Jak on się nazywa? Will czy Bill? W "Klątwie Czarnej Perły" mowa jest o tym, że nazywa się William (sam Jack tak powiedział, a młody Will potwierdził w więzieniu, że nosi imię po ojcu). W "Skrzyni Umarlaka" wszyscy nazywają go "Bill". Jak on się w końcu nazywa?
Początkowo myślałam, że zmienił imię po wcieleniu do załogi Davy'ego Jonesa, ale...
Na początku "Skrzyni Umarlaka" kiedy ojciec Willa ostrzega Jacka, że minęło już 13 lat i musi oddać swoją duszę Jonesowi, Jack najpierw używa jego przezwiska, a potem pyta: BILL TURNER? (byli sami, nie miał więc powodu, by nazywać go inaczej).
W "Czarnej Perle" tuż po kradzieży statku, mówi młodemu Willowi: "Tylko ja wiedziałem, że nazywa się WILLIAM Turner". Nic już z tego nie rozumiem...
Po prostu niewiele osób wiedziało o tym, że ojciec Willa nazywa się Will, i mówili na niego Bill a jak Jack nazywa go Bill, to może po prostu z przyzwyczajenia, albo Ci się przesłyszało... Pozdr
Przesłyszeć, nie przesłyszałam się na pewno, bo specjalnie oglądałam tą scenę kilka razy, ale co do reszty, może jest tak jak mówisz.
Pozdrawiam.
Zarówno Bill jak i Will to zdrobnienia od Williama. Więcej filmów/ksiażek/lekcji angielskiego:D, a problemy z Billem Turnerem same znikną;)