Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433297
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Klub Jack

ocenił(a) film na 10

Zapraszam tu wszystkich fanów kapitana Sparrowa. Jak ktoś chce pogadać o innej postaci, proszę założyć oddzielny klub. Po pewnym czasie możemy wziąć pod uwagę sojusze :-) Im więcej postaci będzie miało swoje kluby, tym ciekawiej :D
Możemy też wypowiadać wojny innym klubom.
Kto uważa, że Jack jest najwspanialszą postacią w POTC, niech się wpisze.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
sweetka

macie o jedno miejsce w klubie mniej... wpisuje sie no i oczywiśczie: sparrow rzązie

sweetka

Jack :D jest po prostu świetny :D
ARWENA, a może opłacałoby się założyć jakąs osobną stronkę naszego fun clubu? ;)

ocenił(a) film na 9
majka_117

Hej ja też się wpisuje do klubu ale co będziemy tu robic i na czym on polega?? Aha i ja też bardzo lubie kapitana Sparrowa ;]

ocenił(a) film na 10
sweetka

Musimy poczekać na więcej klubów, jeśli jakiś nam się nie spodoba, możemy wywołać wojnę!

ocenił(a) film na 6
sweetka

Wpisuję się do klubu chociaż Jack prezentował się o wiele gorzej niż w 1 części. Ale sentyment zostaje :)
JS rullez!

ocenił(a) film na 10
sweetka

a gdzie będzie ten klub ?:D macie jakąś strone www czy co ?
Bo ja bym z chęcią wstąpiła ;)

ocenił(a) film na 10
sweetka

Ja też sie wpisuje do tego klubu bo jestem fanem Kapitana Sparrowa

ocenił(a) film na 10
sweetka

Ja też sie wpisuje do tego klubu bo jestem fanem Kapitana Sparrowa

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

No cóż.. Wpisuję się.
Sparrow moim wzorcem [chociaż.. nie do końca ;)]

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

Co powiecie na sojusz z Klubem Norrington ?

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

Rzecz jasna że dołączam.Jack Rządzi:D Gdyby nie mistrzowskie ożywienie tej postaci przez Deepa to film by zrobił klape stulecia.

ocenił(a) film na 10
Arli_Dreamcatcher

Ja sie wpisuje do klubu...hmm trudny wybór.No dobrze najlepsza postać która mnie zauroczyła? Oczywiście Jack Sparrow!!!!!!!!! A wojne moge wypowiedzieć np. Willowi T. który mnie wkurza że naśladuje Jacka!! Ale kto mu tam załozy klub takiemu...fuj!Pozdro!

ocenił(a) film na 10
Arli_Dreamcatcher

Ja sie wpisuje do klubu...hmm trudny wybór.No dobrze najlepsza postać która mnie zauroczyła? Oczywiście Jack Sparrow!!!!!!!!! A wojne moge wypowiedzieć np. Willowi T. który mnie wkurza że naśladuje Jacka!! Ale kto mu tam załozy klub takiemu...fuj!Pozdro!

ocenił(a) film na 10
brawurka_4

U mnie Will jest na drugim :D Klub Will już istnieje i mamy z nim sojusz :-)
Pozdro!

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

Ja się przyłączam:P Ale po co sojusz z klubem Willa?? On jest beznadziejny!!!
Za to Sparrow jest boski! Pozdro dla wszystkich klubowiczów:)

Arwena_2

Captain Jack Sparrow... wpisuje sie, on jest bezbledny. :* for Jack

Arwena_2

Wchodzę w to! kpt jack Sparrow forever ;)

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

Ilu z was lubi Norringtona?

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

Raczej niewielu :) Ale po co pytać o Norringtona skoro to jest klub Jack'a ;) O przepraszam ... Kapitana Jack'a Sparrow'a :D
Pozdro 4 all fans Captain Jack Sparrow :D:D
I zapraszam na mojego bloga

ocenił(a) film na 10
FFGirl

Pytam się, bo chciałam sojusz... No wiecie, bo to klub mojej siostry...

