Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433336
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Chciałam założyć ten temat, żeby każdy kto wie pisał tutaj w jakich gazetach ostatnio ukazały się artykuły na temat Piratów lub aktorów grających w filmie ;P Wiele ciekawych artykułó przegapiłam dlatego chciałam stworzyć tutaj taką bazę wiadomości o Piratach... Mam nadzieję, że nie tylko mi się przyda i będzi estale uaktualniania ;P Miłego czekania na premirę =] Pozdr

ocenił(a) film na 6
Kreseczka

Ja też bardzo proszę:
monika123_@buziaczek.pl

Charlize

jak tylko coś macie, to wysyłajcie, pliski!!!!!! jaga-lee@wp.pl

ocenił(a) film na 10
The_Girl_in_Black

Do mnie nie dotarł ten scan!!Bardzo prosze jeszcze raz!!:))

Kreseczka

Czytałam ostatnio w necie ze 3 czesc PzK bedzie nosic tytul: "World's end" czyli koniec swiata, a premiera zapowiedziana jest na 2008 rok :D PoZd 4l

1992ewka

Jeśli chodzi o 3 część to słyszałam, że jej premiera będzie pół roku po 2. części...

PLAKAT - widziałam w Empiku za 19, 90 :D:D:D

ocenił(a) film na 10
Kreseczka

No i tak ma być XD Ja spróbuje zdobyć plakat za darmochę z kina nie wiem czy mi się uda, ale warto spróbować.

Kreseczka

http://www.stopklatka.pl/film/zdjecie.asp?t1i=1&xi=16433&number=1 [www.stopklatka.pl/film/...]
Fajne fotki z PzK skrzynia umarlaka :-) PoZd 4l

1992ewka

Słyszałam, że w jakimś Cinema City dają za darmochę, ale po premierze.

ocenił(a) film na 7
1992ewka

elo jakby znalazł sie ktoś miły;) i mi też wysłał te skany byłabym niezmiernie dźwięczna;P pozdr ( maklella@wp.pl)

ella

Wiem, że nie odkryłam Ameryki, ale o wiele fajniej czeka się tak razem :)) Pozdrawiam i dziękuję wszystkich wspierających się nawzajem w tych trudnych dla nas chwilach oczekiwania ;PPP

ocenił(a) film na 10
Kreseczka

Też za to dziękuję. Nie ma to jak niewidzialna więź , która wiąże ze sobą fanów piratów :D

roksinka

Dokładnie ;))

W czerwcowej urodzie jest krótka notka o Keirze: została twarzą zapachu Coco Mademoiselle, jest opisany wizerunek Keiry i podsumowanie, że bardzo pasuje on filozofii marki Chanel. Ale najbardziej podoba mi się to zdanie: "A reklamować tak wyrafinowane perfumyw towarzystwie innych pięknych gwiazd to na pewno powód do dumy (tym razem bez uprzedzenia.) I na koniec są wymienione inne osoby, które reklamowały "piątkę" =] Więc Keira może być dumna i my możemy być z niej dumni. A obok jest jeszcze takie zdjęcie... chyba z Oscarów. Mogę przesłać skana, ale nie wiem, czy warto...

ocenił(a) film na 9
Kreseczka

Viva Kino, jest artykuł o Johnny'm Depp'ie i kilka dużych zdjęć Jacka Sparrowa i jedno z Rozpustnika
pozdrowienia

F_L

znalazlam kilkunastominutowy filmik o piratach dwojce (sceny z krecenia, wywiady z aktorami itp.) duzo nowych rzeczy ktorych nigdzie wczesniej nie widzialam!!!:):):)
do sciagniecia w 3 czesciach. kazda ok 5 minut
http://www.ka-bloom.org/forum/index.php?showtopic=14067 [www.ka-bloom.org/forum/...]

john_galt

W Glamour jest mała fotka Keiry i jeszcze mniejsza niż w Urodzie notka o tym samym temacie co wyżej opisany. I jeszcze w horoskopach jest zdjęcie Deppa i krótki opsi, jako sławnego byka...

