PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307513
5,0 44 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

syrena

ocenił(a) film na 8

mógł by mi ktoś odpowiedzieć na dość głupie pytanie, mianowicie :
-co mogło się stać z Philipem Swiftem gdy syrena go zabrała pod wodę?
(w filmie był tekst, że cytuje "gdy syrena cie pocałuje, to możesz oddychać pod wodą").

ocenił(a) film na 8
paTiku

Zjadla go. W koncu to syrena, zadne uczucia to nic nie pomoga:)

użytkownik usunięty
parys88

Z pewnością by go nie zjadła. Jeśli zależało jej na nim, tak jak to było pokazane w filmie, to raczej spodziewałabym się kontynuacji tego wątku w kolejnej/ nych częściach produkcji.
W końcu poświęcił się dla niej. Słyszałam gdzieś, że syreny mogą przybrać ludzką postać. Może producenci uwzględnia taki wątek w kolejnej części i pozwolą im obojgu wrócić na ląd.

ocenił(a) film na 7

To byłoby super. Jedyny ciekawy wątek tej części według mnie to syrena + 'kaznodziej' ;)

użytkownik usunięty
chanel_3

mysle ze syrena doszla do wniosku ze nie powinna rozkochiwac w sobie kaznodzieja. chciala go uratowac bo na to zaslugiwal. moze cos sie wyjasni jesli bedzie kolejna czesc i oboje wezma w niej udzial.

ocenił(a) film na 8

Oby wystąpili w następnej części. Odpowiadają mi o wiele bardziej niż mdły Will i marudna Elizabeth.

ocenił(a) film na 7
paumar1

Zamiast Willa i Elizabeth wolisz księdza przerobionego na przystojniaczka i jakąś trzęsącą się syreneczkę? Co ty odwalasz! Przecież super było się patrzeć na zgrabne nóżki Keiry pod koniec 3 części.

użytkownik usunięty

'kaznodziejjĘ' oczywiscie. nie uwazam zeby will i elizabeth byli tacy jak napisales ale kazdy ma prawo do wlasnej oceny.

ocenił(a) film na 8

ja mam nadzieję że Swift przeżył ten pocałunek pięknej Syreny :)
i również mam nadzieje, że zobaczymy go w kolejnej odsłonie Piratów.

ocenił(a) film na 1
paTiku

A ja mam nadzieje że kolejnej części piratów nie będzie;)

użytkownik usunięty
Marcinekk

byloby szkoda, bo moglaby byc fajna...

ocenił(a) film na 10

Najważniejsze aby Depp był. Bo wątpię aby bez niego film odniósł taki sukces, i inne części również.

Drama

Pocałowała go, więc nasz wierzący nie mógł się utopić. Obstawiam, że zamieni się w syrena i będzie śpiewać pięknie niczym Mandarynka ;)
a tak na serio, pewnie żyją sobie tam pod wodą i mają frajdę:)

ocenił(a) film na 4
Drama

A JA MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE ZROBIĄ NASTĘPNEJ CZĘŚCI. + Podkreślam, że tejże części także nie powinno być. Film powinien zakończyć się na 3. Mam wrażenie, że cały "Na nieznanych wodach" jest na siłę, pod publikę i komercję. Fakt faktem, aktorzy dobrzy, muzyka jak zawsze (brawo Zimmer) ale mimo wszystko film nie powala tak jak poprzednie. Mocne 6, nic więcej.

ocenił(a) film na 7
Arianne

No racja, że muzyka dobra. Pierwszy raz podobał mi się utwór Zimmera.

ocenił(a) film na 9
Drama

@Drama Piraci bez "Jacka Wróbelka" to nie piraci ;P...Sparrow jest, był i zawsze będzie królem :D...a nie przepraszam ... KAPITANEM! :D

ocenił(a) film na 6
Marcinekk

obiło mi się o uszy,że mają powstać jeszcze dwie części,ale nie sprawdzałam.

ocenił(a) film na 5
Marcinekk

Ja również.

ocenił(a) film na 9
urinmyveins

piąta część ma być ale to jeszcze wiadome nie jest ...czytałam że Depp jest gotów by to zagrać...dodatkowo jeszcze chyba Cruz wcisną tam :D:D

ocenił(a) film na 9
zuza75_95

5 część ma być to już chyba postanowione. Jest nawet roboczy tytuł: ,,Dead mens tell no tales" czy jakoś tak..

ocenił(a) film na 9
paTiku

mam nadzieję że nie będzie kolejnej części piratów ;) To by zniszczyło mój pogląd na ten film.

paTiku

wydaje mi sie ze powiedziala ze moze go uratowac.sądzę ze chodzilo jej o to ze moze skrócic jego cierpienie i zjesc go tak szybko aby dluzej sie nie meczyl.jak moze go zamienic w syrene skoro sa to tylko osobniki plci zenskiej.

ocenił(a) film na 8
hiepik

nie wiem czy to prawda ale w innych filmach albo kreskówkach są np trytony czyli mężczyźni syreny

ocenił(a) film na 8
palutkiewicz19

Dość stary temat odrzebałeś ^^
Who knows :)

paTiku

pisz spoiler z laski swojej, tak zeby nie bylo widac w skrocie newsa, bo czlowiek chce zobacyzc komentarze a tu cos takiego... wy dzieciaki macie naprawde problemy w czytaniu ze zrozumieniem, tysiac razy juz sie pojawialy takie apele na fw....

użytkownik usunięty
paTiku

Sama się nad tym zastanawiam, gdyż niby bło powiedziane, że pocałunek syreny ratuje życie, ale kiedy już kaznodzieja był umierający, syrena kazała mu poprosić o ratunek. Skoro tego nie zrobił, prosząc tylko o wybaczenie, to czy miała prawo go uratować? Czy tylko go " zeżarła ", kolokwialnie mówiąc?

ocenił(a) film na 6
paTiku

to Disney na litość boską, nie ciągnęliby takiego wątku tylko po to, żeby na końcu go zeżarła. Osobiście mam nadzieję, że będą kontynuować jakoś ten wątek.

ocenił(a) film na 9
paTiku

Zeżarła? :D
A tak swoją drogą jak je wabili na tej łódce, to któryś z tych gostków powiedział, że ponoć pocałunek syreny może ocalić marynarza. Who knows, może faktycznie go uratowała?

ocenił(a) film na 6
paTiku

Zakochaliby się i żyli długo i szczęśliwie, jak w "Małej syrence".

ocenił(a) film na 8
Nightmare_Sally

W "Małej Syrence" nie było wzmianki iż Ariel (jak dobrze pamiętam) przyciągała uwagę żeglarzy, a nastepnei ich zjadała :P

paTiku

No bo to temat tabu wśród syren.

ocenił(a) film na 8
paTiku

dowiemy sie tego na pewno w następnej części ;)