W produkcji są gry: Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka i Piraci z Karaibów: Legenda Jacka Sparowa.
W Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka kierujemy Jackiem, a gra jest oczywiście na podstawie 2 części filmu, ale tylko na konslole :-(
A Piraci z Karaibów: Legenda Jacka Sparowa będzie opowiadać o przygodach Jacka (więc chyba też historie Skrzyni umarlaka). O grze Piraci z Karaibów: Legenda Jacka Sparowa wiadomo że będzie można kierować Jackiem, Wilem i Elizabetch. Na zdjęciach wyraznie widać że akacja będzie toczyć się np. w jaskini w którym znajdowało się złoto Azeków. Gry są zapowiedziane na lipiec !! Co o tym sądzicie??? Kupicie jaką grę?? Bo ja Piraci z Karaibów: Legenda Jacka Sparowa. Jak ktoś chce zdjęcia (mam 17) z gry Piraci z Karaibów: Legenda Jacka Sparowa niech pisze: dawidkarmelita@interia.pl
Mam tylko linik do Legendy Sparowa. Skrznie Umarlaka widzałem na jakieś zagranicznej stronie i nie pamiętam jakiej. Ale oto linik do Legendy Sparowa:
http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=5143 [www.gry-online.pl/s016....]
hehe, musze powaznie pomyslec na kupnem którejs z tych gier, aczkolwiek niespecjalnie jestem mistrzem w takich zrecznosciówkach :P po pierwsze zawsze jest mi żal tej postaci którą chodzę, bo ciągle ją zabijam, a po drugie stresują mnie wszyscy moi wrogowie których musze pokonac :P (LOL)
mówiąc, ze te gry będą mialy premierę w lipcu masz na mysli premiere swiatową czy polską??? (bo polska bedzie pewnie opóźniona, jak wszystko w tym kraju)
Pirates of the Caribbean: The Legend of Jack Sparrow (legenda Jacka Sparrowa) na świecie jest zapowiedziana na 27 czerwca. Ale dodałem kilka dni do polskiej wersji. A Skrzkynia umarlaka to światowa premiera.
ps. Zapomniałem dodać że legenga Sparrowa jest też na komputer!!
Tak ciekawostka: Na jednym ze screenów widac jak walczy sie z jakąs postacią. Na górze ekranu widać jej imie : Jacoby. Jak sie przyjrzeć to na innym screenie tez widac jacobego. Znaczy sie akcja gry rozgrywać sie tez będzie długo przed akcją znaną z ,,Klątwy Czarnej Perły ". np. w momencie zanim Jack zwerbował jacobego do swojej dawnej załogi. Bo każdy widział jak w pierwszej czesci filmu jacoby wybucha(bo miał bombe w zołądku). Więc gra musi tez opowiadac o wydazeniach sprzed pierwszzej czesci filmu.
http://www.youtube.com/watch?v=7N8_W2ZdgrY&search=jack%20sparrow [www.youtube.com/watch?v...]
to jest link do zwiastunu gry. spodziewałem sie że to będzie cos innego. Na razie wygląda jak gra Władca Pierścieni: Powrót Króla. tzn. masa siekania przeciwników.
http://www.youtube.com/watch?v=haPZY0at5Tg&search=jack%20sparrow [www.youtube.com/watch?v...]
kolejny trailer.
Moim zdaniem, gra Legenda Jacka Sparrow'a nie przelamie bariery dobrej egranizacji. Mysle ze bedzie to kolejna siekanina, ktora po paru minutach zrobi sie nudna. Gra miala premiere 29 czerwca. Co do gry Skrzynia Umarlaka, ludzie tak gra jest tylko na GameBoya i Nintendo DS, od dawna bylo wiadomo ze na PC powstaje tylko Legenda... Wiecie co, gry na podstawie filmow sa zazwyczaj proba wyciagniecia kasy od fanow filmu. Przewaznie sa ta gry niedopracowane, zabugowane i prawdopodobnie bez beta-testow, z uwagi na zblizajaca sie premiere filmu. Nie wiem, moze to bedzie jedna z lepszych gier na podstawie filmu...
Po trailerach widzę że czsami jest bardzo słaba animacja postaci (w miejscu obracają się skokowo) i bardzo słabe AL (sztyczna inteligencja) przeciwników. Grafika też jest przeciętna. Myślę że gra nie będzie miała oceny wyrastającej ponad przeciętną ocen gier na motywach filmów, czyli około 60%. No ale gry nie widziałem, nie grałem więc to tylko przypuszczenia. A może gra będzie fajna, nie wiadomo...