Kto jest Waszą ulubioną postacią z Piratów?? Jaki aktor, wg Was, gra tam najlepiej?? Wg mnie, najbardziej boski jest Jack Sparrow, a aktor oczywiście Johnny Depp:P:P Jack - za wyjątkowy charakter, za to, że zawsze sobie radzi, zawsze "spada na cztery łapy", ma dużo wdzięku, a Johnny - za to że potrafił to wszystko zagrać:P:P (i że jest super przystojny:P) A Wy?? Kogo najbardziej lubicie i za co?? :P
Hmmmm..... nie do końca - znam aż jedną osobę, która ma inne zdanie i chciałam się dowiedzieć, czy jest więcej takich "dziwnych" :) ludzi:P:P:P
Tu nie trzeba być dziwnym by największą sympatią darzyć Jack'a Sparrowa... wystarczy mieć dobry gust!!! :)
Dołączam się:D Mam takie samo zdanie jak wy i nie znam "dziwnych", którzy by nie lubili najcudowniejszego kapitana na świecie - Jacka Sparrowa:* :* :* A plakat Johnny'ego wisi nad moim łóżkiem:):) Pozdro:P
Ja najbardziej lubilam Anemarie, ale w II jej nie bylo (:( ), zaraz po niej jest Jack a na 3 miejscu Will. Dlaczego Will? "Bo jestem sobie krystalicznie czysty Will Turner i uratule krystalicznie czysta Elizabeth" ;P
ej mam małe pytanie:) jestem od niedawna zalogowana na tej stronie i nie wiem czemu pali mi się ta żarówka na żółto obok imienia:D wy macie "zgaszone" wiem że głupie pytanie ale mnie to nurtuje:P niech mnie ktoś oświeci... :D
hehe.. Ponieważ akurat ty jesteś dostępna, zalogowana na stronie, a innych nie ma :)
Co do ulubionej potaci.. To oczywiste że kochany Kapitan Jack Sparrow :) Uwielbiam go. I oczywiście samego Johnny`ego Deppa.. Genialny aktor.. I jaki przystojny.. x_x :D Nieważne :) Pozdrawiam :P
ja znam wiele osub, kture wola ternera(blooma) zrobilam rozeznanie i doszlam do wniosku, ze ludzie inteligentni wola sparowa. kluczem do sukcesu tego filmu bylo stworzenie 2 glownych bochaterow. terner dla ciemnej masy, a sparow dla inteligencji z absurdalnym poczuciem humoru.
z gury przepraszam wielbicieli ternera, ktozy poczuli sie urarzeni nazwaniem ich ciemna masa
No cóż, chyba jestem "dziwny" ;-)))) ale jeśli chodzi o ulubioną postać z Piratów to na pierwszym miejscu jest Tia Da(e)lma ;) za sposób bycia.
Potem zaraz Barbossa, nie wiem dlaczego, myślę że to za tą końcówkę ;] w drugiej części: "So where is my ship" albo "So what happen to my ship" ;) nie pamiętam, które z tego powiedział.
W ogóle jego postać w jedynce też była świetna. Zagrany zawadiacko.
Na trzecim miejscu jest Jack Sparrow chociaż w części pierwszej to właśnie jego postać wolałem niż Barbossy, bo Jack jednak ciut lepiej zagrał w części pierwszej... no ale nie oceniam dziś definitywnie bo jeszcze będzie trójka. A wtedy ocenię trylogię. I postaci też . Zobaczę jak będą wtedy wyglądać.
Na czwartym miejscu jest Mr. Gibbs. Potem Will i Anamaria. Dalej Ragetti i Pintel. Po prostu świetny duet. Na koniec (wcale nie najgorzej) Elizabeth.
A ja najbardziej lubię Barbossę za kunszt gry aktorskiej Rusha i Jacobego.
P.S. Zapraszam na mojego bloga- odbywa sie tam plebiscyt o podobnym znaczeniu.
Jeśli to ma być tylko jedna postać, to oczywiście, że kapitan Jack Sparrow:-) A lubię go za wszystko, jest po prostu niesamowity. Johnny Depp to wybitny aktor.
Ale jeszcze muszę dodać kilka innych postaci, które lubię:
- kapitan Hector Barbossa(całkiem niedawno się dowiedziałam, że tak ma na imię:-), swietny czarny charakter, zagrany przez genialnego aktora. No i te zielone jabłka, ciekawy pomysł.
