Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433354
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Zdrada?

ocenił(a) film na 8

W jednym zwiastunie jest scena, jak Jack i Elizabeth "przymierzają się" do pocałunku. Czyżby zdrada? Jest mnóstwo możliwości:
1. (najbardziej możliwa) Elizabeth wybrała życie pirata i porzuciła Willa
2. Will umarł
3. Will i Elizabeth się pokłucili
...no i inne. Co wy o tym sądzicie?

użytkownik usunięty
Macieyko

A mi sie wydake, ze chyba sie ostro pokloca, i ona zrobi mu na zloche :P

Według mnie to będzie dużo bardziej skomplikowana sytuacja. W pewnym sensie jednak - Elizabeth i Jack... jak gdyby mają się ku sobie, to widać po zwiastunie. Pożyjemy-zobaczymy.

ocenił(a) film na 10
Macieyko

W pierwszym jak i drugim zwiastunie widzimy jak Elizabeth i Will się całują. Więc to znaczy ,że dalej się kochają. Moim zdaniem Jack i Elizabeth się pocałują tak spontanicznie. Will się pokłuci z Jackiem bo będą walczyć ( też widać to na zwiastunie ) Wątpie by Will umarł gdyż Bloom jest w obsadzie aktorskiej 3 części :-) Więc moim zdaniem będzie się to działo na spontana XD Pozdro.

ocenił(a) film na 7
Macieyko

powiedz w którym to sobie obejrze bo znaleśc nie moge

ocenił(a) film na 10
aneta_90

a moim zdaniem wcale nie dojdzie do pocalunku tylko autorzy tak zrobili zeby nas jeszcze bardziej zaciekawic i zakręcić ;)

użytkownik usunięty
BadGirL_2

to ze tak zrobili to jest jedyna rzecz ktorej jestem pewna w tym filmie ;] my myslimy tak a oni i tak co innego na pokażą. :D

ocenił(a) film na 9
Macieyko

Eee tam z igły widły robicie przecież na dobrą sprawę już w Czarnej Perle o mało nie doszło do pocałunku między nimi kiedy to siedzieli sami na wyspie. Myśle, że tym razem coś podobnego będzie miało miejsce i wogóle do pocałunku nie dojdzie.

ocenił(a) film na 8
Rimmi87

Nie wiem dokładnie który to zwiastun, bo na innej stronie oglądałem. Ale wiem, że zaczyna się flagą piracką i sceną, jak Will chodzi po pokładzie zniszczonego statku. A ta scena z "prawdopodobnym" pocałunkiem jest prawie na samym końcu.

ocenił(a) film na 6
Macieyko

mi sie wydaje ze to tak jakoś przez przypadek wyjdzie ze na siebie "wpadną" i do pocałunq jednak nie dojdzie...

ocenił(a) film na 10
ottak

rimmi, ale w pierwsej czesci byli najebani ;D a tutaj na takich nie wyglądają ;pp

ocenił(a) film na 7
BadGirL_2

acha mi też się wydaje że nie będzie żadnego pocałunku bo oni sie kochają i mają sie zmamiar pobrać Willa i Elizabeth

ocenił(a) film na 7
BadGirL_2

acha mi też się wydaje że nie będzie żadnego pocałunku bo Elizabeth i Will sie kochają i mają sie zamiar pobrać

użytkownik usunięty
aneta_90

tak byli najebani, ale przypatrz sie dobrze ;] Jack ma butelke w ręku jak do niej mówi. Czyli bynajmniej jest pijany ;] a ona... :D trzeźwa, wiedząca co robi ;]

użytkownik usunięty

no wiec jeszcze co dodam ;] dobrze montarzysci zrobili robiąc prawie niewidoczny pocałunek Jacka i Eli. Niby szybko śmignęło przed oczami(na filmie ;]) a tu jednak kazdy zdolal wychwycic ;]

Macieyko

A mnie się wydaje, że Will gdzieś zaginie, albo go porwą lub coś w tym stylu (było widać jak chodził po pustym wraku statku sam) i Elizabeth i Sparrow będą płynęli mu na ratunek, a jak już będą skazani na swoje towarzystwo przez dłuższy czas: on - facet i ona - kobieta to trudno, żeby w końcu się nie pocałowali ;P

ocenił(a) film na 10
Macieyko

Moim zdaniem Elizabeth zostanie odsunięta na boczny tor bo Will zrozumie że naprawdę kocha tylko Jacka:P

