Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433354
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Kto jest Waszą ulubioną postacią z Piratów?? Jaki aktor, wg Was, gra tam najlepiej?? Wg mnie, najbardziej boski jest Jack Sparrow, a aktor oczywiście Johnny Depp:P:P Jack - za wyjątkowy charakter, za to, że zawsze sobie radzi, zawsze "spada na cztery łapy", ma dużo wdzięku, a Johnny - za to że potrafił to wszystko zagrać:P:P (i że jest super przystojny:P) A Wy?? Kogo najbardziej lubicie i za co?? :P

ocenił(a) film na 8
Taka_jedna

To chyba pytanko retoryczne ... :P Witamy w klubie Jacka Sparrowa... XD

ocenił(a) film na 10
Longusiowe_Szalenstwo

Hmmmm..... nie do końca - znam aż jedną osobę, która ma inne zdanie i chciałam się dowiedzieć, czy jest więcej takich "dziwnych" :) ludzi:P:P:P

Taka_jedna

Tu nie trzeba być dziwnym by największą sympatią darzyć Jack'a Sparrowa... wystarczy mieć dobry gust!!! :)

ocenił(a) film na 10
Kaileena_Farah

Dołączam się:D Mam takie samo zdanie jak wy i nie znam "dziwnych", którzy by nie lubili najcudowniejszego kapitana na świecie - Jacka Sparrowa:* :* :* A plakat Johnny'ego wisi nad moim łóżkiem:):) Pozdro:P

ocenił(a) film na 4
Czarna_Perla

Ja najbardziej lubilam Anemarie, ale w II jej nie bylo (:( ), zaraz po niej jest Jack a na 3 miejscu Will. Dlaczego Will? "Bo jestem sobie krystalicznie czysty Will Turner i uratule krystalicznie czysta Elizabeth" ;P

ocenił(a) film na 10
Czarna_Perla

ej mam małe pytanie:) jestem od niedawna zalogowana na tej stronie i nie wiem czemu pali mi się ta żarówka na żółto obok imienia:D wy macie "zgaszone" wiem że głupie pytanie ale mnie to nurtuje:P niech mnie ktoś oświeci... :D

ocenił(a) film na 1
Czarna_Perla

hehe.. Ponieważ akurat ty jesteś dostępna, zalogowana na stronie, a innych nie ma :)

Co do ulubionej potaci.. To oczywiste że kochany Kapitan Jack Sparrow :) Uwielbiam go. I oczywiście samego Johnny`ego Deppa.. Genialny aktor.. I jaki przystojny.. x_x :D Nieważne :) Pozdrawiam :P

ocenił(a) film na 10
leeloo_14

A... to wszystko jasne! Dzięki:* :D :D przystojny... a jaki fajny!

Kaileena_Farah

ja znam wiele osub, kture wola ternera(blooma) zrobilam rozeznanie i doszlam do wniosku, ze ludzie inteligentni wola sparowa. kluczem do sukcesu tego filmu bylo stworzenie 2 glownych bochaterow. terner dla ciemnej masy, a sparow dla inteligencji z absurdalnym poczuciem humoru.

z gury przepraszam wielbicieli ternera, ktozy poczuli sie urarzeni nazwaniem ich ciemna masa

ocenił(a) film na 10
Taka_jedna

Oczywiście że kapitan Jack Sparrow bez niego nie byłoby film ;);)

ocenił(a) film na 10
FFGirl

Jack potem Will a na końcu Elizabeth.
Pozdrawiam.