- komodor James Norrington - głównie za wspaniały głos, ale to w ogóle fajna postać, zarówno w pierwzej części, jak i w drugiej. Choć wolę go w dwójce.
- Lord Cutler Beckett(tak, ten dupek, chyba tylko ja go lubię;-) - za ten wspaniały "posh" akcent i brak sumienia(nie sądzę, żeby ta postać się zmieniła w następnej części)
- Pintel i Ragetti - za filozoficzne rozmowy.
Barbossa naprawdę jest jedna z najlepszych postaci w tym filmie, ale w wydaniu na DVD poniekąd skrzywdzili Rusha. Jest tam między innymi do wyboru język rosyjski. Nie lektor, ale dubbing. I tam między innymi z kwestii "Apple?" którą Rush swietnie zagrał rosyjski dubler zrobił jakieś idiotycznie wypowiedziane "Jablećko?".
Ale co w tym dziwnego, że jest ruski dubbing? Na płycie z "Zemstą Sithów" też pojechali ze śmiesznymi dubbingami. Zawsze można sobie pooglądać i się pośmiać:-) A jak Vader brzmi np. w czeskim dubbingu, blee.
A normalnie to film najlepiej się z napisami ogląda. Nienawidzę dubbingu(z paroma wyjątkami).
moim ulubionym bohaterem jest Jack Sparrow :) a do tego Davy Jones i Barbossa :D
Na pierwszym miejscu Davy Jones - bo jest okrutny i zarąbiście wygląda:) potem Jack Sparrow - nie musze chyba pisać czemu, bo to się rozumie samo przez sie, a trzeci jest Barbossa za swoja role w 2 czesci. Nie wierzylem ze sie pojawi, a jednak sie pojawil
1.kpt.Jack Sparrow:*:)
2.Elizabeth Swann
3.Davy Jones
4.Tia Dalma:)
Jakoś Willa nie darze ogromną sympatią nie wiem czemu:P hej i chyba wiem w kim był zakochany Davy Jones;p serio:D
Hmmm to jest dość łatwe pytanie i podejrzewam że większośc odpowiedzi brzmi tak samo :P oczywiście JACK SPARROW bo jest orginalny, inteligentny, śmieszny, zawsze potrafi dać sobie radę, za jego ogólny sposób bycia KOCHAM GO!! Za sposób w jaki mówi (z takim londyńskim akcente jakby był zawsze pijany) się porusza, walczy i całuje ... niestety to ostatnie miałam okazję tylko zobaczyć a nie doświadczyć, ale cóż... podobnie jak Ty kocham Johnnego za to że wymyślił i zagrał postać najgenialszego bohatera filmowego wszech czasów, pozdróffka :*
Ale Jack oczywiście nie jest moją jedyną ulubioną postacią.
Na drugim miejscu bezdyskusyjnie jest Barbossa za jego grę w pierwszej części...i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu w drugiej też..."where is my ship??" aż mi serce podskoczyło :P a w jedynce zagrał pięknie wspaniale genialnie...ale jacka nic nie pobije.
Myślę ża na trzecim miejscu jest Will Turner. Nie dlatego ze jest przystojny, czy seksowny...jest owszem ale nie tylko o to mi chodzi. Po pierwszej części piratów bardzo nie lubiłam tej postaci. Wydawał mi się takim lalusiem, bojącym się przygód i konsekwencji swoich czynów. Ale pod koniec pierwszej i w drugiej kompletnie sie zmienił. Orlando Bloom wspaniale zagrał dzielnego, zdeterminowanego by uratować swoją ukochaną pirata, który wie czego chce. Lepiej być nie mogło.
Potem...jest zdecydowanie Tia Dalma. Intrygująca, piękna i wspaniale ucharektyzowana czarodziejka - nieczarodziejka... i właśnie w tym kryje się jej sekret. Po drugiej części tak naprawdę nie wiemy kim naprawdę jest, pokazała się w filmie na parę chwil, a już wszystkich oczarowała tajemnicą którą nieomylnie skrywa...a i jeszcze wie coś ważnego o Willu tego możemy być pewni.
Uwielbiam prawie każdą postać z tego filmu, ale z całego serca nienawidzę Davy'ego Jonesa. Choćby za to, że jest taki okrutny i bez serca...i za to co zrobił Willowi i przy okazji Rzemykowi, bo ten musiał się czuć okropnie bijąc na powitanie swojego syna...chociaż ten cały rzemyk tez niespecjalnie mi przypadł do gustu.
