Opisze to tak: POTC1 wielki początek, POTC2 malutkie nawiązanie do 3 części, POTC3 wielkie zakończenie ;] Myślałam że film będzie troche lepszy ale i tak dałam mu najwyższą note. Pocałunek Elizabeth i Jacka był świetny szkoda tylko że koniec tek źle sie skończył ;( Tak wogóle to jest wiele niedokończonych spraw które zapewne zostaną wyjaśnione w 3 części a mianowicie :
1. Czy Kapitan Jack Sparrow przeżyje?
2. Co stanie sę z sercem Davey Jonhsa?
3. Czy po tym pocałunku z Jackiem Will i Elizabeth będą razem?
4. Dlaczego Barbossa żyje?
5. Co sie stanie z ojcem Willa, Davey Jonhsem, Norringtonem, ojcem Elizabeth
6. Kto dostanie czarną perłe Jack ( jeśli przeżyje ) czy Barbossa?
Piszcie jakie macie rozwiązania tych pytań ;]
To wiec tak
1. Napewno przezyje bo jest to postać taka jak gandalf tak jak mowiłem* I wedlóg mnie nie ma innego zakończenia niż takie że Jack Sparrow Przezyje. A po drogie koles wpadł do tego Krakena! Wszedl bez poślizgu* Czyli idealnie w środek:) I stawiam na to że uniknoł uwalenia przez te jego zeby po bokach:)
2. Will przysiagł ojcu że przebije serce tym sztyletem. Czyli juz chyba wiemy co sie stanie co nie? ;P:P
3. Co do tego moge sie sprzeczać! Ale ona zrobila to po to by go przykuć do statku bo Jack i tak by tam nie został! A po drogie koleś sie uwolnił z wiezów!:)
4. To to mnie samego nurtuje;/ I to jest podchwytliwe.. Ale to jest własnie zmuszenie do tego by pujśc na nastepna cześć;]
5. --)4
6. Wg mnie z Jack zostanie wolny! A Czarna perła zostanie dla barbossy;] Ale to jest moje osobiste zdanie;];];];]
Jak na mój gust to tak:
1:Jasne, ze przezyje, nie ma :piratow: bez Jacka.
2.Srce naturalnie zostanie zniszczone i oczywiście przez Willa-chyba, że rezyser opusci stereotypy:)
3.Will i Elizabeth oczywiscie beda razem, ona muwszystko wyjaśni(a pocałunek był fajny to fakt:)
4.Barbarossa żyje, bo...nie no tego nie wiem, ale z tego samego powodu, dla którego przezyje Jack.
5.Ojciec Willa Przezyje i będzie szczesliwy i w ogóle super-no albo umrze-w sumie też atk może być:)....Davey Jones oczywiśce umrze, Norringhton przezyje i bedzie cierpiał w milczeni pztrząc na szczęście Elizabeth-nieee to by było zbyt proste!Norringhton zginie w obronie Elizabeth lub Willa....nie tez nie...hmmm Norringhton stani sie piratem!Nie no dobra nie wiem, nie mam pojęcie w tym akurat przypadku-wszystko jest teraz możliwe jak Barbarossa zyje...:0
6.Perłę oczywiście dostanie Jacj Sparrow..tj. Kapitam Jack Sparrow, bo kto inny mógłby byc kapitanem Czarnej Perły???
No! To chyba wszystko:D
Podzdrawiam:)
O ludzie... Barbossa żyje bo pewnie ta laska go ożywiła albo mu pomogla.. ale ta końcówka jest dobijająca.. bo myślalam że to będą buty Jacka a tu niespodzianka...
hmm przeciez czarna perła została zniszczona przez krakera :) wiec nikt jej nie dostanie :)
No ale może zostac wyłowiona i odnowiona. Pozatym nigdy nie wiemy co sie może stac ;]
hmm przeciez czarna perła została zniszczona przez krakera :) wiec nikt jej nie dostanie :)
No ale może zostac wyłowiona i odnowiona. Pozatym nigdy nie wiemy co sie może stac ;]
z takiego punktu widzenia wynika że kazdy moze sobie zginąc a potem ta laska go ożywi albo mu pomoze :P
Kapitan Jack Sparrow musi przeżyć,bo inaczej nie byłoby 3 części.Moim zdaniem Barbossa żyje ponieważ na końcu pierwszej części(po napisach) małpa ukradła jeden kawałek azteckiego złota.Will i Elizabeth bedą razem.Ale to tylko moje zdanie.Pozdrowienia
Ale mi sie wydaje że ta małpka nie mogła go ożywic biorąc tą monete ze skrzyni bo przecierz tylko tem kto wyjął monete własnoręcznie to był przeklęty.
