tandeta jakich mało. jedynka mi sie podobała. ta częśc nie miała nwet fabuły. w napięte sceny wprowadzali nieśmieszne żarty i to miało być ekstra. jesli chcą zrobić komedie to chyab nie musi to bycnajdroższy fil roku. to bylo dno. za długi.. scena na plazy ciagnela sie w nieskonczonosc. ogolnie to tylko komedyjka. lipa ze tlkaich dobrch aktorow obsadzili. zrobili krzywde keira i orlando. deep w filmie mnie wkurzal. swoim tandetnym, kozackim zachowaniem
Wielu powie że to prowokacja, ale ja się z większością argumentów przedmówcy zgadzam niestety.
Buahahahaha
Prowokacja?
Jeśli nie to: "tlkaich dobrch aktorow obsadzili. zrobili krzywde keira i orlando." akurat keira i orlando to denni aktorzy, oboje nie grają za dobrze. O ile Keira, jeszcze jakoś daje radę (choć jest nijaka, bo w każdym filmie gra tak samo) to Orlando jako Will to postać, że tak powiem tragiczna- ani to dobre, ani złe, bez charakteru.
"deep w filmie mnie wkurzal. swoim tandetnym, kozackim zachowaniem"
Depp drogi kolego, jak już chcesz kozaczyć na forum, to przynajmniej miej jakąś wiedzę na temat tego aktora. Jack Sparrow to postać świetna, zainspirowana wieloma, przeróżnymi motywami, a przy tym bardzo oryginalna i śmiem powiedzieć, że niepowtarzalna. Jeśli już, to mogłeś nie polubić Jacka- jego charakteru, ale nie utożsamiaj go z Depp'em- on jest aktorem który odtwarzał rolę swego bohatera w filmie.
POTC2 mieli fabułę, polecam zapoznać się co znaczy to pojęcie.
Ekstra to w filmie miały być- świetne efekty specjalne, przepiękne widoki, a przede wszystkim pirackie opowieści i stwory, w których istnienie wierzyli ówcześni żeglarze. Dobry humor, był tylko dodatkiem do tych wszystkich 'bajerów'.
Więcej arumentów nie widzę- koniec.
Ja też popieram. Jestem fanką Piratów. NIE ZAGOŻAŁĄ, ale tylko fanką. I dwójka była za długa i za nudna. Nie obraziłabym się jakby tylka ta pierwsza część została (naprawdę mnie zainteresowała), bo widać, że te pozostałe to tylko na siłę.
I jeszcze będzie czwarta część. PYTAM. I PO CO? Wiem kury znoszącej złote jaja się nie zabija, tylko jak długo będziemy musieli znosić i oglądać tę kurę. Chyba do momentu, aż stanie się z tego Moda na sukces. Bo przecież kiedyś pomysły się skończą. Jeśli już się nie skończyły?
Ale nikt Ci nie karze oglądać tego filmu. Jeśli Ci się nie podoba- nie wydawaj na niego pieniędzy aby go oglądać? No chyba, że lubisz taki masochizm.
luthien ma całkowita rację, na pierwszej powinni przestac, a co tu mówić o drugiej?
Obsada do bani [wyłączając deepa bo jego postać jeszcze jakoś urozmaica ten film]. Fabuła - mogło być lepiej, film się dłuzy jak cholera, i nie ma nic ciekawego w nim. Ale kazdy ma swój gust lub jego brak.
"ta częśc nie miała nwet fabuły"
Czy Ty wiesz co to jest fabuła ???????? Bo jeśli jej nie dostrzegłeś w tym filmie to (bez urazy)ale jesteś debilem, idiotą lub kompletnym głupcem.
Dokonałeś naprawdę świetnej oceny filmu. Gratuluje nie wiedzy.
P.S Poszukaj sobie gdziekolwiek pojęcia "fabuła" i postaraj się zrozumieć co ono oznacza. Mam nadzieję, że czytanie i rozumowanie nie sprawia Ci większych problemów.