Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433370
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

za długi, nudny, nieciekawy. fabuła niespójna i nielogiczna. film sprawia wrażenie jakby był kręcony przez speców od efektów specjalnych - pierwsza część nie była kinematografią najwyższych lotów, ale przynajmniej fabuła trzymała się kupy. reasumując - wielkie rozczarowanie.

ocenił(a) film na 10
Marvin_3

żałosne :/ chyba coś Ci sie pokreciło :/ jak się nie możesz połapać to oglądaj coś bez akcji może Tom i Jerry?? :/ Po drugie nie pisz że film jest jakiś tam tylko że WEDŁUG CIEBIE JEST JAKIŚ TAM bo innym może się podobać :/

ocenił(a) film na 10
t_wandal

Marvin ty to jakiś głupi jesteś, nie, moze niech Toma i Jerryego nieogląda bo też będzie za długi, nudny i głupi, co ty chłopie oglądasz??

Marvin_3

po co mam pisać,że według mnie film jest taki a taki - przecież to oczywiste,że wg mnie, a wg kogo innego? może lubisz się powoływać na czyjeś wypowiedzi, ewentualnie kalkować opinie użytkowników filmwebu, ja natomiast zawsze wypowiadam swoje zdanie i nie uznaje za konieczne dołączać za każdym razem : "według mnie..." - jest to po prostu oczywiste, przynajmniej dla kogoś kto rozumie to co czyta. chciałem jeszcze dodać,że to Ty starasz mi się narzucić swoje zdanie, a nie ja komuś innemu. zauważyłeś w moim poście coś w stylu: "każdy kto lubi ten film jest taki, a taki...", bądz "jeżeli podobał Ci się ten film to jesteś...". twój post natomiast zaczyna sie tak - jak sie nie możesz połapać... oglądaj Toma i ..." -= więc zastanów się dwa razy niż coś napiszesz. z twojej wypowiedzi wnioskuje ,że masz między 14-17 lat więc mogę Ci wybaczyć brak kultury, to samo kieruję do delikwenta wypowiadającego się po tobie. a odpowiadając na pytanie(retoryczne zresztą w zamierzeniu zadającego - takie mam wrażenie, chociaż nie jestem pewien czy on zna to słowo{zawsze pozostaje mu słownik}) to żeby wiedzieć jakie oglądam filmy wystarczy spojrzeć do ulubionych.pozdrawiam chłopaki:)

ocenił(a) film na 10
Marvin_3

A jeśli cofne moją wypowiedź i powiemż e szanujesz przynajmniej innych ludzi nie dyskutując o czyimś guście, tak popatrzyłem w ulubione filmy i powiem szczerze że fajne tam są pozycje. Ale pewnie nie wszystkie co??

Pozdrawiam, trzymaj się.

Marvin_3

jeśli(będąc ścisłym to nie cofnąłeś) cofniesz to ok. ale jak mam rozumieć, że nie wszystkie są fajne?
twoje zdanie można zinterpretować na trzy sposoby:

-są tam niefajne - z tym się zgodzić nie mogę, wg mnie wszystkie filmy w moich ulubionych są fajne - wszak to ulubione(nazwa zobowiązuje)

-nie wszystkie moje ulubione tam są - z tym bym się zgodzić musiał, trochę mi się nie chce uzupełnić tej listy;)

-nie ma tam wszystkich filmów które widziałem - oczywiście, że nie ma

ocenił(a) film na 4
Marvin_3

Widzę, że mamy dość ożywioną dyskusję, więc chciałbym też wyrazić swoje zdanie. W dużej mierze zgadzam się z twórcą tematu. Dla mnie ten film też był rozczarowaniem. Zawiodłem się zwłaszcza na reżyserze, który nie utrzymał historii z ryzach i nie potrafił stworzyć z niej spójnej całości. Dużo w filmie także idiotycznych scen, nic nie wnoszących do fabuły. Większość z nich możnaby z czystym sumieniem wyciąć. To co w "Szkrzyni Umarlaka" nie zawodzi to znakomite zdjęcia, niezła muzyka i w miarę przyzwiote aktorstwo, choć niestety według mnie Johnny Depp trochę zawodzi. Nie mogę się zgodzić, żę film jest nudny. Powiem wręcz, że ilość ekscytujących scen jest zbyt duża, co dużymi chwilami męczy. Poza tym zgada co do długości filmu, gdyby był krótszy o pół godziny to na pewno nic wielkiego nie stałoby się. Tyle ode mnie! Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Marvin_3