ocenił(a) film na 9
Kreseczka

porshe może mi też ktoś wysłac ten zeskanowany wycinek pliskaaaa nacia.p@poczta.onet.pl

sweetka

Byka? Ja czytałam że on jest spod znaq Bliźniąt... Ale sie ciesze ja też jestem Bykiem :D W Sukcesie był wywiad z tym lalusiem Bloomem, mówił trochę o POTC2, ale nie mam skanera więc wam nie zeskanuję :( kyara1@vp.pl - proszę, wyślijcie mi te skany!!!

ocenił(a) film na 10
Kreseczka

W Twiście jest, króciutka wzmianka o Bloomie i jego zdjęcie chyba z psem XD

roksinka

W TV Okey Holiday jest coś o Keirze, bo widziałam ją na okładce... Tyle, że tą gaetkę trzeba kupić z jakimś serialem =//

ocenił(a) film na 8
Kreseczka

Moi drodzy, w nowym Popcornie jest w dziale filmowym o piratach 2 (male fotki, jakies niecale pol strony) i na cala strona A4 plakat! ;] cena 2 zł bez prezentu

ocenił(a) film na 10
Kreseczka

W magazynie PREMIERY jest coś o piratach, ale gazeta jest dość droga 11.99 więc nie wiem jaki jest artykuł ( także fotka z PzK2 na okładce )XD No i w Popcornie ( jak ktoś tam już wcześniej wspominał ) jest krótki artykuł ( opis filmu i trzy zdjęcia ) do tego plakat reklamowy w gazecie i artykuł o Keirze :D

ocenił(a) film na 8
Kreseczka

ogladalam "premiery" i jest artykul na dwie strony, jedno duze zdjecie... chyba Deppa i artykuł - nic specjalnego ;]

Merenven

W PREMIERACH jest artykuł strasznie zachwalający Piratów, zdjęcie na okładce, zdjęcie w spisie treści i zdjęcie na dwie strony. W sumie 4 strony zdjęć i artykuł. Tyle, że PREMIERY są z dwoma filmami: Taxi 2 i Straszny Film 3 i dlatego kosztują 11,99zł =//

W POPCORNIE jest krótki opis filmu i parę malutkich zdjęć na 1/3 strony (nic ciekawego), plakat reklamowy na całą stronę, który pewnie będzie jeszcze w niejednej gazecie, a po drugiej stronie tego plakatu, artykuł o Keirze ( i zdjęcia), jaka to ona jest młoda, zdolna i piękna (;P) na całą kartkę. Cena - równe 2 zł.

Kreseczka

Mam małe pytanie: jaki rozmiar ma plakat, ale już taki pożądny??

Kruszi

Taki pożądny plakat, czyli największy jaki widziałam, za dwie dychy, jest... yyy... bardzo duży... o ile dobrze pamiętam to jest to A29, z resztą wybierz się do Empiku, a w każdym w jakim byłam są te plakaty, więc możesz zobaczyć ;))

ocenił(a) film na 8
Kreseczka

Taki plakat kinowy ma wymiary ok. 60x90 ;) Jeżeli chcesz sobie kupic taki z piratow 2 mozesz nabyc go w empiku lub tutaj: http://eplakaty.pl/plakat.php?id=3486&kat=&strona_lista=&szukaj=2&fraza=piraci%2 0z%20karaib%F3w&prod_keywords=&prod_opisy=&prod_nazwa=&prod_nr_kat=&prod_autor_i d=&prod_kat_id=&prod_wymiary=&cena_od=&cena_do=&nowosci=&promocje=&nowoscipromoc je= [eplakaty.pl/plakat.php?...]

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Kreseczka

Jak macie coś ciekawego to bardzo proszę na paula245@op.pl
Z góry wielkie dzięki.;)

ocenił(a) film na 6
Kreseczka

W popcornie nie ma nic ciekawego, to prawda. Gdybys cie mieli cos ciekawego to bardzo chętnie zobaczę:) monika123_@buziaczek.pl

ocenił(a) film na 10
Kreseczka

Ktoś ma skany z PREMIERY ? Jeśli tak to proszę na e-mail: roxy_15@wp.pl . Aaa w gazecie TO and OWO TV ( czy jakoś tak) jest artykuł na dwie strony o J.Deppie (wywiad). W Pani Domu jest film z Deppem "Co gryzie..." . W niemieckim Bravo jest plakat z piratów A3 i w niemieckim bravo girl jest artykuł na dwie strony o pzk2. Wiem bo widdziałam w empiku [lol].

