PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307743
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

szkoda...

ocenił(a) film na 6

czekałem na ten film ponad trzy lata. Kupiłem bilet czekając w wielkiej kolejce w pierwszy dzień premiery. Jestem fanem serii. Coś mnie ruszyło kiedy dowiedziełem się, że maja kręcić następną część bez bloom'a i knightley, ale miałem nadzieję że ich nieobecność będzie godnie nadrobiona przez depp'a i nowych aktorów. Pomysł na tą czwartą część nawet dobry. Ale wykonanie tak rozczarowujące... Słaba Penelope cruz.... Nawet depp jakiś taki niemrawy. Zepsuli te trzy pierwsze części. Daję 6/10 ponieważ jest to moja ulubiona historia filmowa ale oczekiwałem, że będę mógł dać przynajmniej 9/10. :(

kss040389

hmm.. wedlug mnie nowi aktorzy nadrobili te braki i nie zgadzam sie ze Penelope zle zagrala. ale kazdy ma swoje zdanie. Ja rowniez jestem wielkim fanem serii i nie zawiodlem sie ; )

ocenił(a) film na 8
Virtu0

To samo co przedmówca.
Uważam, że ta część utrzymała poziom.
8/10

użytkownik usunięty
kss040389

W jaki sposób słaby czwarty film może zepsuć trzy poprzednie części? Co, teraz się je będzie gorzej oglądało?

ocenił(a) film na 6

Oczywiście, że czwarta część wszystko zepsuła. Ta historia miała swój sens poczynając od pierwszej części kończąc na trzeciej. Czwarta jest zupełnie oderwana od pozostałych. Ja jako człowiek z wyobraźnią mogłem sobie dokończyć historię życia jacka sparow'a jak sobie chciałem . A tymczasem tworząc czwartą część zostało mi coś narzucone. Gdyby to coś narzucone były świetne nie miałbym pretensji a niestety jest o wiele gorsze niż to co sobie wyobrażałem. Pozdrawiam

kss040389

Jak na Piratów nie najlepiej, ale nie przeżywajmy, aż tak źle to nie było.