sweetka ma racje :) widac dawno nie ogladaliscie Klatwy Czarnej Perly :) kazdy kto wyciagnie jedna monete bedzie nosil klatwe :) malpka nosi :P a Barbossa przeciez jadl jablko ! czyli nie mogl byc przeklety :) ale mi sie wydaje ze ta czarwonica :P go ozywila :)
No może i tak. Ale jestem ciekawa jak Jack ma wrócic??? ;] No ale tego niestety sie nie dowiemy ( narazie ) ;]
To żę Barbossa jadł jabko nie znaczy że nie był przeklęty i że był żywy.
W części pierwszej pił wino co prawda w świetle Księżyca przeleciało to między żebami na ziemię no ale w kabinie poszło by do żołądka tyle że nie miałby z tego przyjemności.
A w sceniekońcowej 3 części widać że jedzenie sprawia mu przyjemność. Wygląda jakby znowu był wśród żywych.
Tak więc w zasadzie przeczę sobie w tym co napisałem w pierwszym zdaniu ale tak mi się coś wydaje że on sam uciekł z zaświatów a Tia Da(e)lma ;) mu tylko w tym jakoś tam pomogła. Ale nie wydaje mi się że go wskrzesiła tak sobie. W końcu po co mieliby wtedy płynąć po Jacka, wystarczyłoby że Dalma by go wskrzesiła.
A zresztą sam nie wiem.
1. Jack musi przezyc bo to najbardziej charakterystyczna postac tego filmu, jest gwiazda i bez niego nie mapiratow. Mysle ze to oczywiste ze przezyje w koncu to kapitan Jack Sparow!!
2. Sadze że Will spełni obietnice i zadzga serce
3. A co do pocalunku...mysle ze to bardzo ciekawa scena. Jezeli jack i lizzy byliby razem to byloby to niesamowicie zaskakujace, totalne odejscie od kanonu i rozdzielenieczłonkow glównego romansu, jezeli rezyser by sie na to zdecydowal to bylby przelom ale mysle ze wyszlo by to na dobre, w kazdym razie byloby interesujaco..
4. Zostaje jeszcze Barbarossa...wlasciwie to popieram wiekszosc komentarzy, ze to czarownica mu pomogla, ale moglo sie stac zupelnie inaczej a jak to sama nie wiem heh:P
5. Ojciec willa przezyje Davey zginie, ojciec Lizzy tez przezyje, a Norrington hymmnie wiem. opcje dosc przewidywalne....choc moze byc inaczej
6. CZarna perla to symbol i Jac musi ja dostac!!
Heheh fajna zabawa takie wrozenie..ciekawa jestem ile z tego sie sprawdzi. Wiecie moze kidy dokładnie bedzie premiera 3 czesci?? Bo juz nie moge sie doczekac!! :)
Światowa premiera 24.05.2007
Jakby się coś zmieniło to tu jest link
http://www.filmweb.pl/Piraci,z,Karaib%F3w,3,(2007),o,filmie,Film,id=121760 [www.filmweb.pl/Piraci,z...]
1. Co do Jacka to przecież nie ma zasady że jak ktogoś coś zje to juz jest dead. Przykładem może być Boba Fett ze SW. W Powrocie Jedi został zjedzony przez Sarlaca ale jak ktoś zna wątki ( w książkach i komiksach ) to wie że został potem wypluty:) tak samo może być z Jackiem.
4. Co do Barbossy to chyba najbardziej nurtujące mnie pytanie...to o czarownicy to trochę dla mnie naciągane:P wątpię że mu pomogła tym bardziej że mówiła że "potrzebujecie kogoś kto zna tamte wody" zatem prawdopodobnie sam uciekł z tego Końca Świata. Ale jakim cudem i czemu żyje ( no bo jabłko jakoś mu smakowało:) czyli czuje/żyje) to chyba dowiemy sie z jakiś spoilerów przed 3. Ktoś ma inne teorie?
Z Barbossa jest spraw latwa.
Zostal zabity wpierwszej czesci, nie?
i trafil do krainy umarlych (ktora wedlug skandynawow znajduje sie za koncem swiata xD), ale chcial jeszcze zyc wiec uciekl z tamtad i schowal sie u czarownicy, ktora go pewnie ozywila.
I teraz wraca aby odzyskac Perle [pewnie bedzie z tym zwiazana 'mala' wymiana zdan jacka i barbossy].