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

Witam! Zapisuję się oczywiście. Uwielbiam Johnny'ego Depp'a i jego postać Kapitana Jack'a Sparrow'a. Cieszę się że Johnny potrafił postawić na swoim, bowiem gdyby tego nie uczynił nie oglądalibyśmy tego filmu z takim zapałem, gdyż z pewnoscią w obsadzie brakowałoby świetnego aktora. Gdy przyszedł na plan, ubrał się w stróh pirata i ucieszył się, gdyż sam on miał taką wizję. Następnego dnia przyszedł już zupełnie inny. Miał złote koronki zrobione z 24 i 14 - karatowego złota i z kilkoma srebnymi oraz z ozdobami na włosach. Gdy go zobaczyli zapanował wśród ludzi Disney'a zapanował popłoch. Depp powiedział wtedy 'Słuchajcie, rozumiem wasze obawy, ale wynajeliście mnie do wykonania konkretnego zadania. Znacie mój dorobek, więc wiecie, że stworzę postać przypominającą po trosze moich wcześniejszych bohaterów, dlatego proszę, zaufajcie mi. A jeżeli nie macie do mnie zaufania, to chyba powinniście zatrudnić kogoś innego'. Gdyby nie jego postawność nigdy 'Piraci z Karaibów' nie zdobyli by takiego uznania. Jednak gdyby nie Verbinski mielibyśmy Jack'a z ... odpadającym nosem. To nie żadne plotki. Gdy Gore zobaczył Depp'a ze złotymi zębami uspokoił ludzi mówiąc, że jest dobrze. Dopiero potem przyznał: ' Na samym początku powiedział coś takiego: 'Wiesz, pomyślałem sobie, że może Sparrow stracił kiedyś nos w walce na szpady i boi się teraz kichać, bo ma sztuczny nos i boi się, żeby mu nie odpadł...', a ja mu na to 'Moim zdaniem ten numer raczej nie przejdzie'. A jak wiadomo realizatorzy wykorzystali jednak żartobliwy pomysł Deppa w nieco zmodyfikowanej formie, tworząc Crooka z wypadajacym okiem. Więc chwała Tobie Johnny Deppie za tak orginalną postać. (a tak poza ekranem ciesze się, że ten numer z nosem nie przeszedł).

Arwena_2

Ja też jestem wielką fanką Kapitana Jacka Sparrowa. Jest świetny! ;)

/ widziałam, że ktoś tu przytoczył fragment filmu.. dialog po ngielsku. i chaiałam zapytać - czy sama to wysłuchałaś z filmu i napisałaś czy jest gdzieś tekst filmu po angielsku? z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam wszystkich fanów Kapitana Sparrowa, i wszystkich fanów POTC!

fiuzz

ja tez sie wpisuje. IluvJack!!!

/ps.: pisałam już takiego posta ale komp mi sie zawiesił i sie nie wysłało :

fiuzz

ja tez sie wpisuje. IluvJack!!!

/ps.: pisałam już takiego posta ale komp mi sie zawiesił i sie nie wysłało :

ocenił(a) film na 10
fiuzz

di fiuzz: wziełam z neta

Arwena_2

widziałam jak kilka dziewczyn napisało, że kocha Kapitana Sparrowa.. no cóż ja też.. 'bardzo' Go lubię ;] i planuję kupić POTC na dvd ;) jak myślicie kiedy 2 będzie? ciekawe ile 1 teraz kosztuje.. sprawię sobie na urodzinki. ^^

Arwena_2

Uwielbiam Johnnego Deppa jest on jednym z najprzystojniejszych aktoro:)Potrafi doskonale wczuc sie w dana postac..jest poprostu boski..A najbardzije podoba mi sie jako Jack Sparrow i Don Juane:)POzdowka

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

ja bardzo lubie kapitana Jacka Sparrowa i uwazam ze bez niego film nie miał by sensu, Jack wprawia widzów w dobry nastrój.Johnny Depp jest świetnym aktorem i wspaniale pasuje do roli Jacka.Oczywiście Will tez jest swietny .Ale wole Jacka.Wiec zapisuje sie do tego klubu :):):)

veni01

Ja się przyłanczam. I nie gadajcie że Will jest nietenteges bo jest cool. Ja bym we wszytskich klubach mogła być :D

użytkownik usunięty
Arwena_2

Hej! Ja również uważam, że Jack jest najlepszą postacią w POTC, dlatego wpisuję się do tego klubu.
PS: Ten klub to naprawde super pomysł. Pozdrowionka.