FFGirl

No cóż, chyba jestem "dziwny" ;-)))) ale jeśli chodzi o ulubioną postać z Piratów to na pierwszym miejscu jest Tia Da(e)lma ;) za sposób bycia.
Potem zaraz Barbossa, nie wiem dlaczego, myślę że to za tą końcówkę ;] w drugiej części: "So where is my ship" albo "So what happen to my ship" ;) nie pamiętam, które z tego powiedział.
W ogóle jego postać w jedynce też była świetna. Zagrany zawadiacko.
Na trzecim miejscu jest Jack Sparrow chociaż w części pierwszej to właśnie jego postać wolałem niż Barbossy, bo Jack jednak ciut lepiej zagrał w części pierwszej... no ale nie oceniam dziś definitywnie bo jeszcze będzie trójka. A wtedy ocenię trylogię. I postaci też . Zobaczę jak będą wtedy wyglądać.
Na czwartym miejscu jest Mr. Gibbs. Potem Will i Anamaria. Dalej Ragetti i Pintel. Po prostu świetny duet. Na koniec (wcale nie najgorzej) Elizabeth.

użytkownik usunięty
Taka_jedna

oczywiście jak wszyscy odpowiadam Jack Sparrow;) no i Johnny Depp!

SWorki za długo pisałem posta i dlatego jest nad postem kociak724.

Sorki za długo pisałem posta i dlatego jest nad postem kociak724.

van_Gregorian

No teraz to w ogóle się pomieszało mi z tymi postami ;]

użytkownik usunięty
van_Gregorian

A ja najbardziej lubię Barbossę za kunszt gry aktorskiej Rusha i Jacobego.
P.S. Zapraszam na mojego bloga- odbywa sie tam plebiscyt o podobnym znaczeniu.

Taka_jedna

Jeśli to ma być tylko jedna postać, to oczywiście, że kapitan Jack Sparrow:-) A lubię go za wszystko, jest po prostu niesamowity. Johnny Depp to wybitny aktor.

Ale jeszcze muszę dodać kilka innych postaci, które lubię:
- kapitan Hector Barbossa(całkiem niedawno się dowiedziałam, że tak ma na imię:-), swietny czarny charakter, zagrany przez genialnego aktora. No i te zielone jabłka, ciekawy pomysł.
- komodor James Norrington - głównie za wspaniały głos, ale to w ogóle fajna postać, zarówno w pierwzej części, jak i w drugiej. Choć wolę go w dwójce.
- Lord Cutler Beckett(tak, ten dupek, chyba tylko ja go lubię;-) - za ten wspaniały "posh" akcent i brak sumienia(nie sądzę, żeby ta postać się zmieniła w następnej części)
- Pintel i Ragetti - za filozoficzne rozmowy.

użytkownik usunięty
Veda12

Barbossa naprawdę jest jedna z najlepszych postaci w tym filmie, ale w wydaniu na DVD poniekąd skrzywdzili Rusha. Jest tam między innymi do wyboru język rosyjski. Nie lektor, ale dubbing. I tam między innymi z kwestii "Apple?" którą Rush swietnie zagrał rosyjski dubler zrobił jakieś idiotycznie wypowiedziane "Jablećko?".

Ale co w tym dziwnego, że jest ruski dubbing? Na płycie z "Zemstą Sithów" też pojechali ze śmiesznymi dubbingami. Zawsze można sobie pooglądać i się pośmiać:-) A jak Vader brzmi np. w czeskim dubbingu, blee.
A normalnie to film najlepiej się z napisami ogląda. Nienawidzę dubbingu(z paroma wyjątkami).

ocenił(a) film na 10
Taka_jedna

moim ulubionym bohaterem jest Jack Sparrow :) a do tego Davy Jones i Barbossa :D

Taka_jedna

ja uwielbiam Jack`a Sparrowa,Barbossę,Jonesa i Tia Dalme bo......ich lubie zaczarowali mnie XD

Taka_jedna

ja uwielbiam Jack`a Sparrowa,Barbossę,Jonesa i Tia Dalme bo......ich lubie zaczarowali mnie XD

ocenił(a) film na 10
Kysio_2

Na pierwszym miejscu Davy Jones - bo jest okrutny i zarąbiście wygląda:) potem Jack Sparrow - nie musze chyba pisać czemu, bo to się rozumie samo przez sie, a trzeci jest Barbossa za swoja role w 2 czesci. Nie wierzylem ze sie pojawi, a jednak sie pojawil

ocenił(a) film na 10
Nameless

1.kpt.Jack Sparrow:*:)
2.Elizabeth Swann
3.Davy Jones
4.Tia Dalma:)
Jakoś Willa nie darze ogromną sympatią nie wiem czemu:P hej i chyba wiem w kim był zakochany Davy Jones;p serio:D