:)
ja mysle ze to jednak cos z ta malpka.Caly czas sie pokazuje w drugiej czesci wiec wiadomo ze jej wlasciciel bedzie pokazany.Mysle ze ta malpka musiala cos zdziałac zeby ozywic wlasciciela, moze dala mu monete ktora wziela barbossa swiezo po strzale odzyskal zycie a malpka ma monete...troche glupie ale mi sie wydaje zee to cos z malpka, bo tia dalma mogla go wskrzesic ale po co by kazala im plynac na koniec swiata...chyba ze po barbosse tez ktos poplynal ..sama nie wiem ja jush chce 3 czesc:)wlasnie wrocilam z 2:):):)Jack Sparrow wymiata:)pozdro
ja mysle ze to jednak cos z ta malpka.Caly czas sie pokazuje w drugiej czesci wiec wiadomo ze jej wlasciciel bedzie pokazany.Mysle ze ta malpka musiala cos zdziałac zeby ozywic wlasciciela, moze dala mu monete ktora wziela barbossa swiezo po strzale odzyskal zycie a malpka ma monete...troche glupie ale mi sie wydaje zee to cos z malpka, bo tia dalma mogla go wskrzesic ale po co by kazala im plynac na koniec swiata...chyba ze po barbosse tez ktos poplynal ..sama nie wiem ja jush chce 3 czesc:)wlasnie wrocilam z 2:):):)Jack Sparrow wymiata:)pozdro
Powiem tak SPOILEREK)
Jack przezyje... bo ta wyprawa ma na celu jego uratowanie...no i potem razem z Willem beda szukac davy'ego jonesa tzn jego serca zeby je zniszczyc...wiem bo czytalam info o trzeciej czesci (SPOILEREK)
hehe ide na film dopiero w srode ale do jednego jestem pewna...JACK przezyje bo Depp juz kreci 3 czesc wiec kim miałby tam byc?:D..JACK rlz:D
1. Co do teog nie mam najmniejszych wątpliwosci. Innej opcji nie ma, bo nie zabija sie głownych bohaterów, do tego takich, którzy grają głowne skrzypce w zapewnianiu widzom usmiechu na twarzy :P
2. jak to zwykle w filmach bywa, pewnie ktos je przebije, aczkolwiek zwazywszy na fakt ze koniec ,,Skrzyni.....''totalnie mnie zaskoczyl zaczynam miec wątpliwosci.
3. Myslę że tak. Chyba że zabiją Willa :P a na serio nie wyobrazam sobie zakonczenia calej tej trylogii na tym, ze Liz i Jack beda cali 'happy' ze sa razem, a Will bedzie patrzyl na Jacka z żądzą mordu. Oni w trójke stanowią zgrana grupę i bez sensu byloby ją psuc wyjetymi zywcem z jakiejs telenoweli relacjami miedzyludzkimi. Poza tym nie wiem dlaczego, ale po prostu nie moge sobie wyobrazic Jacka, jako kochającego i potulnego męzusia. No ale byc moze sie myle i ku zadowoleniu niektórych z Was Jack i Liz beda razem. Chociaz mnie ten pomysl po prostu nie podchodzi. :)
4. To pytanie zostawie bez odpowiedzi, bo nie mam pojecia, skad on sie tam wziąl :P Byc moze jak sie mowi na tym forum, w jakis cudowny sposób ozywila go Tia Dalma.
5. Nie wiem, pozyjemy zobacyzmy XP
6. Jesli zrobia typowo disneyowskie zakonczenie to pewnie Jack, ale chodzą mi po glowie opcje, że byc moze beda na niej razem albo po prostu Barbossa gdzies zginie po drodze. Chociaz i tak mam watpliwosci czy on w ogóle zyje :P
no to tak wygladają moje pierwsze domysly, ale co na serio wymyslą twórcy to sie zobaczy za rok :P
1 mysle ze przezyje bo jest juz na onecie opis 3 czesci ze will szuka jakichs map i ratuje jacka 2 will je zabije 3 mysle ze will pogodzi sie z elizabeth ale dopiero pod koniec filmu 4 nie wiem 6 perla bedzie jacka i mam nadzieje ze slub willa i elizabeth bedzie wlasnie na jej pokladzie
Do Scarface :
Myśle jednak że Tia Dalma wybawiła jakoś Barbossę od śmierci bo przecierz jeśli był nieżywy to jakim cudem mógł się sam uratowac?? Mi sie wydaje że to było tak:
Tia Dalma dowiedziała sie że Jack został pożarty przez Krakena i aby go uratowac wskrzesiła z martwych Barbossę, żeby on poprowadził Elizabeth i Willa na koniec świata by uratowali Jacka. A jeśli wszyscy co zginęli są na końcu świata to znaczy że Barbossa był tam i wie gdzie to się znajduje ;]
Tak mi sie przynajmniej wydaje ;]