roksinka

Dzięki za odpowiedź :) Jak ktoś ma jakieś skany jeszcze to pamiętajcie o mnie ;) kasjanne@wp.pl Z góry dziękuję!! :)

ocenił(a) film na 8
Kruszi

Ech, na Cinemę trzeba będzie poczekać do następnej środy (bo zwykle wtedy pojawia się w kioskach) :( Macie zamiar kupić? Podobno ma być dołączona jakaś książka "Jak się robi film" i cena może wzrosnąć nawet do 15 zł... Ale jeżeli będzie warto to chyba się szarpnę :D

Merenven

Żałuję, że tak późno tutaj trafiłem, ale miałbym prośbę. Czy osoby, które przesyłały scany na maile byłyby tak miłe i przesłały i mnie? Będę bardzo, bardzo wdzięczny... kuosu@op.pl

ocenił(a) film na 8
kuosu

Cinema jednak jest ;] I Film również. Obie gazety widziałam - na pierwszej stronie mają zdjęcie J. Sparrowa (takie jakie jest na plakacie), w środku jest najpierw zdjęcie na dwie strony, a potem artykuł. Mam tylko pytanie - w Cinemie jest zdjęcie jak cała kompania siedzi u Cyganki, ale jest ono pokryte jakby półprzezroczystymi czerwonymi paskami... Wydaje mi się, że to był błąd w druku (sprawdzałam w jednym sklepie i w dwóch egzemplarzach wystąpił!). A jak jest u Was? Szczerze mówiąc, wolałabym Cinemę, ale jak jest taka kiepska jakość zdjęcia (reszta obrazków jest mała) to chyba wybiorę Film...
Odpiszcie plz, a jeżeli ktoś ma scany to bardzo proszę :) silvena_cavnesir@op.pl

Merenven

Ja chyba biorę Cinemę... O Filmie nie pomyślałam :P Ale jakby ktoś już miał i to skany, to ja bardzo poproszę ;) kasjanne@wp.pl :D

Kruszi

W Zwierciadle jest artykuł na temat Keiry, kilka zdjęć i zdjęcie na okładce. Nie da się nie zauważyć w kiosku. Ale gazeta kosztuje 8,90 i nic w nies specjalnego =//

ocenił(a) film na 10
Kreseczka

Bo to w Cinemie tak ma być. Bo to niby jest, że to zdjecie jest wydrukowane na skrawku materiału...to nei błąd w druku =]

Kruszi

Jeżeli ktokolwiek miałby skany z Cinemy to bardzo proszę: anetaa333@interia.pl
Mam już Film (niestety nie mam jak zeskanować:/). Okładka taka sama jak Cinemy i artykuł na dwie strony (w sumie to nic rewelacyjnego jak dla mnie: głównie o tym, jak to pierwsza część miała odnieść klapę, ile zarobiła itd. Sprawy raczej ogólne, o samej 'Skrzyni Umarlaka' piszą niewiele, a jeżeli już coś, to już o tym wiadomo od dłuższego czasu. Ale i tak polecam wszystkim, którzy chcą to przeczytać.)

ocenił(a) film na 10
anetaa_2

ja również bardzo prosze o skany z CINEMY!!!! strix@vp.pl

Zakupiłam już "Film" i przyznam, że dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy, których wcześniej nie wiedziałam. Między innymi- przykra wiadomość dla fanów JD-

"(...)Jedyną istotną zmianą w stosunku do pierwowzoru ma być ponoć ograniczenie roli Jacka Sparrowa. Reżyser cyklu. Gore Verbinski, zapowiada, że tym razem nie pozwolił Deppowi zdominować całego filmu i dał bardziej poszaleć duetowi Orlando Bloom- Keira Knightley(...)"

