czy ja chcę cokolwiek zmieniać? taki mały żuczek jak ja? nie mam aż tak wygórowanego zdania o sobie.

ocenił(a) film na 9
Mudshark

no właśnie, taki mały żuczek nic na szczęście nie zmieni. na pewno na tej części piratów się jeszcze nie skończy i całe szczęście

krystianp91

pozwolę się wtrącić do dyskusji jako wierna fanka Piratów. Powiem szczerze, że mam bardzo mieszane uczucia jeśli chodzi o kolejne produkcje tej cudownej Sagi. Z jednej strony dobrze zobaczyć Jacka ponownie, śmiać się z oryginalnych żartów, oglądać coś naprawdę dopieszczonego i jedynego w swoim rodzaju.

Jest jednak jeszcze jedna strona medalu. czy aby uda się twórcom tego filmu zachować świeżość aż do samego końca? ten film jest lekki, czasem skłaniający do refleksji, nie mam mu do tej pory zbyt wiele do zarzucenia, aczkolwiek muszę przyznać, że Kraniec miał już kilka mankamentów dla mnie.

Boję się, że wraz z kolejnymi częściami, może być gorzej. Nie wątpię w Deppa - broń Boże, jednak trochę obawiam się tego seansu. Bardzo wiele produkcji kończyło się na 3 częściach i na dobre im to wychodziło. Oceany, Matrixy, Władca Pierścieni...

podsumowując, nie chcę nikogo atakować, chciałam tylko wyrazić swoje zdanie, które jest idealnie pomiędzy zwolennikami kolejnych części, a przeciwnikami. Być może spór o kontynuacje i kolejne przygody Wróbla i kompanii rozstrzygnie ostatecznie ta część. a może jednak nie?

Magaira

będzie jeszcze piątka:)

eDan

Chociaż Johnny Depp jest moim absolutnie ulubionym aktorem, a Piraci ... są jednym z fajniejszych filmów, nie uważam, żeby kontynuacja była dobrym pomysłem. Już trzecia część mnie po części zawiodła. A jak to zwykle bywa ( przynajmniej u mnie ) czym dalsza część tym słabsza .
To jest moje zdanie na temat "czwórki" , co do piątej części, mam jeszcze większe wątpliwości.
Mam tylko nadzieje, że moje obawy się nie sprawdzą.

ocenił(a) film na 5
Mudshark

Spokojnie Panie i Panowie będzie również 5 i 6 część Piratów z Karaibów. A co do Deppa, to zgarnął za tę rolę podobno ponad 50 milionów dolarów, więc to raczej Disney błagał jego o role a nie on Disneya.

ocenił(a) film na 7
Saddam_filmweb

Zgadzam się z wypowiadającym wyżej.