Myślę, że
1. kpt. Jack Sparrow żyje na 101%
2. Will przekuje te bezlitosne serce/ lub Johnes stanie się dobry.
3. (To mnie w ogóle zszokowało, że najpieerw go pocalowała, a potem przypięła) Będą.
4. Myślę, że on nie zginął w pierwszej części. W prawdzie nie dokońca ją pamiętam, ale wydaje mi się, że nie zginął tylko widz został jakoś oszukany :P (To też mnie zszokowało - byłam prawie pewna, że to Jak zejdzie ze schodów)
5. Nie chcć być pesymistką, ale moim zdaniem Will Turner Senior zostanie wyzolony i... zginie. Dave Johnes zginie(pochłonie go morze, zeżre Kraken lub tp.) lub przejdzie na dobrą stronę. Norrington zostanie piratem na statku Sparrowa. Ojciec Elizabeth będzie nadal 'Ojcem Elizabeth' i tym całym ważnym kimś :)
6. Wydaje mi się, że Perła została zniszczona... ale może też zmartwych- (a włąsciwie morza-) wstanie :)
Perła nie może byc zniszczona bo pod koniec filmu Tia Dalma powiedziała że "aby ocalic Jacka i Perłę" czyli albo nie jest zniszczona albo zostanie odbudowana bo nie ma innego wyjaśnienia ;]
1.Jack oczywiscie przezyje!!!!! zostanie wypluty albo cos takiego
2. serce zostanie zniszczone przez Willa Turnera (byc moze to bedzie ostatnia rzecz jaka zrobi Will Turner senior bo wydaje mi sie ze on i tak (niestety ) po uwolnieniu zginie.
3.pocalunek... ten pocalunek powinien byc nagrodzony czy zostana razem hmm szczerze mowiac byloby fajnie taka kolei rzeczy zmienilaby caly film
4. Barbossa taak dlaczego zyje jedyne co mi przychodzi na mysl ze pomogla mu ta czarownica lub sam wyrwal sie ze swiata umarlych hmmm sama nie wiem zaraz puszcze sobie POTC klatwe czarnej.... i lookne jak to tam sie dokladnie potoczylo moze znajde odpowiedz
5. jak juz wczesniej napisalam zginie:( a poza tym za dlugo juz byl na statku D,J ,gdzie on by sie podzial z takim wygladem)
6. chcialabym zeby dostal ja Jack Barbossa raczej nie chociaz nigdy nic nie wiadomo moze tworcy zechca nas totalnie zaskoczyc moze usmierca (N I E !!!!) ktoregos z glownych bohaterow ( chyba ze maja w planach czwarta czesc )jeslli nie to wszystko sie moze zdarzyc moga usmiercic Willa juniora wtedy Jack bedzie z Elizabeth albo usmierca JAcka i Will I Elizabeth beda razem a perla bedzie Barbossy....:)))) ale zagmatwalam co????
Jack cały i zdrów na umyśle tzn.dalej wariat.Perła mu sie ostanie bo to jego jedyna prawdziwa ukochana upostaciowienie wolności.Zadna kobieta go nie usidli bo to nie pasuje do roli i jego higieny osobistej;).Tak naprawde na Lizzy nie leciał.On sie musi do każdej przymilać taki juz jest.Nawet Kraken miałam wrazenie ze ten paw na Jacka był odmiana uderzen Skarlet czy Giselle ale tym razem Jack na to zasłużył i to pare ładnych lat wcześniej.A tak na serio pocałunek ze Swann nie był potrzebny.Pachnie mi to przeróbkami albo na życzenie panny Knightley albo małóletnich fanek Deppa.Jack i tak by wrócił na Perłę bo tego naprawde chcial i zostałby.Był tam gdy inni juz zwiewali.Bo statek to wolnosc wolnosc to wartosc aby istniała dalej trzeba dac jej świadectwo.I po drugie to umiłowanie wolności konczy sie pewnymi konsekwencjami takimi jak Kraken i Jack patrzac na kompas wiedzial ze tego chce stawic czolo temu co go czeka i potwierdzic swoja wolnosc ale bal sie to uznac za swoje jak powiedziała ta paskuda voodoo.Bo to oznacza nie ratowac wlasnej skory ale ja narazic.Zreszta pamietacie?W czesci pierwszej tez to zrobil głupote zrobił jak to sie wyraził.Po częsci dla nowego kumpla ale przedewszystkim dla Perły czyt.wolności.Mnia tam zachowanie Jacka wcale nie zdziwiło.