W peni się zgadzam,ten film to totalne nieprozumienie. Nie dość, że strasznie długi to okropnie nudny. Pierwszy raz zdarzyło mi się, ze zasnęłam na filmie. To już wole oglądać tego Toma i Jerrego przynajmniej nie umrę na nim z nudów. :-)

ocenił(a) film na 8
Marvin_3

LUDZIE !!!Ale z was sztywniacy!!!Wyluzujcie troche stare dziadki a przede wszystkim ty Marvin-bo ewidentnie nie pasujesz tutaj(widać jesteś za stary)przykro mi ale nie dogadasz sie z nikim !!Taka jest prawda ty raczej zajrzyj na stronki o temetyce filozficznej :) a nie tutaj :) tu głównie przebywaja fani i co najważniejsze napewno nie tacy zarozumiali myśląc o sobie jako pępku swiata tak jak ty !!! Chwytasz ziom ? (o ile wiesz co to znaczy :) ?????

Marvin_3

aż taki stary nie jestem:)zresztą co za znaczenie ma mój wiek? o wiele bardziej podobała mi się (bo ja wiem)"atlantyda - zaginiony ląd", a przecież jest to kinematografia dla młodszego odbiorcy. zarozumiały(może trochę:), ale na jakiej podstawie wyciągnęłaś ten wniosek - dlatego, że nie wysławiam się :"no, bo, yyyy...itp." i nie wyzywam wszystkich, którzy sie ze mną nie zgadzają, jestem zarozumiałym filozofem:) - czy te słowa ida w ogóle w parze? P.S. wiem co to znaczy ziom:):)

ocenił(a) film na 10
Marvin_3

SAMO JESTEŚ KUPA!!!! Nie podoba się to nie oglądaj!!! I zamknij się.

ocenił(a) film na 10
Marvin_3

I po "PS" nie stawia się kropek. Najpierw zarzucasz komuś ile ma lat, a potem mówisz, że twój wiek nie ma znaczenia. I jak jesteś już taki "dojrzały" i "dorosły" naucz się zaglądać czasem do słownika.

ocenił(a) film na 8
Sara_Kellerman

Szczurzyca10-jak najbardziej popieram twoja wypowiedź!!!

ocenił(a) film na 9
Marvin_3

Ojoj widzę, stary, żeś podpadł mi niezmiernie. Krytykowanie takiego wspaniałego tytułu?? ŁUUU!! No cóż, niech spotka cię zła wola Krakena, który mam nadzieję sprowadzi cię na ziemię!! HAHAHAHA ;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D;D
Teraz, bądź tak łaskaw, i nie zjawiaj się na tej stronie. I na kontynuacji......

Marvin_3

tak łaskaw nie będę i jeszcze się pojawie:) jeżeli chodzi o Was dziewczyny, albo dziewczynki to chyba macie po 13latek(a nie przedział 14-17 jak pisałem wcześniej), chociaż co to ma za znaczenie, jeżeli ktoś się zachowuje w ten sposób to może mieć i 40 lat. "samo jesteś kupa" w jakim języku to jest napisane? a wypowiedz: "jak sie nie podoba to nie oglądaj i zamknij się" rozbawiła mnie do łez - to się nazywa rzeczowa argumentacja. na pewno obrazuje ona poziom na jakim się znajdujesz. jeżeli chodzi o zaglądanie do słownika to powinnaś sama czynić to od czasu do czasu - może rozbudowałoby to twój dosyć ubogi zasób słownictwa i sprawiłoby , że twoje wypowiedzi wykroczyłyby poza poziom dody elektrody. rzadko wdaje się w spory z dziewczynkami, ale czytając Twoją wypowiedz nie mogłem się powstrzymać. jeżeli chcesz nadal prowadzić dyskusje to mam dwie prośby:
1. stwórz zdanie składające się z więcej niż 7 wyrazów(to będzie takie małe wyzwanie dla Ciebie)
2. używaj jak najczęściej słowa "kupa" - żeby mnie upewnić, ze sama pisałaś ten post

jeżeli chodzi o ostatni komentarz - przykro mi że wyraziłem się niepochlebnie o filmie który Ci cię podoba, ale: po pierwsze napisałem to co myślę,a więc, że film jest kiepski, a po drugie nigdzie nie jest napisane,że komentarze do filmów mają być tylko i wyłącznie pozytywne (gdyby tak było jaki sens miało by komentowanie czegokolwiek?). zemsty krakena jakoś się nie boje:), więc będę odwiedzał dalej, ale pozdrawiam.

co do was dziewczyny to czekam na jakiś uszczypliwy komentarz(chociaż nie wiem czy znajdziecie czas - pani Majka Jeżowska wydaje nową płytę, a jeszcze trzeba "naszą szkapę" przeczytać).

