Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433370
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Kilka pytań

ocenił(a) film na 10

1. Skąd wracal Jack sparrow na poczatku filmu gdy w trumnie dostal się na swój statek i skad wziela się mapa klucza?
2. Jak narzeczona Willa uciekla z wiezienia?
3. Jaka umowe zawarł Jack z kapitanem ośmiornicą?
4. Jakim sposobem ożyl Barbarossa?
5. Skąd wzieli się na wyspie tubylców zaloga wraz z Jackiem sparrowem na czele dlaczego był uznawany za Boga przez ludojadów?
6. Dlaczego Cutlerowi Beckettowi zależało na kompasie sparrowa skad wiedział ze on takowy posiada?

ocenił(a) film na 8
ziemowyt

Nie ogladałeś/aś filmu???odpowiem na kilka pytań bo sama ogladałam tylko raz i z uciętymi niektórymi scenami(ściagane przez neta)więc tak :
1.nie wiem
2.Elizabethe pomógł uciec jej ojciec
3.Sparrow zawarł umowę z Davy Jonesem że ten wyciągnie Czarną Perłę z głębin i mianuje go kapitanem na 13 lat, i włsnie czas minął i za swoją duszę musiał oddać 99 dusz
4.właśnie sie zastanawiam dlaczego ożył Barbossa też nie wiem
5.Bo jak kiedyś na statku Sparrow poszedł po rum to spotkał w piwnicy Willa Buciora(ojca Willa) który pełnił służbe u Davyego Jonesa.Przyszedł go powiadomic że właśnie czas minął (zawarcia umowy między Davy Jonesem a Jackiem) i Sparrow bał sie krakena więc chciał jak najszybciej uciec na ląd przed bestią i właśnie dostał sie na tej wyspie do niewoli
6.Bo chciał mieć władzę nad morzem.
Z twoich pytanwynika że wogóle nie oglądałeś/aś filmu-te pytania dotyczyły głównych wątków!!!Radzę obejrzeć film jeszcze raz tylko dokładnie!!!

ocenił(a) film na 8
kinga_km

A i jeszcze jedno:jak nie masz jak oglądnąć filmu to poprostu zajrzyj na opis filmu(w tym wypadku patrz wyżej )

kinga_km

1. to było Tureckie więzienie, o którym dowiemy sie więcej w trzeciej części:D
2.Elizabeth prawdopodobnie zwiała już w drodze kiedy jej ojciec wsadził ją do tego powozu.Dlatego gdy Mercer otworzył drzwi ,nie było jej w środku.Właściwie tak to dzieki ojcu udało jej sie uciec.
3. Jack zawarł umowę z Davy'm Jonesem prawdopodobnie nie miał innego wyboru, umowa była na zasadze żę Jack otrzymał "czarną Perłę" wyciągniętą z głebin i miał być jej kapitanem przez 13 lat...no i w filmie okazuje sie że jego "Time's Up" (minął)
4.Tego do końca nie wiadomo.Ale w filmie jak załoga przypływa do Tii Dalmy na stole leżą jego pierścienie, a potem małpka stoi na przeciwko butów barbossy więc prawdopodobnie ma z jego ożyciem cos wspólnego Tiia Dalma,no i na koncu Dalma mówi cos takiego " Potrzebujecie kapitana który zna tamte wody" to znaczy że Barbossa prawdopodobnie był na krańcu świata, więc może on jakos z tamtąd powrócił.I teraz pokaże im jak ...mają uratować Jack'a
5.Załoga (a konkretnie Jack )chciał uchronic sie przed mitycznym potworem z głębin "Krakenem" i przed samym Davy'm Jonesem ,który może schodzic na ląd co 10 lat , więc wybrał najlepsza drogę ucieczki dopłynięcie do jakiego kolwiek lądu.No i na nieszczęście trafił właśnie tam.
6.Bo kompas wskazuje to CZEGO NAJMOCNIEJ PRAGNIESZ , a Beckett pragnął skrzyni Umarlaka (w której było serce Jones'a) ,chciał ją odnaleźć więc potrzebował kompasu

ocenił(a) film na 10
Cpt_Pchelka

Widze Pchełka, ze nauczyłaś się komentarzy scenarzystów na pamięć :PP. To podobnie jak ja! W sumie to w filmie mogli coś wspomnieć o tym tureckim więzieniu, bo tak to wszyscy się domyslają i tak na prawde nikt nic nie wie. Pozdrawiam wszystkich oczekujących na 3 część. :P

AnaMaria

Nie no Ana Maria nie przesadzajmy nie az tak na pamięć.Poprostu znam dobrze historię POTC .... interesuje mnie kazdy szczegół:D :D więc łapie, chłone wszystkie informacje:D

ocenił(a) film na 5
Cpt_Pchelka

To teraz ja mam pytanie. Wiemy już, że Elizabeth w wydostaniu się z więzienia pomógł ojciec. Tylko jak ona później dostała sie na Czarną Perłę? Co prawda film oglądałam do tej pory tylko raz, ale jeśli się nie myle to tego akurat nie wyjaśniono. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi odpowiedział.

Alice

Więc zaciągnęła się na statek handlowy (chyba), przebrała się za chłopaka. Za pomocą ducha :) przekabaciła kapitana by popłynął na Tortuge po załogę. Będąc tam wparowała do tawerny, pobiła sie z zapijaczonymi kolesiami, spotkała Norriego (byłego komodora) oraz kapitana Jacka Sparrowa, poprosiła kapitana o pomoc w poszukiwaniach Willa i tak dalej

Alice

Więc zaciągnęła się na statek handlowy (chyba), przebrała się za chłopaka. Za pomocą ducha :) przekabaciła kapitana by popłynął na Tortuge po załogę. Będąc tam wparowała do tawerny, pobiła sie z zapijaczonymi kolesiami, spotkała Norriego (byłego komodora) oraz kapitana Jacka Sparrowa, poprosiła kapitana o pomoc w poszukiwaniach Willa i tak dalej

ocenił(a) film na 5
hekate_6

Dzięki:) Właśnie obejrzałam znów ten film i już zrozumiałam to i wiele innych rzeczy. Ale przyznam, że za drugim razem nie robi on już takiego wielkiego wrażenia jak w kinie:(

ocenił(a) film na 9
Alice

Ja też obejrzałem przed chwilą, ale nie miałem przyjemności obejrzenia go w kinie:(
Tylko pytania 1 i 4 są (na razie) bez odpowiedzi. Co do Barbarossy to nie martwię się, ciekawi mnie jednak, nurtuje mnie strasznie czy będzie jednak odpowiedź na 1.