Arwena_2

Uwielbiam Jack'a co widac po nicku i focie to jest moja ulubiona pistać..a aktor krury go gra czyli Johnny Deep to jest mój ulubiony aktor..:D

Dasiiek

Tez sie zapisuje:) Co prawda piasalam tez cos u Norringtona, ale sie nie zapisalam:)

ocenił(a) film na 9
Arwena_2

Moja ulubiona postać, mój ulubiony aktor... Jak mogłoby mnie tu zabraknąć???? No jak???

ocenił(a) film na 9
Arwena_2

Moja ulubiona postać, mój ulubiony aktor... Jak mogłoby mnie tu zabraknąć???? No jak???

użytkownik usunięty
Arwena_2

jestem wielką fanka kapitana jacka sparrowa i johnnego deppa również;) johnny depp świetnie go wykreował: ten sposób chodzenia, mówienia i mimika. I niby tchórz i świr, ale zarówno bohaterski, dzielny, odważny i pomoże w potrzebie, jest lojalny w stosunku do elizabeth i willa. I śmieszny;) przecież druga część to po prostu śmiechawa, szczególnie początek

użytkownik usunięty
Arwena_2

jestem wielką fanka kapitana jacka sparrowa i johnnego deppa również;) johnny depp świetnie go wykreował: ten sposób chodzenia, mówienia i mimika. I niby tchórz i świr, ale zarówno bohaterski, dzielny, odważny i pomoże w potrzebie, jest lojalny w stosunku do elizabeth i willa. I śmieszny;) przecież druga część to po prostu śmiechawa, szczególnie początek

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

Wpisuję się ;) Postać Jack'a jest fantastyczna :D

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

jasne, że też się wpisuję! Uwielbiam Johnnego Deppa, a szczególnie w tej roli, on jest po prostu genialny, bez niego ten film nie byłby taki świetny, jak myslicie czy będzie jakiś wątek miłosny między nim a Elizabeth, całkiem fajna z nich parka by była:)). Co do willa lubię go, ale Jacka nic nie przebije!:) pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

jasne, że też się wpisuję! Uwielbiam Johnnego Deppa, a szczególnie w tej roli, on jest po prostu genialny, bez niego ten film nie byłby taki świetny, jak myslicie czy będzie jakiś wątek miłosny między nim a Elizabeth, całkiem fajna z nich parka by była:)). Co do willa lubię go, ale Jacka nic nie przebije!:) pozdrawiam

Arwena_2

Jestem fanką, więc się wpisuje.
Pozdrawiam wszystkich fanów Jacka

Arwena_2

A tak przy okazji to ja też się wpisuję do klubu.UBÓSTWIAM JACKA SPARROWA!!!

ocenił(a) film na 10
carmen_guevara

Ja też uwielbiam Jacka Sparrowa! Ta postać jest po prostu genialna!

Princess_Ewelina

margarita zglasza sie na poklad, ale tylko pod dowodztwem Jacka Sparrowa! Zapisuje sie obiema rekami.

ocenił(a) film na 10
Princess_Ewelina

No stawiaj żagle Margarita!;) Zobaczymy horyzont!

Princess_Ewelina

Piętnastu chłopa na "Umrzyka Skrzyni",
- Ho-o-aj-ho! W butelce rum!
Pij za zdrowie, resztę czart uczyni.
- Ho-o-aj-ho! W butelce rum!

muskrose

Ta piosenka zeglarsko - piracka pojawia sie na poczatku filmu (II czesci). Nie moglam sie powstrzymac, by jej tu nie zacytowac :)

ocenił(a) film na 10
Arwena_2

Jack ewidentnie rządzi na ekranie! :)

Captain Jack Sparrow rulezzz... :]

KiKe

Boże, Ubóstwiam Jack'a Sparrowa'a!!!!!
Cały pokój mam obwieszony jego plakatami!!!!!!!
Jest poprostu świetny!
Ale Jack ,nie Deep

Arwena_2

Hej ja oczywiście też się wpisuję:)Kocham tego gostka jest poprostu zajebisty..JACK RULEZZ:))))

ocenił(a) film na 8
Arwena_2

Ja uwazam ze jest boski :D:D i tym bardzije nie moze przezyc ze ma taka brzydka ta swoja panne. Co prawda w milosci sie nie wybierasz ale mogl sobie lepszej poszukac np w Polsce :) Goraca pozdrawiam wszytkie Fanki o oczywiscie fanow jak sa tacy Johnnego Deppa CZYLI (kapitana :) )Jacka Sparrowa