blablabla_2

w kim kim kim?? powiedz błagam :P Tia Dalma?? ja ją podejrzewam :P :D

Taka_jedna

Hmmm to jest dość łatwe pytanie i podejrzewam że większośc odpowiedzi brzmi tak samo :P oczywiście JACK SPARROW bo jest orginalny, inteligentny, śmieszny, zawsze potrafi dać sobie radę, za jego ogólny sposób bycia KOCHAM GO!! Za sposób w jaki mówi (z takim londyńskim akcente jakby był zawsze pijany) się porusza, walczy i całuje ... niestety to ostatnie miałam okazję tylko zobaczyć a nie doświadczyć, ale cóż... podobnie jak Ty kocham Johnnego za to że wymyślił i zagrał postać najgenialszego bohatera filmowego wszech czasów, pozdróffka :*

Taka_jedna

Ale Jack oczywiście nie jest moją jedyną ulubioną postacią.
Na drugim miejscu bezdyskusyjnie jest Barbossa za jego grę w pierwszej części...i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu w drugiej też..."where is my ship??" aż mi serce podskoczyło :P a w jedynce zagrał pięknie wspaniale genialnie...ale jacka nic nie pobije.
Myślę ża na trzecim miejscu jest Will Turner. Nie dlatego ze jest przystojny, czy seksowny...jest owszem ale nie tylko o to mi chodzi. Po pierwszej części piratów bardzo nie lubiłam tej postaci. Wydawał mi się takim lalusiem, bojącym się przygód i konsekwencji swoich czynów. Ale pod koniec pierwszej i w drugiej kompletnie sie zmienił. Orlando Bloom wspaniale zagrał dzielnego, zdeterminowanego by uratować swoją ukochaną pirata, który wie czego chce. Lepiej być nie mogło.
Potem...jest zdecydowanie Tia Dalma. Intrygująca, piękna i wspaniale ucharektyzowana czarodziejka - nieczarodziejka... i właśnie w tym kryje się jej sekret. Po drugiej części tak naprawdę nie wiemy kim naprawdę jest, pokazała się w filmie na parę chwil, a już wszystkich oczarowała tajemnicą którą nieomylnie skrywa...a i jeszcze wie coś ważnego o Willu tego możemy być pewni.
Uwielbiam prawie każdą postać z tego filmu, ale z całego serca nienawidzę Davy'ego Jonesa. Choćby za to, że jest taki okrutny i bez serca...i za to co zrobił Willowi i przy okazji Rzemykowi, bo ten musiał się czuć okropnie bijąc na powitanie swojego syna...chociaż ten cały rzemyk tez niespecjalnie mi przypadł do gustu.

me_13

Davy Jones to chyba nie taki typowy czarny charakter. Mi się wydaje, że to bardziej postać tragiczna, ale to się okaże w trójce. Zresztą temat ze ścieżki "Davy Jones" jest piękny.
A sama postać jest świetnie zrobiona i zagrana. Efekty w tej części są niesamowite.

ocenił(a) film na 9
Taka_jedna

ja z "Piratów" najbardziej Lubie Jacka Sparowwa,,:) za jego charakter.. za to ze umie sobie poradzic w kazdej sytuacji..:) chcialbym kiedys spotkac Johnego Deepa:D

ocenił(a) film na 7
Piters

KAPITAN jack sparrow, jest poprostu bezkonkurencyjny
jeszcze lubie Pintel`a i Ragetti`ego; są śmieszni...;) i te "hollo poppy!" (dobrze napisalam?! :P)

ocenił(a) film na 7
Piters

KAPITAN jack sparrow, jest poprostu bezkonkurencyjny
jeszcze lubie Pintel`a i Ragetti`ego; są śmieszni...;) i te "hallo poppy!" (dobrze napisalam?! :P)

ocenił(a) film na 10
malus

Ja oczywiście na pierwszym miejscu stawiam JOHNNY'EGO DEPPAi Kapitana Jacka Sparrowa. na drugim tą słodką MAŁPKĘ, a na trzecim Davey Jones (tak to się pisze?) i Barbarosse

ocenił(a) film na 10
malus

Ja oczywiście na pierwszym miejscu stawiam JOHNNY'EGO DEPPAi Kapitana Jacka Sparrowa. na drugim tą słodką MAŁPKĘ, a na trzecim Davey Jones (tak to się pisze?) i Barbarosse

ocenił(a) film na 10
malus

użytkownik usunięty
Dark_Phoenix_2

Chyba Barbosse?
P.S. Zapraszam na swój blog- odbywa sie tam podobny plebiscyt.