Ja to widze tak:
1.Jak przeżyje napewno bo bez niego to już nie byliby piraci=)
2.Serece zostanie zabite-podejrzewam że przez Willa ale nie jestem pewna
3.Jack i Elizabeth nie będą razem napewno-Eliabth będzie pewnie z Willem ale podejrzewam że on jej tak odrazu nie wybaczy
4. Też się nad tym zastanawiam i zabardzo tego nie kumam. Może to sprawka Tia Dalmy bo w końcu on przebywał u niej no nie?
5.Ojciec Willa pewnie na końcu umrze albo pozostawi Willa w spokoju a sam gdzieś odejdzie, Davez JOnhs pewnie umrze, a resyta postaci jest mao istotna
6. Czarna perla jak mi zdaje to przelamala si na pol wiec nie wiem czy bedzie o co walczyc
A tak wogole to nie chce sie nad tyzm zastanawiac wole poczekac na 3 czesc.
Czarna Perła w naruszonym stanie wraca z Krakenem na głębiny.Już kiedyś tam była.A jak Jack wróci to i ona z nim.A wiecie co z Barbim?Jak Jones zostanie unicestwiony to jak myślicie kto zostanie kapitanem Latającego Holendra?;)Najbardziej ciekawi mnie jak Jack zaciągnął ten okropny dług bo to musiało być pomyślane już wcześniej.Z resztą historii mogą zrobić jeszcze co chcą a może raczej czego publika chce.Wystarczy dograć odpowiedni happy end po tym co zaserwowano nam w tej części w trzeciej musi być happy!
No Perła napewno nie jest połamana ;] A ten dług zaciągną 13 lat temu i jestem ciekawa ile Jack miał wtedy lat?? A właściwie ile ma teraz???? Było może to wspominane??
1. Jack napewno przeżyje:))) bez niego nie ma piratów
2. Uważam że Will przebije serce i uratuje ojca
3. Will i Elizabeht zostaną razem Hmm.. chociaż fajnie byłoby jakby była z Jackiem... Dziewczyna z dobrego domu zakochuje się w piracie....
4. Hmm.. nie mam pojęcia
5 -//-
6. Perła została zniszczona ale wszystko jest możliwe...:))
Według mnie czarną perłe dostanie Jack.
1. Kapitan Jack Sparrow przeżyje i spotka się z ojcem
2. Davey Jones wyśle swoich ludzi by odzyskali jego serce, zginie Norringhton
3. Jeśli Kapitan Jack Sparrow się nie zemści na Liz i Willu to dlaczego nie?
4. Żyje po to by pomóc uwolnić Jacka
5.
* Nie uda się uratować ojca Willa - będzie nadal w załodze Daveya Jonesa
* Davey Jones odzyska swoje serce (zwróci mu je Jack Sparrow, przez co zostanie "ułaskawiony"
* Norringhton zginie za zabranie serca D. Jonesa
* Gubernator Swann odzyska córkę
6. Czarną Perłę odzyska Jack Sparrow i znów zostanie jej kapitanem
moja teoria jest taka:
1. Jack zginął albo jedną nogą jest na "niebieskich pastwiskach", a oni mają go z tamtąd sprowadzić.
2. serce Jonesa ma teraz ten chłopek roztropek w blond peruce to pewnie on zacznie manipulować kapitanem cholendra.
3. Jack na pewno nie będzie z Elizabeth. ona kocha Willa, a tamto wtedy na statkuto był czysty podstęp.
4. Barbossę pewnie wskrzesili w jakiś cudowny sposób, a może nie chcieli go nawet w piekle, więc wrócił żeby zrobić cos dobrego i wróci tam z powrotem:P w każdym razie ma pomóc w odnalezieniu Jacka, bo wie, gdzie są te wspomniane wcześniej niebieskie pastwiska.
