Przeczytałem duzo postów/topiców tutaj i w cz 1 ...i po obejrzeniu obu częsci dochodze do ciekawego wniosku . Czy ktoś zauwazył jak ogromny sukces ten film odniósł ? I nie chodzi tylko o sam film , dyskusje , spekulacje , domysły , islośc postów powala :). Fenomen na miare Gwiezdnych Wojen hehe . Bo czyż nie mamy do czynienia z podobnym schematem jak w 4 i 5 epizodzie ? Epizod 4 = Klątwa Czarnej Perły . Coś nowego , ciekawego , ...i NA PRÓBE . Jako ze w miare sie normalnie kończy (ale nie zamyka drogi następcom). Episod 5 = Skrzynia Umrzyka ,kończy sie niczym Imperium Kontraatakuje ;) . Kto wie ..czy nie jest to największy przebój ostatnich lat ? . Bo wg mnie to chyba najlepszy film fantasy/rozrywkowy który powstał od bardzo dawna .
Pozdrawiam Piratów FilmWeb'a ;) ARGH !!!!!
pierwsza część mi się bardzo podobała ale 2 powaliła mnie na kolana. to na pewno najlepszy film przygodowy ostatnich czasów. nawet 60 i 70 letnie osoby przychodziły na piratów do kina i świetnie się bawiły.
No niestety to nie jest fenomen na miarę Gwiezdnych Wojen.
A to dlatego, że przy Gwiezdnych Wojnach było więcej pierdółek w sklepach. Jak kubki z wizerunkami postaci, figurki, maskotki itp.
W przypadku "Piratów..." tego brakuje... Bo można sporo zarobić na gadżetach itp... a tych mogłoby też być całkiem sporo...
Bo kto nie postawiłby chętnie na biurku modelu Czarnej Perły lub Latającego Holendra ;) ??
(najlepiej w skali 1:1 :D)