Macieyko

a moze Jack postawil jej warunek???
np ze Elizabeth musi go pocalowac a on powie jej gdzie jest ktos albo cos czego szuka (np. Will:)), albo pomoze jej uratowac kogos (np Willa:)) moim zdaniem to najbardzoiej prawdopodobne, po pierwsze Elizabeth nie zawacha sie go pocalowac, bo przeciez chce odnalezc czy uratowac cos lub kogos (np. Willa).
Po drugie - nie uwazacie ze to bardzo w stylu Jacka?? wiadomo ze Elizabeth mu sie podoba (scena gdy w "Piratach..." jedynce kaze Elizabeth zalozyc sobie pas i kapelusz, albo scena gdy sa we dwoje na bezludnej wyspie) i z reguly za usluge oczekuje czegos w zamian (Will za doprowadzenie do Czarnej Perły mial go wydostac z wiezienia)

ocenił(a) film na 6
john_galt

liz-zie: fakt... na to bym nie wpadła, a znając Jacka to możliwe...

użytkownik usunięty
john_galt

no no :D madre spostrzezenie, a ze Will zaginie to mi sie nie wydaje, bo w koncu pyta sie w zwiastunie o skrzynie, itepe. jest z ta czarownica... i na wyspie, a dopiero pozniej sie z Jackiem bije. Nie dziwne? Gdyby zaginal, nie bylo by scen tylu z nim, a w koncu, jezeli na poczatq Jack mu wszystko wyjasnia co dotyczy tej skrzyni to jakos nie jest zly na niego ;] dopiero pozniej, a nie mogli walczyc o Elizabeth, tak mi sie wydaje, Z powodu jednego pocałunku?

Macieyko

niewiadomo, w ktorym momencie filmu Will spyta sie Jacka o skrzynie(watpie, zeby w zwiastunie wszystko bylo ulozone po kolei). poza tym podczas takiego dlugiego filmu i szybkiej akcji wszystko sie moze zdarzyc - najpierw moze zaginac will, pozniej Jack, Elizabeth i jeszcze raz Jack;) pamietacie jak bylo w pierwszej czesci?? do tej pory nie wiem jaka jest kolejnosc wydarzen, kto sie gubi a kogo ratuja itd. :):):)

użytkownik usunięty
john_galt

a czy ja mowie ze bedzie po kolei? Poprostu on chyba (Jack) musi wyjasnic Willowi cos na temat skrzyni, i wydaje mi sie ze bedzie to po poczatq gdzies przed srodkiem filmu

ocenił(a) film na 10
john_galt

Nec się dzieje wola nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba XD Dla mnie mogą się tam wszyscy pozabijać aby było ciekawiej :D Choć wątpie by ktoś zginął (chyba, że Jones). W końcu będzie jeszcze 3 część , a tak ,albo bez Jacka , Eliz, Willa to nie było by to samo :-)

ocenił(a) film na 10
Macieyko

Temat już troszku stary,ale patrzcie co znalazłam na onecie,oczywiście to jest tylko plotka,nie wiadomo ile tu prawdy,czy ktoś sobie tylko wymyślił,ale z tego wynika,że do pocałunku chyba jednak dojdzie,no ale pożyjemy zobaczymy http://film.onet.pl/O,4400,1343723,plotki.html [film.onet.pl/O,4400,134...]

ocenił(a) film na 10
Macieyko

LUDZIE!!!! To nie Elizabeth!!!! No jakaś nowa babka..... jack z niąrozmawia pod koniec zwiastunu. JAk nie wierzycie to zatrzymajcie właśnie na tej scenie.... ja zatrzymałem i zobaczyłem. A czy Elizabeth ma krótkie włosy????? Przyjrzyjcie się.....

ocenił(a) film na 8
Dawid_KARMEL

oczywiście że tobyła Elizabeth!!! przyjrzyj sie, ona celowo przebrała sie za chłopa żeby sie znależć na statku. w tym samym zwiastunie jak było ją widać w tym męskim stroju po raz pierwszy to Jack coś tam do niej zaczął paplać i sam nazwał ją "Elizabeth". jeszcze jakies wątpliwości??

ocenił(a) film na 10
roxa_losica

Rzeczywiście..... pszepraszam za błąd..... ale pełną wersję zobaczymy w kinie....

ocenił(a) film na 10
Macieyko

gdzies czytałam ze w czasie kiedy kręcili potc2 keira grała też w innym filmie, do którego musiała ściąć włosy- dlatego ma krótkie. a pozatym chyba w tym samym zwiastunie jack, zobaczywszy elizabeth w pirackim stroju, mówi do niej coś w stylu ze nie ma na statku żadnych sukieniek, i zwraca sie do niej elizabeth z tego co pamiętam. więc to na pewno ona.