5. film ten jak każdy inny musi się dobrze skończyć. możliwe że za serce
Jonesa chłopek-roztropek w blond peruce zwróci stanowisko Norringtonowi, ojciec Eliza beth dalej będzie ojcem Elizabeth:P, Davy albo zginie, albo przejdzie na stronę Jacka za ewentualny zwrot organu, a perła pewnie trafi do Barbossy w formie zapłaty za pomoc, albo Barbossa wróci tam skąd przyszedł i Perła będzie Jacka.... można się tylko domyślać szkoda że na rozwiązanie trzeba czekać rok...
Jack żyje, bo nawet sam powiedział w jakimś wywiadzie, że jeszcze kręcą zdjęcia do 3 części. Wróci w jakiś cudowny sposób i znów będzie uwodził damską część widowni:P
Czarna Perła to legendarny statek, który pływał przez dłuuuugi czas (w tym z nieumarłymi na pokładzie) i o którym krażyły niesamowite opowieści, więc myślę, że ocalenie po ataku krakena to pikuś:)
1. Jestem pewna że przeżyje, nie uśmierca się głównej postaci, w dodatku z filmu, który będzie miał kolejną część.
2. Serce... Najprawdopodobniej zostanie ono zniszczone. No, ale to wszystko zależy od widzimisie reżysera.
3. Nie sądze. Uważam, że taka postać jak Jack, po prostu nie może mieć żadnej dziewczyny. To nie byłoby do niego podobne.
4. Widzisz, w moim przekonaniu, Tia Dalma jest czymś więcej niż zwykłą szamanką.
5. Tutaj nie odpowiem. Liczę na niespodzianki.
6. O ile wiem, "Black Pearl", została doszczętnie zniszczona.
Black Pearl nie może byc zniszczona bo napewno będzie w 3 części sama Tia Dalma to powiedziała
mylisz sie jakos pottera usmierca a jest główną postacia a jacek przezyje bo rozwalił potwora od srodka
mylisz sie jakos pottera usmierca a jest główną postacia a jacek przezyje bo rozwalił potwora od srodka
1.No ba! Ja myśle że nie może być inaczej, jakoś nie wyobrażam sobie piratów bez niego:)
2. Zapewne Will je załatwi jak obiecał..chociaż nigdy nic nie wiadomo..
3.Hmm...myślę że tak, chociaż niegdy nic nie wiadomo, jak doszły mnie słuchy w 3 części ma być poświęcone więcej uwaga na wątek miłosny..heh wiadomo że będzie miedzy Beth i...no własnie!
4.To jest dla mnie totalna zagatka...zdziwiło mnie to co on robił u Ti Dalmy..
5.Hmm..ojciec Willa pewnie przezyje, albo w bohaterski sposob zginie w obronie syna, D.J pewnie zginie. Co do norringtona powtorze kogos ale jak pierszy raz przeczytałam to pytanie to tak pomyslalam! Zostanie Piratem:) Hehe (lol2)a co do ojca Beth to nie wiem..pewnie przejdzie na emeryture, alebo umrze na zawał serca jesli Beth bedzie z Jackiem :D
6.Podzielą się? (lol2) no nie wiadomo jaka role odegra Barbossa...
1. Widziałam fotki Jack do 3 czesci więc to pewne ze przezyje:)
2. A co do Pik-Pik to zapewne Will dotrzyma słowa i je "zabije"
3. Ugh.. nawet nie chce o tym myslec:/ Nie... ta egoistka będzie dalej z Łilem:P
4.Już sie pojawily takie teorie i chyba je popieram... Tia Dalma pomogla mu wrócić z "Końca Swiata"
5. *Ojciec Williama wstąpi do załogi "Perełki" :D
*Umrze jednoczesnie z przebiciem serca.. tak mi sie wydaje:]
*Norrington... hmm... Will go odnajdzie i zabije bo nie bedzie chcial mu oddać pik-pik'a :D
*Ojciec Lizzy będzie ojcem Lizzy:D bo w sumie to nie pamiętam już co oni z nim w 2 cz. zrobili:/
6. I tu zdania są podzielone, ale trza isc na kompromis:) Jacek Strzala będzie kapitanem, a Barbi bosmanem... tylko co z Gibbs'em?? :P:P
JA KCE JUŻ 3 cz!!!!!!!1
No ja też nie moge sie doczekac 3 części wydaje mi sie że będzie ciut ciut lepsza od 2 ;] No bo pierwsza też byla ciut ciut lepsza od 2 ;] Mi sie jednak wydaje że Will nie zabije pik pika'a. Prędzej już Devy Jones stanie się dobry no tak przynajmniej mi sie wydaje ;]
powariowaliscie zobaczcie na obsade trzeciej czesci piratów Barabossy tam NIE MA