Davy Jones to chyba nie taki typowy czarny charakter. Mi się wydaje, że to bardziej postać tragiczna, ale to się okaże w trójce. Zresztą temat ze ścieżki "Davy Jones" jest piękny.
A sama postać jest świetnie zrobiona i zagrana. Efekty w tej części są niesamowite.
ja z "Piratów" najbardziej Lubie Jacka Sparowwa,,:) za jego charakter.. za to ze umie sobie poradzic w kazdej sytuacji..:) chcialbym kiedys spotkac Johnego Deepa:D
KAPITAN jack sparrow, jest poprostu bezkonkurencyjny
jeszcze lubie Pintel`a i Ragetti`ego; są śmieszni...;) i te "hollo poppy!" (dobrze napisalam?! :P)
KAPITAN jack sparrow, jest poprostu bezkonkurencyjny
jeszcze lubie Pintel`a i Ragetti`ego; są śmieszni...;) i te "hallo poppy!" (dobrze napisalam?! :P)
Ja oczywiście na pierwszym miejscu stawiam JOHNNY'EGO DEPPAi Kapitana Jacka Sparrowa. na drugim tą słodką MAŁPKĘ, a na trzecim Davey Jones (tak to się pisze?) i Barbarosse
Ja oczywiście na pierwszym miejscu stawiam JOHNNY'EGO DEPPAi Kapitana Jacka Sparrowa. na drugim tą słodką MAŁPKĘ, a na trzecim Davey Jones (tak to się pisze?) i Barbarosse
Oczywiście że Jack Sparrow, Johnny stworzyl świetną postać jest bezkonkurencyjny w tym filmie :-)
I jeszcze pyta? Nie ma bardziej genialnej, czarującej i zabawnej postaci od Jack'a Sparrow'a. Johnny Depp, nie poraz pierwszy popisał się swoim mistrzowskim talentem gry aktorskiej i za to go kocham.
Och! Gdybym mogła wymieniłabym wszystkie postaci:D Ale moimi ulubiencami są of kors Jack Sparrow (za wszystkooo!!!!! Ahhh ten Depp:*), Pintel i Ragetti - Boże kocham ich:D , Barbossa - tak strasznie go polubiłam, że sie poryczałam po 1 cz. to było takie... tragiczne z tym jabłkiem:( ale za to w drugiej jest zarąbisty:D Ta minka jak ugryzie swoje kochane jabuszko:D . Tia Dalma... "Ty chcesz mnie poznać?" - w ogole jest super:D
Najbardziej lubię Sparrow'a jako Johnny'ego i jako Jacka, ale na równi z nim stawiam Willa i Elizabeth. Dlaczego? Bo są zakochani i to tak pięknie... Wnoszą wiele do fabuły tego filmu chociaż ich się nie docenia. Żyją sobie w cieniu Sparrowa. Orly i Keira naprawdę umieją świetnie wykreować zakochaną bez pamięci parę. A na drugim miejscu stawiam tego gostka bez oka. Tzn z drewnianym okiem;)
Pierwszy Barbossa fajny gościu i ucieszyłam sie widząc go pod koniec PzKSU. Drugi Jest Jack Sparrow ( te jego poczucie humoru i beszczelność) Trzecie miejsce zajmuje Ragetti i Pintel - wybuchowa parka :)
1. Barbarossa - świetna postać, świetnie zagrana... Fani Barbarossy z całego świata łączcie się! ^__^
2. Staruszek z Papugom i wierny przyjaciel sympatyczny Jacka z kunsztem żeglarskim - Staruszek i Papuga, genialne postacie, bardzo wymownie (:)) zagrane! ^__^ I przyjaciel (no jak on się nazywał...?), bardzo przypadł mi do gustu ^__^
3. Jack Sparrow - po prostu - jak go tu nie kochać? ^_^
4. Wiedźma Bagienna - mrrr, lubię takie ;) Za wygląd, mgiełkę tajemniczości, powołanie do zostania projektantką wnętrz i za wskrzeszenie Barbarossy (hurrrey! hurrrey! ^_^)
5. Ragetti i Pintel - dwa dobrzy kumple, oklaski na stojąco za scene w sukienkach w jedynce xD
6. Bill Turner - kochany Tatuś :)
Kolejność niekoniecznie przypadkowa xD
A tak na serio - wszystkie postacie w Piratach są barwne i ciekawe. Kropka :)
Pozdrowienia i niech kisiel homarowy będzie z Wami ^^