cnotkaniewydymka

gdzie moge znaleźć te zwiastuny???/ może ktoś podać linka??? narazie widziałem tylko I część i czekam na skrzynke umarlaka:D.

ocenił(a) film na 9
Logan_Cole

Już wszystko jest wyjaśnione czy Elizabeth i Jack sie pocałują. Wejdzcie na
http://www.filmweb.pl/Pytanko%3A,temat,Topic,id=457240 [www.filmweb.pl/Pytanko%...] i tam na dole użytkownik FrOM HeLL wyjaśnił wszystko. Aha no i zaprasham do komentowania tego tematu ;]]]

sweetka

zabiję ją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

wrrrr krwi!!!!!!!!

otruję i Liz, i Keirę...

Macieyko

ja mam najlepszą teorię , jack i will zostali gejami , a elisabeth bedzie z tą murzynka sparrowa.

ocenił(a) film na 9
bennyblanco

Do Logan
wejdz na strone którą ostatnio podałam (tam jest temam założony przezemnie) i tam napisze ci te linki ;]]] Aha no i niezapomnij skomentowac tam na moim temacie pozdro ;*

bennyblanco

za tego posta masz u mnie przechlapane... a Anamaria nie jest Murzynką, na Murzynkę ma za jasną cerę... (Murzynki nie widziałeś???) wiesz co... lepiej zwiewaj za granicę bo jeszcze cię dopadnę w którejś ciemnej uliczce i ci się homoseksualizmu odechce raz na zawsze... grrr...

Moonwish

ojej , mi się nie chce homoseksualizmu (bue) chodzi mi o to że ostatnio w stanach homo jest modne ( chociazby ten film o pedalach w górach) i dlatego sobie żartnąłem ....
jesli wyglądasz jak Anamaria to chętnie poczekam w tej uliczce :)

bennyblanco

na co? na sztylet w żebra??? niee no, ja bym nie czekała :D nie ma głupich... (chociaż, jednak są, patrzcie wyżej)... nie przejmujcie się mną, zawsze jestem wredna...

co do mody na homo, to jaby zrobili POTC z takim parringiem to by ich przecież zabili fani Jacka, Willa, Elizabeth i Anamarii. zresztą, wszyscy fani by ich zabili... a ja bym arszenik scenarzyście podała :D

Moonwish

niektórzy lubią wredne.... dziś sa lepsze metody od arszeniku : wystarczy mu kupić BIGMACA albo innego McSyfa ;)

bennyblanco

a nie można McSyfa z arszenikiem??? Proooszę xD

Zaraz zaraz wait... oni jeszcze NIC nie zrobili :D a my już planujemy zabójstwo... chociaż nie, zrobili: Anamaria chyba nie pojawi się w żadnej z dalszych części... a te... umalowane jak (kilka niecenzuralnych słów) Scarlet i Giselle się pojawią... jak oni mogli...

aha, i zrobili jeszcze jedną rzecz: kto wymyślił ten pocałunek Jacka i Elizabeth??? ktokolwiek to jest, to go zabiję :D to powinna być Anamaria xD

Macieyko

Oglodalem film... to jest dosc skomplikowane bo wyglada na to że Elizabeth czuje miete doo Sparowa ale sama nie moze sie z tym pogodzic. Na koncu caluje sie z Jackiem ale potem przykuwa go do CZranej PErły na pozrcie krakena by ratowac siebie i Willa . Według mnie głupie posuniecie ...

ocenił(a) film na 8
Kuba_56

Widziałam film :D pocałowała go, ponieważ innym sposobem nie dała by rady przykuc go do Czarnej Perły. Niestety widział to Will i było mu smutno bardzo :( ale Elizabeth kocha tylko Willa :)

ocenił(a) film na 8
Kuba_56

Widziałam film :D pocałowała go, ponieważ innym sposobem nie dała by rady przykuc go do Czarnej Perły. Niestety widział to Will i było mu smutno bardzo :( ale Elizabeth kocha tylko Willa :)

ocenił(a) film na 8
Kicha

Ja też widziałam ten film i mnie było też bardzo smutno bo temu biednemu zakochanemu Willowi było przykro. I jestem wściekła na reżysera, jak on mógł to tak zostawić, Elizabeth powinna mu to wszystko wyjaśnić jeszcze w 2 części. Ciekawe jak będzie między nimi w trójce. Czekam na nią z niecierpliwością. Biedny Will... Czuł się taki oszukany...