Oscar za najlepsze efekty specjalne!!! Gratuacje! Nareszcie ktoś docenił ten wspaniały film!!! ;)
uhu:D szkoda, że jeszcze w jakiejś kategorii nie dostali. własciwie z tych wszystkich nominacji z wszystkich kategori był to jedyny film jakie widzialam ,wiec nie będę oceniać ,czy słusznie, czy nie:)
nominacje na 1000000% słuszne szkoda tylko ze tylko 1 oscar ale zawsze coś no nie? trójka powinna dosać we wszystkich kategorac:P a filmy krótkometrarzowe - zwiastuny:PP
Akademia filmowa schodzi na psy. (tylko jedna nagroda dla tak wspaniałego filmu) Skandal!!!!
Nominacje to też wielkie wyróżnienie. Na Oscara głosuje cała konisja a na nominacje do tej nagroby tylko specjaliści w danej dziedzinie. Bardzo się ciesze,że dostał tyle moninacji.
moninacji Hehe. Oczywiście chodzi mi o nominacje. I o komisje a nie konisje.
pozdrawiam
No szkoda ze tylko jeden oskar dla tak superowego filmu....:(....ale lepsze to niz nic :)
nie narzekać, gratulować! :D
wyrazy uznania dla Johna Knolla, Hala Hickela, Charlesa Gibsona i Allena Halla.. :)
brawo!
Macie rację że Piraci to świetny film. Ale trzoszkę przesadzacie że akademia filmowa schodzi na psy. Ja bym dał piratom maksymalnie 3 oskary - za efekty, muzykę i scenografię. Bo mimo że film genialny, to moim zdaniem (podkreślam, moim zdaniem) nie zasługuje najwięcej. Ja postrzegam go jako świetną rozrywke, a nie dzieło sztuki. U mnie ma 10/10, ale moim zdaniem jeśli juz piraci mieli by dostac oskara, to powinna byc pierwsza częśc Piratów (moim zdaniem odrobine lepsza).
Mam nadzieje że nie ściągne na siebie gniewu Pchełki hehe. Nie zrozumncie mnie źle- Kocham ten Film! Ale nie jestem bezkrytyczny.
Prawda, pierwszy film bardziej zasługuje na Oscara, niz drugi... ale dla Johnny'ego Deppa w kategorii - najlepszy aktor... ;)
hahha...nie martw się nie tak łatwo mnie rozzłościc .... ja chciałam żeby dostali za efekty(tu sie spełniło) ,kostiumy i cos tam jeszcze...nie chciałam oskara dla aktorów..ale za te dodatkowe :D :D :)
mnie sie bardziej podobała dwójka
ale w tej kwestii głosy są totalnie podzielone...więc nie zawieram głosu!:D :D :P :)
Oba filmy są genialene. Ale jedynka jest taka troche bardziej klimatyczna. Druga też ma podobny kilmat, równie świtna muzykę (ta z pierwszej częsci + kilka nowych świetych kawałków) oraz efekty specjalene. Werdykt: Skrzynia Umarlaka to sequel idealny, który sprostał swojemu zacnemu poprzednikowi. Ale dla mnie w Skrzynia Umarlaka jest filmwem świtnym i naprawdę niesamowitym, Częśc pierwsza zaś- Arcydziełem.
Ale jak juz wspomniałas, każdy ma własne zdanie. I należy szanowac każde z nich.
Zgadzam się z kolegą :) Film genialny - pierwsza część bardziej klimatyczna, ale druga część bardziej tajemnicza - z niecierpliwością czekam na część trzecią, żeby w końcu Johnego Deppa uratowali :)W ogóle jak dla mnie Johny Depp genialnie zagrał Jacka Sparrow'a oddał zarówno cały komizm jak i powagę postaci :) Ten film może mieć tylko jedną ocenę 10/10. Szkoda tylko, że "Labirynt elfa" zgarnął tyle oskarów - ja bym je przekazała "Piratom" :D
Nieco wy teraz przesadzacie... jest wiele więcej lepszych filmów niż piraci choć mnie także się podobali.
POTC zostało wyprokukowane ze wględów komercyjnych! nie ma tu nad czym polemizować. fakt jest faktem.
nawiasem mówiąc też gratuluję nominacji i zdobytej statuetki :))
pzdr