Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433354
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Nie wiem czy mi się tylko przesłyszało czy w Klątwie Czarnej Perły w momencie, gdy kumpel pirata bez oka opowiadał Willowi o jego ojcu, ( gdy Barbossa zatopi Ścigacza i zabrał jego załogę na Perłę i zamknął w więzieniu) mówi cos takiego /Davy Jones locked/ ? Ja nieoglądałam filmu w kinie, może mi się tylko wydaje ze zauważyłam ten szczegół ( może to nie jest szczegół może wszyscy o tym już wiecie ;P )no nic tylko chciałam napisać , pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 9
SmoOok

Masz racje ja to odrazu zauważyłam ale myślałam że to mało istotne niestety myliłam się ;] Ja mam PzKKCP na płycie i tam nie jest przetłumaczone to o Davy Jonsie ale nie wiem dlaczego jak myślisz??

ocenił(a) film na 9
SmoOok

Masz racje ja to odrazu zauważyłam ale myślałam że to mało istotne niestety myliłam się ;] Ja mam PzKKCP na płycie i tam nie jest przetłumaczone to o Davy Jonsie ale nie wiem dlaczego jak myślisz??

ocenił(a) film na 9
SmoOok

No wlasnie u mnie tez nie jest to tłumaczone (pewnie pomyśleli ze nie warto tego tlumaczyc bo to nieistotne ) moze niech ktos sie wypowie kto był w kinie i czy byla tam mowa o Davy Jones'ie :]

ocenił(a) film na 7
SmoOok

"WILL
My name is Will Turner, the son of
Bootstrap Bill Turner. His blood runs
in my veins.
(raises the gun to his head)
You need my blood. And on my word I
will pull this trigger, and sink all
the way down to Davy Jones' Locker!"

"PINTEL (CONT'D)
Yep, last I saw of Bootstrap Bill,
was his face looking up, as he
sank down to the crushing black
oblivion of Davy Jones' locker.
(sighs)
It was only after, we found out we
needed his blood to solve the curse.
That's what you call ironic."

Mysle ze Davy Jones pelnil funkcje legendy morskiej, co ciekawsze kiedy Jack pyta Willa o to co wie o Jonesie ten odpowiada ze nic (z tego co pamietam) a w pierwszej czesci sam o nim wspominal. Wydaje mi sie ze umieszczajac jegon azwisko w pierwszej czesci nie mieli jeszcze w planach powiazac go z kontynuacja. Ale moge sie mylic:D

ocenił(a) film na 7
SmoOok

WILL
My name is Will Turner, the son of
Bootstrap Bill Turner. His blood runs
in my veins.
(raises the gun to his head)
You need my blood. And on my word I
will pull this trigger, and sink all
the way down to Davy Jones' Locker!"

"PINTEL (CONT'D)
Yep, last I saw of Bootstrap Bill,
was his face looking up, as he
sank down to the crushing black
oblivion of Davy Jones' locker.
(sighs)
It was only after, we found out we
needed his blood to solve the curse.
That's what you call ironic."

Mysle ze Davy Jones pelnil funkcje legendy morskiej, co ciekawsze kiedy Jack pyta Willa o to co wie o Jonesie ten odpowiada ze nic (z tego co pamietam) a w pierwszej czesci sam o nim wspominal. Wydaje mi sie ze umieszczajac jegon azwisko w pierwszej czesci nie mieli jeszcze w planach powiazac go z kontynuacja. Ale moge sie mylic:D