ocenił(a) film na 8
Marvin_3

Marvin!!!Musze przyznac się że sie pomyliłam bo po ostatnim poście nie wydajesz sie na jakiegoś zarozumiałego filozofka tylko jakiegos bachora ze słownikiem w ręku!!Bo gdybyś był poważnym dorosłym człowiekiem nie wdawałbyś sie w tę farsę i nie przeciagał dłużej tej dyskusji z "dziewczynkami"-jak sam stwierdziłeś!!!!Ja jestem nastolatką(interpretuj sobie mój wiek jak chcesz w przedziale od 11 do 19 lat) mnie to nie obchodzi!!Ale wiesz dobra rada dla ciebie:nie wchodź na tę stronę bo jak myślisz że zwrócisz na siebie uwagę to sie grubo mylisz!!Tu przebywają głównie fani a nie ludzie próbujący wcielić sie w role krytyków filmowych,choć im to nie wychodz w najmniejszym stopniu ja ty!!No cóz nie będę sie już więcej sprzeczać o twoje poglądy!!
A i naucz sie korzystać z internetu bo źle umiejscowujesz swoje zdanie-znajdz stronę krytyków!!!
I wiesz wole sie cieszyć dzieciństwem czego ty widzać nam zazdrościsz próbując na siłę wkupić sie do grupy młodych ludzi!!!

kinga_km

Pomijajac Wasze dyskusje: troche mnie ten film rozbawil, efekty rowniez byly ciekawe, ale poza tym wynudzilam sie na maxa.
pozdro

użytkownik usunięty
Marvin_3

łoj, popieram, jestem zaprawionym kinomaniakiem:) i po raz pierwszy od dawien dawna po prostu usnąłem na filmie (a wcale nie byłem zmęczony), uwielbiam pierwszą część ale druga to jakieś nieporozumienie...

ocenił(a) film na 5
Marvin_3

Muszę się zgodzić film zdecydowanie nudny i zbyt długi, szkoda bo pierwsza część nawet mi się spodobała. Lubię filmy marynistyczne a i dobrą bajkę też chętnie obejrzę niestety Piraci II nie spełnili moich oczekiwań. Może trójeczka coś zmieni :) pozdrawiam...

użytkownik usunięty
muhozol

Jak najbardziej popieram twórcę tematu, tylko nie wiem czy mozna oceniac mi ten "film" skoro w połowie wymiękłem to znaczy zacząłem przysypiać. To dzieło jest najzwyczajniej w swiecie nudne a i Johnny Depp, który byl niewatpliwym atutem pierwszej czesci, daje ciała.

ocenił(a) film na 8

marvin...ty jestes ułomny...kazał ci ktoś oglądac film???
Ten film jest świetny i zastanów sie zanim cos powiesz...

ocenił(a) film na 9
Marvin_3

to co sie wyprawia na forach to juz lekka przesada... naprawde tak trudno zrozumieć że kazdy ma prawo DO WŁASNEGO zdania. ja jestem fanka piratow i bardzo lubie ten film ale rozumiem ze innym moze sie podobac. Ludzie wiecej tolerancji!! czytajac posty smiac mi ise chce komentarze w stylu "kretyn", "idiota", "zamknij sie" swiadcza o poziomie intelektualnym piszacych te slowa

Poziomka2313

Oglądając ten film po prostu nie nadążałam za akcją. Fabuła była dosyć chaotyczna, momentami nudna, ale dotrwalam do konca, bo bylam ciekawa jak sie skonczy . Dobrze, ze to druga czesc, mam nadzieje, ze rezyser zdola sie wybronic w trojce, bo po rewelacyjnej "klątwie czarnej perły" spodziewałam się czegoś więcej niz to, co zobaczylam w "skrzyni umarlaka. Pozdrawiam

megilla

poziomko, nie ma sensu uczenie kogokolwiek na tym forum podstaw kultury - albo się ja posiada, jak 90% użytkowników FW, albo nie i nic tutaj nie pomoże. dlatego nie ma co upominać, lepiej ignorować takich delikwentów, bo ani z nich pożytku, ani specjalnej szkody, a to że jakiś X, czy inny Y nazwie mnie idiotą na forum o jakims tam filmie, ani mnie ziębi ani grzeje, przynajmniej teraz.PZDR

ocenił(a) film na 9
Marvin_3

Marvinie w sumie to masz racje:) ignorancja to najlepszy sposób na takich ludzi tylko wydaje mi sie ze na fw jest i troche wiecej niz 10% ale mniejsza o szczegóły:)pozdro :)