1. nie rozumiem czemu ja na tej wyspie zostawil
2. wypila lze z ta woda, a przeciez z tego co mowili wczesniej to 'przeniosloby' na nia lata
ktore miala do przezycia druga osoba. ale ta druga osoba wlasnie umierala, wiec za
duzo lat zycia jej nie oddala. chyba minut do jej konczacego sie tez zycia? nie rozumiem.
3. o co chodzilo jej z tym ze jej ojciec jest przeklety i dlaczego chciala tak zeby on przezyl
i tego ksiedza ciagnela. chyba przeoczylam ten fragment jak to wyjasniala..
bylabym naprawde wdzieczna za wyjasnienia.
a co do filmu to ak srednio. akcja w londynie dobra, ale to wszystko juz widzielismy.
johnny i penelope takie te ich uczucia byly naciagane, spodziewalam sie chemii i
namietnosci ale nic z tego.
a soundtrack ten sam dokladnie w kazdej czesci, praktycznie nawet w tej samej
kolejnosci ;P scena poczatkowa, tytul, scena w miasteczku, walka. ciekawe czy wydaja
kolejne CD z soundtrackiem :D ale to tak fyi.
ad.1
Bo by mu przeszkadzała, przynajmniej tak myślał, kiedy ją zostawiał.
ad.2
Osoba która wypiła wodę ze łzą dostawała wszystkie lata przeżyte przez drugą osobę i te które druga osoba by zdołała przeżyć, gdyby opatrzność jej sprzyjała. Czarnobrody był leciwy, w to nikt nie watpi. A ile jeszcze by przeżył? Gdyby mu opatrzność sprzyjała i mając kontakt z siłami nadprzyrodzonymi, kto wie? A może i dłużej.
ad.3
Czarnobrody i wśród piratów był postrachem. Ile istnień ludzkich miał na sumieniu chyba sam nie wiedział. I ten kontakt z siłami nadprzyrodzonymi (wiem, powtarzam się). W jaki sposób otrzymał taką władzę nad okrętem? Kontrakt z Diabłem?
ad.3 on miał władze nad okrętem dzięki mieczowi tak mi sie wydaje bo na końcu barbossa miał mieć i terz władał tym statkiem
Zgadza się, ale jak go zdobył? (Czarnobrody znaczy)
Mozna powiedzieć niedomówienie, jednak nie nieścisłość. Chodziło mi oto, jak zdobył władzę, a nie co było atrybutem tej władzy.
To teraz pytanie:
Czy jesli odebrał przekletą rzecz Czarnobrodemu, czy sam został przekląty? Czy to jak okraść złodzieja - danie zasłużonej nauczki?
Przed chwilą wróciłem z 4 części piratów i mam jedno pytanie:
Co zrobiła z nim ta syrena po tym jak go zabrała do wody?
LOL
Mnie najbardziej przeszkadzało, że raz sobie nie ufali, chwilkę później nastepywały głębokie zwierzenia, dotyczyło wiekszości bohaterów. :/
No ja mam głęboką nadzieję, ze ona go zabiła. Bo gdzieś czytałam, ze oni mają niejako zastąpić wątek Willa i Elizabeth, oby tylko w tej części ;)
Tu rozwiniecie losów Sereny i Philipa:
http://www.filmweb.pl/film/Piraci+z+Karaibów+Na+nieznanych+wodach-2011-491118/di scussion/Philip+i+Serena,1649403
O nie nie, Philip nie umarł, a wręcz przeciwnie. Syreny potrafią czynić cuda jak chcą faceta
(potrafi to z resztą wiele kobiet :)
It is magic.