ocenił(a) film na 9
Taka_jedna

Oczywiście że Jack Sparrow, Johnny stworzyl świetną postać jest bezkonkurencyjny w tym filmie :-)

ocenił(a) film na 10
kamarza

I jeszcze pyta? Nie ma bardziej genialnej, czarującej i zabawnej postaci od Jack'a Sparrow'a. Johnny Depp, nie poraz pierwszy popisał się swoim mistrzowskim talentem gry aktorskiej i za to go kocham.

Taka_jedna

Jack oczywiście ;) Nie przepadam za bloomem ale on też nie wypadł najgorzej ;).

ocenił(a) film na 10
Taka_jedna

Och! Gdybym mogła wymieniłabym wszystkie postaci:D Ale moimi ulubiencami są of kors Jack Sparrow (za wszystkooo!!!!! Ahhh ten Depp:*), Pintel i Ragetti - Boże kocham ich:D , Barbossa - tak strasznie go polubiłam, że sie poryczałam po 1 cz. to było takie... tragiczne z tym jabłkiem:( ale za to w drugiej jest zarąbisty:D Ta minka jak ugryzie swoje kochane jabuszko:D . Tia Dalma... "Ty chcesz mnie poznać?" - w ogole jest super:D

ocenił(a) film na 10
Taka_jedna

Kraken!

Ma w sobie tę naturalność, potęgę i tajemnicę.....

ocenił(a) film na 8
Taka_jedna

Najbardziej lubię Sparrow'a jako Johnny'ego i jako Jacka, ale na równi z nim stawiam Willa i Elizabeth. Dlaczego? Bo są zakochani i to tak pięknie... Wnoszą wiele do fabuły tego filmu chociaż ich się nie docenia. Żyją sobie w cieniu Sparrowa. Orly i Keira naprawdę umieją świetnie wykreować zakochaną bez pamięci parę. A na drugim miejscu stawiam tego gostka bez oka. Tzn z drewnianym okiem;)

ocenił(a) film na 8
Taka_jedna

Pierwszy Barbossa fajny gościu i ucieszyłam sie widząc go pod koniec PzKSU. Drugi Jest Jack Sparrow ( te jego poczucie humoru i beszczelność) Trzecie miejsce zajmuje Ragetti i Pintel - wybuchowa parka :)

ocenił(a) film na 8
mesgerdigantka

1. Barbarossa - świetna postać, świetnie zagrana... Fani Barbarossy z całego świata łączcie się! ^__^
2. Staruszek z Papugom i wierny przyjaciel sympatyczny Jacka z kunsztem żeglarskim - Staruszek i Papuga, genialne postacie, bardzo wymownie (:)) zagrane! ^__^ I przyjaciel (no jak on się nazywał...?), bardzo przypadł mi do gustu ^__^
3. Jack Sparrow - po prostu - jak go tu nie kochać? ^_^
4. Wiedźma Bagienna - mrrr, lubię takie ;) Za wygląd, mgiełkę tajemniczości, powołanie do zostania projektantką wnętrz i za wskrzeszenie Barbarossy (hurrrey! hurrrey! ^_^)
5. Ragetti i Pintel - dwa dobrzy kumple, oklaski na stojąco za scene w sukienkach w jedynce xD
6. Bill Turner - kochany Tatuś :)

Kolejność niekoniecznie przypadkowa xD

A tak na serio - wszystkie postacie w Piratach są barwne i ciekawe. Kropka :)

Pozdrowienia i niech kisiel homarowy będzie z Wami ^^