Mam nadzieje ze w filmie nie bedzie zbyt mało deppa, bo głownie z jego powoduu ide na to do kina :D

BadGirL_2

To zdanie mnie właśnie zbiło z tropu BadGirl, bo gdzieś już czytałam (nie pamiętam dokładnie gdzie...) coś zupełnie odwrotnego:
Mianowicie, że z powodu tak wielkiego sukcesu Deppa, jego rola została znacznie rozbudowana w drugiej części.
I tu teraz jest problem, bo niewiadomo czego się spodziewać, ale wydaje mi się, że jednak tego drugiego (rozbudowania roli). Bo film naprawdę by na tym stracił, gdyby zminimalizowali nam kapitana Sparrowa.
Zresztą sam opis filmu dla mnie jest wskazówką, że Jack przewinie nam się przez ekran zdecydowanie więcej razy niż w jedynce (tam to bardziej chodziło o uratowanie Elizabeth, a producenci twierdzili, że Sparrow ma być postacią drugoplanową) i będzie jego historia.
Ale jak to stwierdziła moja siostra: pójdziemy na film to się przekonamy.

ocenił(a) film na 10
Kreseczka

gdyby ktos miał czas i chceci to prosze o skany z FILMu, albo moga byc jeszcze inne : macasia@wp.pl

asiek_temp

"ŻYCIE JEST PIĘKNE" (dodatek do DZIENNIKA) - 3 zdjęcia z premiery Piratów w Disneylandzie: 1. Arnold Schwarzeneger (gubernator Californii) ze swoją żoną; 2. Bloom i Depp; 3. Keira ;P
"SUKCES" - * dla mężczyzn: króciutki artukulik pt. "Autograf z klasą" o tym , że Johnny został uznany za aktora, który najchętniej i w najbardziej uprzejmy sposób rozdaje autografy. Wypisane są też osoby na dalszych miejscach w tym rankingu. I do tego jest mała photka. Jest jeszcze reklama Piratów na całą stronę tak jak w POPCORNIE tyle, że na lepszym papierze.
* dla kobiet: krótka notka o filmie i zdjęcia Keiry i Deppa...

Kreseczka

Ja mam oczywiście Cineme ale skaner mi się rozwalił (jak zwykle kiedy go potrzebuje :/). Cinema kosztuje 9.90 zł ale warto kupić chociażby na pamiątke :P . A jeszcze tam było chyba kilka osób co chciały te wcześniejsze skany, to postaram się powysyłać tak do jutra czyli do poniedziałku :D

Pozdrawiam :D

malpiszonek

Mam Cinemę, mogę poskanować i powysyłać :) Tak więc maile podawajcie ;) A jakby ktoś miał skany z Filmu byłabym wdzięczna. No, jakieś inne ciekawe jakbyście mieli również jestem zainteresowana :) Szczególnie o Deppie ;) :D

ocenił(a) film na 10
Kruszi

Ja się zgłaszam !! roxy_15@wp.pl :* będę ci za nie bardzo wdzięczna :D

ocenił(a) film na 6
Kreseczka

Ja też proszę! monika123_@buziaczek.pl A scanów z ''Filmu'' nie dam rady nikomu przesłać, bo nie mam skanera:(....

Charlize

Ja też! Pisałam już wcześniej, ale żeby nikt mnie nie przeoczył:
anetaa333@interia.pl lub (gdyby nie wysłało, bo już raz tak było) antenka2d@op.pl (raczej na ten pierwszy)

ocenił(a) film na 8
Kreseczka

Ja proponuję lipcowy "FILM" na okładce jakaś znajoma twarz! Toż to Jack Sparrow!! w środku 4 strony o piratach i reklama filmu:)

ocenił(a) film na 8
Matt_2

W "Na Żywo" jest artykuł o Johnnym :) cena 4,50zł

Merenven

Mi się coś omknęło o "Newsweek'u" z Deppem, ale nie tym z tego tygodnia ;)

Kruszi

W Newseek...

http://ismeril.pra.waw.pl/johnny/galeria/albums/image/prasa/2006/newsweek1607200 6_001.jpg [ismeril.pra.waw.pl/john...]

http://ismeril.pra.waw.pl/johnny/galeria/albums/image/prasa/2006/newsweek1607200 6_001.jpg [ismeril.pra.waw.pl/john...]

http://ismeril.pra.waw.pl/johnny/galeria/albums/image/prasa/2006/newsweek1607200 6_003.jpg [ismeril.pra.waw.pl/john...]

Ps. Skany by Ismeril.