Jestem pod wrażeniem tego całego filmu i jeśli chcecie i Wam to pomoże możecie mnie wyzywać od dzieciaka nie przejmę się tym. Ten film JEST GENIALNY W SWOJEJ PROSTOCIE. W tym filmie nie ma żadnych reguł, ciągle zaskakuje, nie trzeba myśleć przy tym filmie i możecie powiedzieć : no właśnie dlatego jest według nas kijowy, ale ja coś Wam dopowiem ... ten film miał być właśnie taki. Zabawa i rozrywka dla wszystkich... efekty specjalne są świetne, niewiarygodnie dobra gra Johnny'ego Depp'a sprawia, że szybciej bije serce z samej uciechy, bo jak się go widzi to już się jest wesoły, bowiem w każdej scenie z jego udziałem można się pośmiać. Następnie można pochwalić parę londyńskich aktorów, choć szczerze mówiąc bardziej przypadła mi do gustu gra Keira'y Knightley niż Orlando Bloom'a, który według mnie nie jest znakomitym aktorem, ale tu już według gustu, bo mam małe uprzedzenie do niego. Ten film jest zrobiony z dystansem, rozrywkowy i spokojny. I choć wiem, że wyjdzie jeszcze wiele innych filmów w tym rodzaju to nic nie pobije "Piratów z Karaibów". Są to moje osobiste odczucia i nie miałam na calu urażenia kogokolwiek.