Chciałam założyc ten temat w związku z niejasnością niektórych scen filmu Praci z Karaibów 1 i 2. Jeśli ktoś ma jakieś pytania w związku z tym filmem to piszcie z chęcią na nie odpowiem :D
Pozdrawiam :*
No wiec moze ja :) Pytanie dotyczy pierwszej czesci:
Podczas, gdy Jack i Will walczyli z piratami w jaskini na Isle de Muerte na koncu filmu, Jack przed rzutem medalionu w strone Willa bierze go w lewa dlon i przecina sobie reke szpada po czym dopiero rzuca go do Willa i ten robi to samo. Pytanie: po co Jack przecial sobie dlon? Przeciez potrzebna byla krew Willa, a nie jego. Mam nadzieje, ze odpowiesz mi na to pytanie, bo jestem bardzo ciekaw :) Pozdro
Ok zaczne od początku.
Wszyscy co wzieli medalion ze skrzyni musieli przelac swoją krew . Wszyscy piraci przelali krew oprócz Bootstrap Turnera który leżał na dnie morza, więc zamiast niego krew musiał przelac Will bo był jego synem.
Jack przed walką z Barbossą wziął właśnie monete ze skrzyni dlatego przeciął sobie ręke ponieważ musiał przelac krew jak inni piraci.
Mam nadzieje że ci wszystko wytłumaczyłam, jeśli byłoby coś niejasnego to pytaj a ja ci jeszcze raz wytłumacze :D
Pozdrowienia :*
ja mam takie pytanie: co to za koles na samym koncu skrzyni umarlaka? ten w chacie tej znachorki, co schodzi po schodach i pyta sie o swoj statek?
Ten koleś to oczywiście kapitan Barbarosa, który w "Czarnej Perle" dowodził tytułowym okrętem.
piraci z karaibów skrzynia umarlaka wedłód wideoteki ukażą sie na dvd 27 listopada :P juz nie moge sie doczekac :)